Καραντίνα: το σπίτι γίνεται το σύμπαν και το άτομο με το οποίο συγκατοικείς γίνεται η μόνη πηγή έμπνευσης και επαφής. Προφανώς η συγκατοίκηση είναι ένας καλός τρόπος να καταλάβεις με ποιον έχεις να κάνεις, πόσο μάλλον τώρα που δεν μπορείς να απομακρυνθείς από αυτόν ούτε για έναν καφέ. Και όσο είστε “καταδικασμένοι” να πέφτετε ο ένας πάνω στον άλλο με τον σύντροφό σου, εσύ μπορείς να μάθεις πέντε σημαντικά πράγματα για εκείνον. Χάρη σε αυτή τη συνθήκη, παραδόξως.

Πώς διαχειρίζεται το άγχος του

Στη διαδικασία αυτή μας έχει βάλει μια πανδημία. Καθημερινά μαθαίνουμε αριθμούς: νεκροί, νοσούντες, μετάδοσης, τεστ. Όλοι αυτοί οι αριθμοί πιθανότατα μας αγχώνουν γιατί μέσα σε όλα μας αποδεικνύουν πως δεν υπάρχουν ονόματα και γνωστοί όταν μιλάμε για μια πανδημία. Ούσα αναγκασμένη να ζεις όλο το εικοσιτετράωρο μαζί του έχεις την ευκαιρία να δεις πώς διαχειρίζεται αυτό το άγχος. Ξεσπάει κάπου; Συζητάει όσα τον απασχολούν ή δεν εκφράζεται;

Η αλήθεια είναι πως ο τρόπος που ο κάθε άνθρωπος διαχειρίζεται το στρες μπορεί να πει πολλά για τη ζωή του γενικότερα. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις ανθρώπινες σχέσεις σίγουρα δίνει κάποια στοιχεία.

Ποιο είναι το πρόσωπό του στη δουλειά

Αν δεν ήμασταν σε καραντίνα και σε social distancing περίοδο, δε θα είχες την ευκαιρία να ακούς τον σύντροφό σου να μιλάει στο τηλέφωνο για δουλειά τόσο συχνά. Είναι αλήθεια πως σε αυτή τη φάση μπορείς να δεις ένα άλλο του πρόσωπο: αυτό του επαγγελματία. Με την τριβή αυτή θα καταλάβεις πώς είναι όταν εκνευρίζεται, πώς είναι σαν εργαζόμενος, πώς διεκδικεί όσα αξίζει. Ίσως σου δώσει και κάποια μαθήματα άθελά του, όπως για παράδειγμα πώς να είσαι διπλωματική ή σωστή επικοινωνιακά σε όρους εργασίας. Όπως και να έχει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα τον θαυμάσεις και ο θαυμασμός είναι ένα σημαντικό στοιχείο των ερωτικών σχέσεων.

Πώς είναι όταν του λείπει η οικογένειά του

Για όσους δε μένουν με την οικογένειά τους, αυτή η περίοδος είναι ένα σημαντικό τεστ. Η αποχή από την επαφή με τα άτομα που αγαπάμε από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας είναι μια δύσκολη πρόκληση. Δεν είναι απίθανο το να “σπάσει” κανείς λόγω αυτού. Μα αυτό θα τον κάνει περισσότερο άνθρωπο, γιο, αδερφό, ανιψιό από ποτέ. Αυτό θα προβάλει την απόλυτα ανθρώπινη πλευρά του. Ίσως να συμβεί και στον σύντροφό σου, δίνοντάς σου μια ακόμα κρυφή πλευρά του στο πιάτο.

Ποια είναι πραγματικά η σχέση του με τους κανόνες

Από την πρώτη μέρα του #μένουμεσπίτι, είμαστε δέκτες κανόνων. Οι έξοδοί μας από το σπίτι συμβαίνουν για έξι συγκεκριμένους λόγους και μέτρα. Πολλοί από εμάς τα δέχονται, ενώ άλλοι δυσκολεύονται και ίσως τους παραμελούν. Σε ποια από τις δυο κατηγορίες ανήκει εκείνος; Πόσες φορές ξέχασε να πάρει μαζί του ταυτότητα ή πόσες φορές το θύμισε σε εσένα; Ποιος είναι στα αλήθεια ο αφηρημένος σε αυτή τη σχέση; Ίσως να φανεί στην καραντίνα.

Γιατί αγαπάει το playstation

Μαντεύουμε πως απορείς καθημερινά για ποιο λόγο προτιμάει κανείς να παίζει playstation αντί να δει μια ταινία ή να διαβάσει ένα βιβλίο. Και επίσης υποθέτουμε πως το πρώτο άτομο που έχεις στο μυαλό σου είναι ο σύντροφός σου. Λοιπόν, ένας τρόπος υπάρχει για να καταλάβεις ποια είναι η μαγεία αυτού του gadget: να παίξεις μαζί του. Ζήτησε από τον φίλο σου να γίνεις αντίπαλός του. Το πολύ πολύ να γίνεις και εσύ φαν.

featured image: Thought Catalog