Άφησε αξέχαστες εντυπώσεις στο πέρασμά σου, φροντίζοντας το μεγαλύτερο ατού της ομορφιάς: τα μάτια σου!

Όπως και να το κάνουμε, ένα βλέμμα που είναι υγρό και λαμπερό, γοητεύει. Θες γιατί προσδίδει μια κοριτσίστικη τσαχπινιά, θες γιατί συγκινεί τον αντρικό πληθυσμό αυτή η φάση του “πριν λίγο έκλαιγα”; Όπως και να ‘χει, δεν είναι τυχαίο που οι πιο μεγάλες σταρ του κινηματογράφου που μας καθήλωσαν, είχαν φωτεινό και “ανοιχτό” βλέμμα:

eyes5

Τα 7 τρικ που ακολουθούν, θα δώσουν άλλη “διάσταση” στο βλέμμα σου.

Λευκή δύναμη Ο πιο εύκολος τρόπος για να φωτίσεις τα μάτια σου είναι ένα καλό λευκό μολύβι και ένα ίχνος μεταλλικής σκιάς στην εσωτερική κόγχη του ματιού. Το λευκό μολύβι κάνει τα μάτια σου να δείχνουν πιο λαμπερά.

Άλλαξε χρώμα Πειραματίσου με μπλε eye liner αντί για μαύρο ή καφέ. Οι μπλε αποχρώσεις θα κάνουν το λευκό των ματιών σου να δείχνει πιο φωτεινό.

Undercover Εξουδετέρωσε την κοκκινίλα και τους μαύρους κύκλους. Χρησιμοποίησε ένα concealer με ροζ ή κίτρινους τόνους και ολοκλήρωσε με μια πούδρα λάμψης για να σταθεροποιήσεις το concealer.

Βάλε χρώμα Υπογράμμιζε πάντα το εσωτερικό του κάτω βλεφάρου σου. Αυτή η περιοχή είναι συνήθως κόκκινη ή ροζ και υπογραμμίζοντάς την με ένα ανοιχτό χρώμα, θα κάνει τα μάτια σου να δείχνουν πιο φωτεινά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ανοιχτό ροζ, μοβ της λεβάντας, πράσινο, χρυσό ή bronze.

Τόνισέ τα Παίξε με το χρώμα των ματιών σου, επιλέγοντας σκιές που τονίζουν το βλέμμα σου.

Φρύδια Τα καλοσχηματισμένα φρύδια πλαισιώνουν τα μάτια, τα κάνουν να δείχνουν πιο λαμπερά και σου δίνουν ένα ολοκληρωμένο look.

 Δώσε σχήμα Αν έχεις μικρά μάτια, απόφυγε να βάζεις eye liner από γωνία σε γωνία – θα κάνει τα μάτια σου να δείχνουν ακόμη μικρότερα (ειδικά αν χρησιμοποιείς μαύρο ή καφέ μολύβι). Για να τα κάνεις να δείχνουν μεγαλύτερα, βάλε eye liner από το κέντρο προς την εξωτερική γωνία του ματιού σου και ανακάτεψέ το με τη σκιά.

Μαρκέλλα Μακρυγιάννη