Ποιος ήταν ο μεγαλύτερος φόβος του πολυαγαπημένου μας Chandler Bing; Η δέσμευση. Ποιος είναι μεγαλύτερος φόβος του αντρικού πληθυσμού που γνωρίζεις και ερωτεύεσαι εσύ; Η απάντηση είναι η ίδια. Η δέσμευση.

Βγαίνεις με έναν τύπο που φυσικά δεν έχετε ξεκαθαρίσει ακόμα τι είστε. Βασικά, δεν ξέρεις καν τι είστε. Ή τι σημαίνεις εσύ για αυτόν. Αυτό που ξέρεις είναι πως στο πρώτο ραντεβού σου είπε πως δεν θέλει κάτι πολύ σοβαρό αλλά θα δείξει γιατί η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Αυτό σίγουρα το έχει ξαναπεί και παλιότερα. Αυτός ο τύπος δεν πέφτει στην κατηγορία του κλασικού player. 

Αυτός πέφτει στην κατηγορία του αστείου, ευγενικού, αλλά παράλληλα σχεσοφοβικού. Θέλει να λέει την αλήθεια και να είναι ξεκάθαρος αλλά δεν μπορεί να το κάνει. Δεν έχει το θάρρος να στα πει όλα έτσι ακριβώς έτσι όπως τα νιώθει. Όχι επειδή φταις εσύ, αλλά επειδή ούτε αυτός δεν ξέρει ακριβώς πως νιώθει. 

Ας πάμε πίσω στον Chandler Bing. Θυμάσαι που φοβόταν να χωρίσει με την Janice και κατάντησε να πηγαίνει μέχρι την Υεμένη για να την αποφύγει; Θυμάσαι που ομολόγησε στις φίλες του πως δεν θέλει να είναι με μία κοπέλα μόνο; Θέλει να έχει τις επιλογές του ανοιχτές… και πολλές. Θυμάσαι όλα αυτά τα οποία πέρασε η Monica μέχρι να πάρει εκείνος το κολάι του να είναι σε σχέση;

Φυσικά δεν λέμε πως ο Chandler φταίει για αυτή τη συμπεριφορά. Αν δούμε το παρελθόν του, όπως πολλές φορές έχει αναφέρει (και έχουμε δει) μεγάλωσε σε ένα σπίτι με πολλά οικογενειακά προβλήματα που δεν το έδωσε τα κατάλληλα πρότυπα. Έτσι, δεν έχει καλή εμπειρία με σχέσεις και γάμους.

Και τώρα θα έρθεις να μου πεις εσύ και εγώ τι φταίω για το παρελθόν του καθενός και πως αντιμετωπίζει τις σχέσεις του; Δε φταις! Αλλά εφόσον πηγαίνεις και μπλέκεις κάτι κερδίζεις και εσύ από μία τέτοια κατάσταση. 

Ο λόγος που αγαπάμε τον Chandler τόσο πολύ είναι επειδή άλλαξε! Αυτό δεν το βλέπεις συχνά στην πραγματικότητα. Και όπως όλοι ξέρουμε πολλές φορές τα παραμύθια έχουν το happy end που τους αξίζει αλλά αυτό δεν γίνεται πάντα και στη ζωή. 

Οι players δεν αλλάζουν τόσο εύκολα. Πρέπει να βρουν τη μία γυναίκα που θα καταφέρει να τους αλλάξει, αν τα καταφέρει. Και αυτό θα γίνει μόνο αν εκείνοι θέλουν όντως να αλλάξουν. 

Για να μη στεναχωριέσαι λοιπόν, καλό θα ήταν να πάψεις να μπλέκεις με ανθρώπους που φοβούνται τη δέσμευση. Σίγουρα μπορείς να δώσεις μία ευκαιρία γιατί μπορεί αυτός να είναι ο Chandler σου και εσύ η Monica του. Αλλά αν αρχίσεις να βλέπεις κόκκινα σημαιάκια, μην τα αγνοείς. Σεβάσου τον εαυτό σου και βρες αυτόν που θα ξέρει πως θέλει να είναι μαζί σου τώρα και για πάντα. 

Featured image: The Guardian