Αιώνιο πρόβλημα και αδιάκοπη γκρίνια σιωπηλά στον εαυτό σου, για τον κολλητό που κοιμάται αν όχι στο κρεβάτι σου, κάπου εκεί δίπλα, για τον κολλητό που θεώρησε μέρος του σχεδίου βελτίωσης της ζωής σου, να φάει μαξιλάρια, παντόφλες, παπούτσια, ώστε να πάρεις καινούργια. Στον κολλητό που θέλει βόλτα το πρωί  πριν πας στη δουλειά, συνηθισμένη αγκαλιά και χάδια,κούνημα της ουράς φοβούμενος ότι θα την ξεκολλήσει απο το δέρμα του και αυτό το γάβγισμα παραπόνου όταν κλείνεις την πόρτα και τον αφήνεις μόνο. Ο κολλητός που μόνο στο άκουσμα των βημάτων σου θα γίνει ο πιο ευτυχισμένος του κόσμου, θα σε γεμίσει τρίχες και σάλια ως ένδειξη θαυμασμού και αγάπης και αν ήταν εφικτό να μείνει κολλημένος πάνω σου με ένα σάλτο για το επόμενο της ημέρας θα ήταν ευτυχής.

Είναι λοιπόν αυτοί οι κολλητοί που στόμα έχουν και μιλιά δεν έχουν να σου φωνάξουν την αγάπη τους, τον σεβασμό τους την αδυναμία και τρέλα που τρέφουν για το πρόσωπο σου, είναι αυτοί που θα καταλάβουν με ένα τους βλέμμα κάθε σου πρόβλημα και άγχος, θα αισθανθούν στο μέγιστο την μαυρισμένη καρδιά σου, τα δάκρυα στο πρόσωπο σου, την άσχημη μέρα, το πρόβλημα που βασανίζει και απασχολεί το μυαλό σου. Ένα νάζι του αρκεί , θα κρύψει με τα χέρια του τα μάτια του, θα τεντωθεί στο πάτωμα λες και τον έκανες ένα με το χαλί όταν σκούπιζες με την ηλεκτρική σκούπα, θα σηκώσει τα αυτιά του και με ατέρμονη προσοχή  θα περιμένει να του εξηγήσεις γιατί είσαι στενοχωρημένος. Είναι αυτή επομένως η μεγάλη ικανοποίηση που σου προσφέρει η αξιόπιστη και ανιδιοτελής συντροφιά του. Οι σχέσεις μεταξύ σας δεν απαιτούν την ίδια προσπάθεια όπως οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, ενώ η ανταμοιβή είναι η αγάπη, η ευγνωμοσύνη, η διασκέδαση και η συντροφιά.

Μόνο όταν έχεις νιώσει πως είναι να μοιράζεσαι την καθημερινότητα σου με ένα κατοικίδιο μπορείς να αισθανθείς τα δεκάδες διαφορετικά συναισθήματα που σου δημιουργούνται, φόβοι, σκέψεις, απορίες, ερωτηματικά. Γίνεσαι καλύτερος. Πλάθεις τον χαρακτήρα σου. Μαθαίνεις να βάζεις τη ζωή του μέσα στη δική σου και βγάζεις πρόγραμμα για τους δύό σας, μαθαίνεις στη φροντίδα που πρέπει να του παρέχεις απ’ το να πάτε βόλτα μαζί, απ’το να του πετάξεις δικές του λιχουδιές στον αέρα και να είσαι σίγουρος οτι θα τις πιάσει, να επισκεφθείτε τον κτηνίατρο , να πάτε μαζί για καφέ, να του ανοίγεις το παράθυρο στο αυτοκίνητο και να γαβγίζει στον αέρα που λούζει το πρόσωπο του, να τον μαλώνεις  όπως θα μάλωνες τον μικρό σου αδερφό ή τον γιο σου σε τυχόν ζαβολιά του. Ο σκύλος είναι ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου λένε και στο σύγχρονο τρόπο ζωής φαίνεται αυξημένη η ανασφάλεια, τα αισθήματα απώλειας ελέγχου και αυτοπεποίθησης, ενώ παράλληλα αυξάνεται η μοναξιά και το στρες. Η αντιμετώπιση του στρες έχει γίνει σημαντικός στόχος στην καθημερινότητά μας και με την παρουσία τους στη ζωή μας μειώνεται αισθητά. Η σχέση τους μαζί σου εκτείνεται πολύ πιο μακριά από το να βγουν μια βόλτα, ή να περπατήσετε πλάι πλάι.. για λόγους αναρίθμητους θα έχεις πάντα δύο μάτια να σε κοιτούν νοσταλγικά, να σε θαυμάζουν με όλα τα στραβά σου, να σε δέχονται όπως είσαι χωρίς να σε αλλάζουν για τίποτα στο κόσμο.. δυο μάτια που το μόνο που φωνάζουν είναι αγάπησε με.

Αν θες να αλλάξεις την ζωή σου, ξεκίνα απο τον εαυτό σου, αν δεν τα καταφέρεις… πάρε σκύλο!