Τα σπίτια στο κέντρο της πόλης όλο και μικραίνουν σε αντίθεση με σένα και τα προσωπικά σου αντικείμενα που αυξάνεστε και πληθύνεστε.

Οι διακοσμήτριες Athina Bluff και Amy Brandhorst από το Topology Interiors σου δίνουν ιδέες ώστε να συνθέσεις το σπίτι σου με τέτοιο τρόπο που να το κάνει να μοιάζει μεγαλύτερο και ομορφότερο.

1. Ξεφορτώσου τα περιττά έπιπλα

Δες τα έπιπλα σου ένα-ένα και ξεκαθάρισε ποια είναι αυτά που όντως χρειάζεσαι. Πολλές φορές μαζεύουμε έπιπλα που δε χρειαζόμαστε πραγματικά -από καρέκλες και τραπεζάκια μέχρι ντουλάπες. Όρισε ποια είναι τα πραγματικά χρήσιμα και διώξε τα υπόλοιπα, εξοικονομώντας αυτόματα πολύτιμο χώρο.

2. Χρησιμοποίησε διαφάνειες

Διαφάνειες σε έπιπλα ή διακοσμητικά. Τα διαφανή υλικά (πχ. πλέξιγκλας) έχουν τον τρόπο να ξεγελούν το μάτι και να σε κάνουν να βλέπεις το χώρο σου μεγαλύτερο.

3. Η δύναμη του καθρέφτη

Ένας καθρέφτης είναι η τέλεια προσθήκη για τον διαμέρισμά σου, καθώς δεν “κλέβει” πολύτιμο χώρο ενώ παράλληλα αντανακλά τη φωτεινότητα. Μπορεί να κάνει το σπίτι σου να φαίνεται μεγαλύτερο, ειδικά εάν τον τοποθετήσεις απέναντι από ένα παράθυρο.

4. Φτιάξε ένα πολυχώρο

Μπορείς να τοποθετήσεις το γραφείο σου στο σαλόνι δημιουργώντας έναν χώρο και για να χαλαρώνεις αλλά και για να δουλεύεις.. Επιπλέον, το καθιστικό μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ξενώνα όταν χρειάζεται να φιλοξενήσεις κάποιον φίλο σου. Ένας καναπές – κρεβάτι θα σε βοηθήσει σε αυτό.

5. Oversize

Πρόσθεσε στο σπίτι σου oversized αντικείμενα και έπιπλα. Ίσως να πιστεύεις ότι για μικρά διαμερίσματα καλό θα ήταν να επιλέγουμε αντίστοιχου μεγέθους αντικείμενα. Στην πραγματικότητα όμως αυτό είναι μύθος, αφού αν χρησιμοποιήσεις μικρά αντικείμενα θα κάνεις το σπίτι να φαίνεται ακόμα μικρότερο. Επίλεξε oversized φωτιστικά, λαμπτήρες δαπέδου, φυτά ή πίνακες και δες το χώρο σου να μεγαλώνει.

6. Δυο σε ένα

Βρες και μια δεύτερη χρήση των αντικειμένων του σπιτιού σου. Τα βιβλία πλέον δε θα τα διαβάζεις μόνο αλλά μπορείς να τα βάλεις και ως βάση στο φωτιστικό σου. Λύση και πρακτική και καλόγουστη.

7. The upward way

Μπορείς να γεμίσεις έναν άδειο τοίχο μέχρι επάνω με ράφια με διακοσμητικά αντικείμενα, βάζα με λουλούδια, βιβλία και ό,τι άλλο δε θέλεις να σου “τρώει” χώρο.

8. Διαχωριστικά χαλιά

Αν ακολουθήσεις το tip 4 θέλοντας να κάνεις το σπίτι σου multifunctional, με ένα χαλί μπορείς να διαχωρίσεις τους χώρους και τις λειτουργίες τους. Για παράδειγμα, μπορείς να βάλεις  ένα διαχωριστικό χαλί να πλαισιώνει το σαλόνι σου και ένα άλλο κάτω από το γραφείο.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ: Τρόποι να κάνεις το σαλόνι σου να φαίνεται μεγαλύτερο