Η “Κυριακίλα είναι ένα γνωστό σε όλους μας συναίσθημα, αυτή η μικρή ή και μεγάλη θλίψη του απογεύματος της Κυριακής. Σκέψεις ότι αύριο είναι Δευτέρα και πως ένας εύλογος αριθμός μερών σε χωρίζει από το επόμενο Σαββατοκύριακο. Δε χρειάζεται να μείνεις με σταυρωμένα χέρια και να το ζήσεις. Υπάρχουν λύσεις.

Διάβασε τα εννιά πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν κάνει την εμφάνισή της η Κυριακίλα.

1|

Κάνε το απόγευμα της Παρασκευής χρήσιμο

Παρασκευή απόγευμα φεύγεις από το γραφείο μες στην ευφορία. Αυτή η καλή διάθεση διαρκεί ολόκληρο το Σάββατο και το πρωί της Κυριακής. Μετά αρχίζεις να παρατηρείς όλα τα to-do στη λίστα που έχεις αφήσει πάνω στο γραφείο σου στο σπίτι και το καλάθι με τα άπλυτα που ξεχειλίζει.

Τι θα έλεγες να ξεμπερδεύεις με όλες αυτές τις εκκρεμότητες από την Παρασκευή; Βάλε πλυντήρια, πήγαινε στο σούπερ μάρκετ φεύγοντας από το γραφείο, οργάνωσε το τι θα φας την επόμενη βδομάδα. Άφησε το απόγευμα της Κυριακής να “αναπνεύσει” και εκμεταλλεύσου την Παρασκευή.

2|

Μην αφήνεις εκκρεμότητες για τη Δευτέρα

“Αυτό θα το αφήσω για Δευτέρα”. Σου θυμίζει κάτι αυτή η σκέψη; Όλα εκείνα τα e-mails και τις μικροδουλειές που αφήνεις για τη Δευτέρα, αφήνοντας την Παρασκευή στο γραφείο πιο χαλαρή ίσως; Μπορείς να σταματήσεις να το κάνεις αυτό και να αντιστρέψεις τους ρόλους των ημερών στο κεφάλι σου. Δευτέρα πιο χαλαρή, Παρασκευή πιο πιεσμένη. Στην τελική όσο και να πήξεις, έχεις ένα Σαββατοκύριακο να χαλαρώσεις.

3|

Θέσε έναν με δύο χαλαρούς στόχους για το Σαββατοκύριακο

Είτε ο στόχος σου είναι να το περάσεις όλο στο κρεβάτι είτε να πας για bungee jumping στη Χαλκίδα, έχε ένα πλάνο. Θα σε βοηθήσει να νιώσεις ολοκληρωμένη και όσο οργανωμένη χρειάζεται για το Σαββατοκύριακο.

4|

Ξέχασε τη δουλειά

Αποσυνδέσου. Το να τσεκάρεις τα mail σου την Κυριακή, το μόνο που θα κάνει είναι να σου την καταστρέψει. Μείνε μακριά από οτιδήποτε έχει να κάνει με τη δουλειά και απόλαυσε την ελευθερία σου.

5|

Αντιμετώπισε το Σαββατοκύριακο σαν mini διακοπές

Το concept είναι να μείνεις μακριά από τυπικές δουλειές που κάνεις το Σάββατο και την Κυριακή. Αν πήγαινες δηλαδή mini διακοπές θα έβαζες τέσσερα πλυντήρια; Όχι. Θα έβλεπες νέα πράγματα. Είναι λοιπόν μια καλή αφορμή για να ξεκινήσεις να μαθαίνεις κάτι καινούργιο, να πιεις καφέ σε ένα νέο στέκι ή να οτιδήποτε άλλο θα σε βάλει σε μια πιο διασκεδαστική “σφαίρα”.

9 πράγματα να κάνεις όταν σε πιάνει η Κυριακίλα
theeverygirl.com

6|

Κάνε κάτι διασκεδαστικό το βράδυ της Κυριακής

Τι σημαίνει αυτό; Θα πρέπει να έχεις κάνει όλες τις “σκληρές δουλειές” μέχρι και το απόγευμα ώστε να έχεις κάτι όμορφο να περιμένεις για το βράδυ. Ένα δείπνο με την κολλητή σου; Παγωτό με τον σύντροφό σου; Μια ωραία ταινία; Ένα γρήγορο ποτό; Ό,τι προτιμάς.

7|

Έχε κάτι για το οποίο να ανυπομονείς τη Δευτέρα

Η Δευτέρα είναι κάπως τρομακτική. Τι θα έλεγες λοιπόν για λίγη ισορροπία; Γιατί να μην πας για ένα early drink μετά το γραφείο; Ή αν προτιμάς μπορείς να κάνεις binging σε μια σειρά ή να μαγειρέψεις κάτι πολύ νόστιμο. Είναι σημαντικό να έχεις κάτι να ανυπομονείς για τη Δευτέρα.

8|

Αναρωτήσου γιατί νιώθεις έτσι

Όσο και να αγαπάς τη δουλειά σου, η “κυριακίλα” είναι μια πραγματικότητα και συμβαίνει σχεδόν σε όλους. Κάτσε και σκέψου όμως γιατί σου συμβαίνει αυτό. Έχεις κάποιο σημαντικό ραντεβού ή παρουσίαση που σε αγχώνει; Έχουν μαζευτεί πολλές εκκρεμότητες; Ό,τι και αν είναι, συζήτησε το με κάποιον που αγαπάς και σίγουρα θα νιώσεις καλύτερα.

9|

Απλά σταμάτα να το σκέφτεσαι

Η Κυριακή είναι η μέρα σου. Μην τη σπαταλάς με το να αγχώνεσαι για την επόμενη βδομάδα. Σπρώξε τη θλίψη προς τη Δευτέρα και ζήσε τη στην ώρα της.

Featured image: Elite Daily