Όλοι αντιμετωπίζουμε μια πρόκληση στην καριέρα. Δες ποια είναι η δική σου αδυναμία στη δουλειά, ανάλογα με το ζώδιό σου και αντιμετώπισε τη.

ΚΡΙΟΣ

Ας είμαστε ειλικρινείς: είσαι bossy. ΟΚ, έχεις εξαιρετικά ηγετικά skills και μια φυσική τάση να γίνεσαι λίγο σκληρή για να φτάσεις ψηλά. Προτιμάς να γίνονται τα πράγματα όπως εσύ θέλεις και μόνο. Το να είσαι ο “δικτάτορας” του γραφείου, δεν κάνει ευτυχισμένους τους συναδέλφους σου. Κάνε focus στη συνεργασία και την ομαδικότητα.

ΤΑΥΡΟΣ

Είσαι ξεροκέφαλος και κάπως τεμπέλης. Οι συνάδελφοί σου δυσκολεύονται να συνεργαστούν μαζί σου γιατί και θες τα πράγματα να γίνονται με συγκεκριμένο τρόπο και φορτώνονται τη δική σου δουλειά. Μάθε να ελίσσεσαι και πάρε πρωτοβουλίες.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Για εσένα Δίδυμε, είναι απαραίτητη η πνευματική διέγερση και η ενέργεια ακόμα και για το παραμικρό task στη δουλειά. Έτσι, η μεγαλύτερη πρόκληση που έχεις να αντιμετωπίσεις είναι να μην παρασύρεσαι από το ότι κάτι είναι βαρετό, και να βρίσκεις δικαιολογία να μην το κάνεις. Προσπάθησε να προκαλείς εσύ ο ίδιος δημιουργική ενέργεια, ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η ευαισθησία σου είναι για ακόμα μια φορά η πρόκληση που καλείσαι να αντιμετωπίζεις. Συνηθίζεις να κρατάς κακία για κάθε σχόλιο που δέχεσαι, παίρνοντάς το προσωπικά. Κάθε κριτική για εσένα γίνεται προσωπική. Μάθε να φιλτράρεις όσα ακούς και να μην τα κάνεις κτήμα σου.

ΛΕΩΝ

Το “εγώ” σου στέκεται εμπόδιο για την επιτυχία σου. Μάθε να είσαι ταπεινός και να δείχνεις πόσο ευάλωτος είσαι κάποιες φορές. Αν κατακτήσεις αυτό, θα τα έχεις κατακτήσει όλα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είσαι εργασιομανής και τελειομανής. Αυτά τα χαρακτηριστικά δεν είναι πάντα τραγικά, εκτός αν βάζουν την υγεία σου και τις σχέσεις σου με τους συναδέλφους σου σε κίνδυνο. Προσπάθησε να κριτικάρεις λιγότερο τον εαυτό σου και τους άλλους και μην ξεχνάς να πάρεις και καμία άδεια.

ΖΥΓΟΣ

Πάντα θέλεις να υπάρχει αρμονία και ισορροπία στη ζωή σου. Έτσι τείνεις να μην εκφράζεις τις ανησυχίες και τα συναισθήματά σου την κατάλληλη στιγμή. Τα αφήνεις να συσσωρεύονται μέχρι να εκραγείς τελικά. Μη φοβάσαι να εκφράσεις πώς νιώθεις και μη σκέφτεσαι με τόσο τρόμο πως ίσως σταματήσουν να σε συμπαθούν κάποια άτομα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Είσαι εξαιρετικά φιλόδοξος, γεγονός που δεν είναι κακό. Απλά η τάση σου να κρατάς μυστικά δεν σε κάνει τόσο team player. Στην πραγματικότητα, μπορεί να βλέπεις ανταγωνιστικά τους συναδέλφους σου και έτσι να μην έρχεσαι κοντά μαζί τους. Μάθε να μην είσαι τόσο έντονος και κατάκτησε την τέχνη της συνεργασίας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Είσαι ειλικρινής και σου αρέσει να λες τα πράγματα ακριβώς όπως είναι. Αυτή η στάση δεν είναι πάντα καλοδεχούμενη σε ένα εργασιακό περιβάλλον. Μάθε να έχεις τακτ, γιατί αυτό θα σε βοηθήσει στην καριέρα σου. Και να θυμάσαι: αν δεν έχεις τίποτα καλό να πεις, καλύτερα μην πεις τίποτα απολύτως.

ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Δουλεύεις σκληρά, Αιγόκερε. Αυτό σημαίνει πως αγαπάς τη δουλειά σου. Ωστόσο, σημαίνει και πως εκνευρίζεσαι εύκολα όταν οι συνάδελφοί σου δεν κάνουν τα πράγματα όπως ακριβώς θέλεις. Προσπάθησε να χαλαρώσεις και να δεχτείς τις ιδέες των άλλων. Έτσι θα κάνεις το μεγάλο βήμα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Σκέπτεσαι βαθιά τα πράγματα και με περιέργεια, αλλά κάποια πράγματα δεν χρειάζονται τόση ανάλυση. Το overthinking και το ότι τελικά καταλήγεις να ζεις στο κεφάλι σου είναι οι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσεις. Ανάλαβε δράση, πάρε ρίσκα και απελευθερώσου από όσα σε κρατάνε πίσω.

ΙΧΘΥΕΣ

Είσαι ευαίσθητος και δημιουργικός, αλλά αυτές οι υπέροχες ποιότητές σου σε κάνουν λιγότερο πρακτικό. Έτσι σε ένα δομημένο εργασιακό περιβάλλον μένεις πίσω και νιώθεις πως δε σε εκτιμούν. Βάλε τη δημιουργικότητά σου σε ένα χόμπι και αντιμετώπισε τη δουλειά με ανάλογους όρους.

featured image: HelloGiggles