Είναι μερικές φορές που ανακαλύπτεις στο ίντερνετ μια τόσο ωραία και προσεγμένη δουλειά, που σε κάνει να αισθάνεσαι σαν να σου ανοίχτηκε μια νέα πόρτα προς τον κόσμο της εκλεκτής αισθητικής. Κάτι τέτοιο μας συνέβη και στην περίπτωση του It’s a MAN’s Class, του blog του φωτογράφου Μιχαήλ Ανδρουλιδάκη, που είναι αφιερωμένο στο κλασικό ανδρικό στυλ. Ειδικά αυτό τον μήνα που στο Savoir Ville ασχολούμαστε με τoυς gentlemen, δεν θα μπορούσαμε παρά να θέλουμε να μάθουμε περισσότερα για το project αυτό που ξεχωρίζει από το συνηθισμένο style blogging, από τον ίδιο τον δημιουργό του.

 

Γιατί θελήσατε να δημιουργήσετε το It’s a MAN’s Class και πώς σχεδιάζετε να το εξελίξετε; Η ιδέα του It’s a MAN’s Class προέκυψε από προτροπή φίλων – αξιόλογων και καταξιωμένων επαγγελματιών από τον χώρο της μόδας τα τελευταία 3 χρόνια, οι οποίοι θεωρούσαν πως οι καθημερινές ενδυματολογικές μου επιλογές θα μπορούσαν να συλλέγονται και να προβάλλονται μέσω ενός site. Έπειτα από αρκετή σκέψη, στις αρχές του 2015 αποφάσισα να δουλέψω αυτή την ιδέα. Οι στόχοι του It’s a MAN’s Class είναι να αναπτυχθεί, πέραν του ελληνικού κοινού, στις τρεις αγαπημένες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες της μόδας: Μιλάνο, Παρίσι, Λονδίνο.

Τι μέγεθος βλέπετε πως έχει το κοινό gentleman αισθητικής στην Ελλάδα; Βρίσκω πως είναι αρκετά μικρό το ποσοστό, αλλά γίνονται καλές προσπάθειες σχετικά με το να διευρυνθεί και να γίνει περισσότερο γνωστό στο ελληνικό κοινό.

