Ο συνδυασμός ζεστών και ψυχρών χρωμάτων έχει από καιρό αποδοκιμαστεί στον κόσμο της διακόσμησης κι έχει επικρατήσει με μεγάλη διαφορά η παλέτα των ουδέτερων αποχρώσεων.

Ωστόσο, ο Adam Levine, ο τραγουδιστής των Maroon 5 (περιττή εξήγηση), και η Behati Prinsloo, το μοντέλο της Victoria’s Secret, δεν απέφυγαν αυτή τη διαμάχη.

Το στούντιο εσωτερικής διακόσμησης Clements Design με έδρα το Λος Άντζελες δημοσίευσε στο Instagram φωτογραφίες από το σαλόνι του ζευγαριού κι εμείς βλέπουμε μια όαση από καφέ και  γκρι χρώματα, απόλυτα εναρμονισμένα μεταξύ τους.

Το σαλόνι τους έχει ξύλινη οροφή βαμμένη σε λευκό ματ. Ένας άνετος καφές βελούδινος καναπές βρίσκεται στο κέντρο, με ανθρακί μαξιλάρια. Οι πολυθρόνες είναι σε ανοιχτό γκρι χρώμα κι ένα πολύ χαμηλό μαύρο τραπέζι σαλονιού Basalt συμπληρώνει τη βασική διακόσμηση. 

Αν και το καφέ και το γκρι δεν είναι ο πιο μοντέρνος συνδυασμός, οι ειδικοί στη διακόσμηση λένε ότι αυτή τη φορά πέτυχε. Η διακοσμήτρια Glenna Stone σχολίασε τις επιλογές στο Homes & Gardens: “Η αντίθεση μεταξύ του ζεστού καφέ του καναπέ και του ψυχρού γκρι της καρέκλας προσθέτει ένα επίπεδο διαφοράς που είναι ταυτόχρονα ευχάριστο και άνετο στο μάτι. Ο καφέ καναπές λειτουργεί ως στοιχείο γείωσης, ενώ η γκρι καρέκλα βάζει μια πινελιά κομψότητας.”

Οι καφέ αποχρώσεις προκαλούν αισθήματα ζεστασιάς, καθιστώντας το δωμάτιο φιλόξενο, άνετο και ιδανικό για χαλάρωση. Το γκρι, από την άλλη, προσθέτει μια αίσθηση ηρεμίας και κομψότητας, επιτρέποντας στον χώρο να παραμείνει οπτικά φρέσκος και κομψός. Μαζί, αυτά τα χρώματα δημιουργούν ένα ευέλικτο σκηνικό για διάφορα στυλ, από παραδοσιακά έως μοντέρνα, διασφαλίζοντας ότι το σαλόνι παραμένει άνετο χωρίς εντάσεις που κουράζουν.

Το ζευγάρι είχε φωτογραφηθεί και τον Αύγουστο του 2021 στο ίδιο σπίτι από το περιοδικό AD, με τον ίδιο καναπέ. Οι αλλαγές όπως φαίνεται είναι σημαντικές με διαφοροποιήσεις στα ανοίγματα των χώρων, τα χρώματα των τοίχων, τις καρέκλες, το τραπέζι και τη συμπληρωματική διακόσμηση. Ο καναπές παραμένει ίδιος.