Εδώ και 8 περίπου χρόνια, ακούγαμε μόνο φήμες. Φήμες ότι έρχεται η αναβίωση του American Psycho που δημιούργησε ο Bret Easton-Ellis, για μία ακόμη φορά στη μικρή οθόνη. Όλοι πλέον έχουμε καταλάβει ότι το μεγαλείο του Christian Bale σε αυτόν τον ρόλο δεν μπορεί να το ανταγωνιστεί κανείς, ωστόσο ενθουσιαζόμαστε το ίδιο κάθε φορά που μαθαίνουμε για ένα remake.

H εταιρεία Lionsgate επιβεβαίωσε τη μεταφορά του American Psycho σε τηλεοπτική σειρά

Το ομώνυμο βιβλίο είχε κυκλοφορήσει το 1991 και είχε προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση. Η ιστορία πραγματευόταν τον Patrick Bateman, έναν τραπεζίτη από το Μανχάταν ο οποίος τα βράδια είχε ένα ασυνήθιστο “χόμπι”: ήταν κατά συρροή δολοφόνος. Ακριβώς, επειδή την ιστορία αφηγείται ο ίδιος σε πρώτο πρόσωπο, κανείς δεν είναι σίγουρος για το αν τελικά λέει την αλήθεια ή όχι.

Λίγα χρόνια αργότερα, η ιστορία του Bateman μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο όπου και έγινε ευρέως γνωστή. Όλοι έσπευσαν να καταχειροκροτήσουν την ερμηνεία του Christian Bale. Στα μάτια του έβλεπε κανείς τον σπουδαία τραπεζίτη το πρωί και έναν μανιακό δολοφόνο το βράδυ. Το ακόμα καλύτερο είναι ότι πρόκειται για μία ταινία που κατάφερε να συνδυάσει άψογα τον τρόμο με το χιούμορ. Έτσι, μπήκε αμέσως στη λίστα με τις καλύτερες cult ταινίες των τελευταίων δεκαετιών.

Ελπίζουμε το νέο remake να είναι καλύτερο από όσα προηγήθηκαν

Πολλοί προσπάθησαν να μεταφέρουν ξανά αυτή την ιστορία στον κινηματογράφο και την τηλεόραση τα επόμενα χρόνια. Όλα όμως τα παραδείγματα που έχουμε μέχρι σήμερα στα χέρια μας, μπορούν να θεωρηθούν αποτυχίες. Άλλωστε, όλοι πλέον έχουν συνδυάσει τον American Psycho με το πρόσωπο του Christian Bale. Χρειάζεται πολύς κόπος για να ξεπεραστεί αυτή η μνήμη.

Το 2013 είχε κυκλοφορήσει ότι η Lionsgate ήταν τελικά έτοιμη να αναλάβει ένα καλό και ποιοτικό remake. Έπρεπε να περάσουν 8 χρόνια για να μπορούμε πλέον με σιγουριά να πούμε ότι κάτι τέτοιο τελικά θα πραγματοποιηθεί. Το επόμενο μεγάλο νέο θα έρθει όταν πλέον θα έχουμε και τον πρωταγωνιστή.

featured image: Lionsgate