A photo posted by Mr.Michail (@itsamansclass) on

Το gentleman’s attitude γενικότερα και το It’s a MAN’s Class ειδικότερα, είναι ένας καθρέφτης ή ένας ρόλος; Είναι με βεβαιότητα ένας καθρέφτης και όχι ένας ρόλος, μιας και δεν δημιούργησα εκ νέου μια περσόνα με το προφίλ αυτό. Το It’s a MAN’s Class ήταν και είναι μια έκφραση των καθημερινών μου επιλογών. Συστήνω στους ανθρώπους που μας ακολουθούν να μπουν στη διαδικασία ενός τέτοιου ρόλου. Ένα αντίστοιχο attitude είναι απαραίτητο για την ψυχική μας ηρεμία, μιας και κάτι πρόχειρο μας οδηγεί συνήθως σε αντίστοιχη διάθεση. Πόση αφοσίωση και χρόνος χρειάζεται για να ακολουθεί κάποιος πιστά αυτό το στυλιστικό πρότυπο, σύμφωνα με τη δική σας εμπειρία; Δεν βρίσκω πως απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο. Περισσότερη σκέψη, ίσως. Όσον αφορά στην αφοσίωση, είναι γεγονός πως τα συγκεκριμένα ενδύματα και υποδήματα χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση – όπως ένα καλό φαγητό. Όλα τα όμορφα πράγματα χρειάζονται φροντίδα. Πόση σχέση έχει το class με την οικονομική άνεση; Θεωρείτε ότι ένας άνδρας με μέσο εισόδημα έχει τη δυνατότητα να το ακολουθήσει αν τον εκφράζει; ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ! Υπάρχουν αξιόλογες εταιρείες όπου μπορεί κανείς να βρει αντίστοιχης αισθητικής ενδύματα σε πολύ προσιτές τιμές. Μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι ένα σπορ ντύσιμο έχει αποδειχθεί πολλές φορές ακριβότερο απο ένα κλασικό. Άλλωστε, αν προσέξετε σε μια παλιά ελληνική ταινία, οι άνθρωποι που φορούσαν κουστούμι δεν ήταν πάντα πλούσιοι. Αντιθέτως, θα έλεγα! Συνεπώς, είναι θέμα επιλογών και όχι budget.
  A video posted by Mr.Michail (@itsamansclass) on
  Ποια στοιχεία πρέπει να έχει για εσάς μια γυναίκα στη ζωή ενός gentleman, ώστε να συνθέτουν ένα αρμονικό σύνολο; Πίσω από έναν gentleman κρύβεται μια σπουδαία γυναίκα και όπως είπε ο Σοπενάουερ, «Η όμορφη γυναίκα είναι στολίδι και η καλή θησαυρός». Ποια είναι τα πιο “εκλεκτά” κομμάτια στην συλλογή σας από gentlemen’s items; Τα πιο εκλεκτά κομμάτια στη συλλογή μου είναι αρχικά τα αξεσουάρ μου, τα οποία και σχεδιάζω αποκλειστικά για εμένα. Chevalier, tie bars, collar pins και καρφίτσες για το πέτο του σακακιού είναι μερικά απο αυτά. Έχω επίσης αδυναμία στα bespoke παπούτσια μου και τα καλοραμμένα χειροποίητα πουκάμισά μου. Εν συντομία, τι βασικές συμβουλές θα δίνατε σε έναν άνδρα της ίδιας αισθητικής σχετικά με το shopping; Η βασική μου συμβουλή είναι να επενδύσει κάποιος σε όσο το δυνατόν πιο ποιοτικά κλασικά κομμάτια. Παρότι εκ πρώτης όψεως δείχνουν ακριβότερα, σε βάθος χρόνου θα έχουν διάρκεια όντας ποιοτικά και διαχρονικά. Μια αγγλική παροιμία λέει: “Είμαι πολύ φτωχός για να αγοράζω φθηνά πράγματα”.
A photo posted by Mr.Michail (@itsamansclass) on

5 λέξεις/φράσεις/προσωπικότητες/αναφορές που εκφράζουν το στυλ σας. 1. Κ.Π. Καβάφης – Ιθάκη 2. YSL – Η μόδα σβήνει, το στυλ είναι αιώνιο. 3. Vintage 4. Helmut Newton 5. “Αδιαφορώ για τη δόξα. Με φυλακίζει μες στα πλαίσια που καθορίζει εκείνη κι όχι εγώ”. (Μάνος Χατζιδάκις)

Ποια sites/blogs/instagram accounts παρακολουθείτε πιστά; Tom Ford, Numero Homme, Bespoke Dudes, Mr.Raro, Nicola & Valentino Ricci.

Πώς επηρεάζει τον τρόπο που βλέπετε το στυλ η ιδιότητά σας ως φωτογράφου; Η φωτογραφία δεν είναι απλώς ένα επάγγελμα. Η φωτογραφία είναι μια ευρύτερη φιλοσοφία σε σχέση με το πώς αντιλαμβάνεσαι και εκφράζεις τα πράγματα. Όντας φωτογράφος, παρακολουθώ για χρόνια σημαντικούς εκφραστές της τέχνης μου, πράγμα το οποίο έχει ομολογουμένως διαμορφώσει την αισθητική μου και τον τρόπο με τον οποίο την παρουσιάζω.

Website: http://www.itsamansclass.com/ Facebook: www.facebook.com/itsamansclass/ Instagram: @itsamansclass Twitter: @itsamansclass Pinterest: Itsamansclass

Αυτό τον μήνα στο Savoir Ville μιλάμε για τους gentlemen. Έχεις κάποιον ή κάτι που αντιπροσωπεύει τον όρο; Αν ναι, βγάλε μια σχετική φωτογραφία και ανέβασέ τη στα social media με τα hashtags #talking_about_gentlemen και #savoirvillegr