image1

Υπάρχουν μερικά πολύ κλασικά πράγματα που σε αγχώνουν σε κάθε ραντεβού, το κλειδί όμως βρίσκεται πάντα στις ερωτήσεις και στην συζήτηση. Έλα, δεν το πιστεύω!

Ανέκαθεν πίστευα πως το πρώτο ραντεβού είναι σαν να κάνεις συνέντευξη για δουλειά. Αρχίζεις και μιλάς για εσένα, βάζεις σε μια σειρά τι έχεις κάνει, τα προτερήματα και ίσως ένα-δύο μειονεκτήματα γιατί “μήπως είσαι κάποια;” και δίνεις πόνο. Όσες περισσότερες ερωτήσεις σου κάνει ο εν δυνάμει έρωτας, τόσο το καλύτερο. Σε μερικές περιπτώσεις μαθαίνεις άμεσα για το αν πέτυχες αυτό που ήθελες, σε άλλες όχι. Έτσι είναι και δεν πιστεύω τώρα στην αλλαγή αυτού, σου λέει ένας άνθρωπος υπέροχα κυνικά ρομαντικός.

Δεν θέλω να συνεχίσω με το σενάριο της συνέντευξης για δουλειά, μα έτσι όπως άρχισα ούτε εγώ η ίδια δεν μου αφήνω περιθώριο. Έτσι λοιπόν, πρέπει να μάθεις να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις. Εκείνες που θα σου λένε πολύ περισσότερα απ’ όσα νομίζει ακούγοντάς την. Επειδή “συν Αθηνά και χείρα κίνει”, μάζεψα τις πέντε ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις σε πρώτο ραντεβού πάσει θυσία και τι να περιμένεις από την καθεμία.

(Να σημειωθεί πως η σειρά είναι τυχαία και πως δεν βασίζω τίποτα σε στατιστικά στοιχεία, παρά μόνο σε εμπειρίες δικές μου και των γύρω μου)

Πού βγαίνεις;

Από αυτή την ερώτηση, μπορείς κάλλιστα να καταλάβεις τι τύπος είναι, πώς διασκεδάζει, τους φίλους του, τις τύπισσες που γνωρίζει και πάνω απ’ όλα τη μουσική που ακούει. Πιθανότατα εκεί που τον γνώρισες. Αν δεν τον γνώρισες κάπου συγκεκριμένα, ακόμη καλύτερα. Οι απαντήσεις που (θα έπρεπε να) τρώνε πόρτα, είναι τα ελληνάδικα, τα μπουζούκια και το δε βγαίνω. Ο κανόνας του σωστού ξενυχτιού είναι πως στα ελληνάδικα πηγαίνεις σε πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις που έχεις γίνει χάλια, σκέφτεσαι τον πρόσφατο χωρισμό σου ή πας για το troll των γύρω σου (βλ. Β’ Παθολογική).

Η καλύτερη απάντηση που έχω λάβει: Όπου βγαίνεις εσύ (βλ. stalker).

Το αγαπημένο σου εστιατόριο;

Από αυτή την ερώτηση καταλαβαίνεις αν του αρέσει το φαγητό, ποια κουζίνα προτιμά, αν ψάχνει τα καινούργια μαγαζιά της περιοχής και αν έχει προοπτικές να παχύνει μεγαλώνοντας. Ίσως παχύνετε και μαζί, δεν ξέρεις. Οι απαντήσεις που με ξεπερνούν είναι το να μη βγαίνει συχνά για φαγητό και να μην έχει αγαπημένο, το σουβλατζίδικο δίπλα από το σπίτι του, και το κάνω μονίμως διατροφή. Δεν νομίζω να χρειάζονται περισσότερο ανάλυση, είναι σαφές πως ο άνθρωπος που κάνει διατροφή θα βγάλει πολλά νεύρα στη σχέση σας και όσο για το σουβλατζίδικο, όσο καλό και να είναι, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ.

Η καλύτερη απάντηση που έχω λάβει: Να σου πω ένα από κάθε κουζίνα;

Πες μου κάτι που δεν έχει τύχει να πεις σε κανέναν

Ερώτηση-παγίδα για να δεις αν ο τύπος είναι ψυχάκι, αν αυτό που θα σου πει είναι ξενέρωτο και αν η γη γυρίζει από τη σωστή πλευρά. Αν δεν καταλάβεις τίποτα από τα παραπάνω, επαναδιατύπωσε. Οι απαντήσεις που θα σε κάνουν να τρέξεις, είναι ότι του αρέσει ο Νίκος Βέρτης, ότι σπίτι του έχει μια συλλογή από μινιατούρες και ότι δεν υπάρχει γιατί είναι τύπος απόλυτα ειλικρινής. Σε παρακαλώ πολύ, όλοι κρύβουμε μια περιέργεια.

Η καλύτερη απάντηση που έχω λάβει: Ο ύπνος με παίρνει μόνο όταν βλέπω Απαράδεκτους στο YouTube.

Μένεις μόνος σου;

Ερώτηση ρουά-ματ. Την κάνεις αν το πράγμα τσουλάει ευχάριστα, αν θέλεις να πας σπίτι του σήμερα, αν θέλεις να δεις πόσο μαμάκιας είναι και αν το έχει η μοίρα σου να κάνεις βόλτες με το αυτοκίνητο. Εδώ τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Ή μένει μόνος του ή με τους γονείς του ή με τον συγκάτοικο. Απορρίπτεται με το δεύτερο, εγκρίνεται με το πρώτο και προχωράς στην επόμενη ερώτηση με το τρίτο.

Η καλύτερη απάντηση που έχω λάβει: Με τη μαμά. (Τη δική του; Τη δική μου; Τη δική σου; Μπορεί να είναι οποιαδήποτε).

Το αγαπημένο σου βιβλίο;

Ήρθε η ώρα που θα καταλάβεις πολλά. Έλληνες, ξένοι, καινούργιοι, παλιοί, φιλόσοφοι, ψυχολόγοι και περιοδικά. Αν σου πει Paulo Coelho, δεν ξέρει πού πάνε τα τέσσερα, ίσως να έχει διαβάσει ένα βιβλίο στη ζωή του και να είναι ο Αλχημιστής. Αν σου πει τις Γυναίκες του Μπουκόφσκι, είμαστε σε πολύ καλό (και κακό συνάμα) δρόμο και αν σου πετάξει κάποιο επαναστατικό, άρχισε να μιλάς για καλοκαίρια, συναυλίες και μπίρες. Αγαπάμε και αυτά τα παιδιά.

Η καλύτερη απάντηση που έχω λάβει: Προτιμώ τις ταινίες. (Με αγαπημένη ταινία το Avengers δεν πας μακριά).