Από αυτά που θα φας την υπόλοιπη μέρα, μέχρι το αν θα πας ένα περίπατο και από το αν θα πιεις αρκετό νερό μέχρι το πόσο θα κοιμηθείς, η προπόνηση που έκανες το πρωί έχει άποψη.

Βρες παρακάτω τα πέντε κοινά λάθη που μπορεί να κάνεις μετά την προπόνηση

1. Ξεχνάς την ενυδάτωση

stocksy-kayla-snell-girl-holding-pink-waterbottle

Mετά τον ιδρώτα μια καλής προπόνησης το σώμα χρειάζεται τους ηλεκτρολύτες ώστε να ανακάμψει και να ανασυγκροτηθεί. Μερικά λεπτά μετά την αποθεραπεία πιες ένα ισοτονικό ποτό ή ένα ποτήρι νερό σε κανονική θερμοκρασία. 

2. Τρως λιπαρά

homemade veggie burger with aubergine, grilled sheep cheese, thyme and paprika
homemade veggie burger with aubergine, grilled sheep cheese, thyme and paprika

Μετά τη προπόνηση το σώμα χρειάζεται θρεπτικά συστατικά που να μπορεί να απορροφήσει γρήγορα. Τα λίπη επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης οπότε σε καμία περίπτωση δεν είναι το σωστό γεύμα για μετά το γυμναστήριο. Όσο κι αν θες να φας κάτι προτίμησε καλής ποιότητες πρωτεΐνες και μη ενδίδεις σε junk food. 

3. Προσπερνάς τις διατάσεις

stretching Όσο κι αν βιάζεσαι μετά τη γυμναστική μη παραλείπεις μερικές διατάσεις για κάθε μυική ομάδα. Οι μυς που δούλεψαν είναι ελαστικοί, με τις διατάσεις το φάσμα των κινήσεων τους θα διατηρηθεί ελαστικό και έτσι θα αποφευχθούν πιθανοί τραυματισμοί.

4. Κάθεσαι για όλη την υπόλοιπη μέρα

fit

Προσπάθησε να κάνεις έναν μικρό περίπατο μέσα στη μέρα και μη μένεις μόνο με τη δραστηριοποίηση της προπόνησης. Είναι σημαντικό για τη ροή του αίματος και την ενίσχυση της καλής στάσης του σώματος να διατηρείς τον καρδιακό παλμό σου σε ισορροπία. 

5. Δε κοιμάσαι αρκετά

sleeping

Το σώμα μας θα ανακάμψει με τον ύπνο, οπότε η σωστή ξεκούραση είναι το κλειδί. Το τι θα κάνεις μετά την προπόνηση είναι αυτό που θα κάνει όλες τις ασκήσεις σου να αξίζουν και να αποδώσουν.