Όταν το πράγμα δεν ρολλάρει, όταν παλεύεις μόν@ σου να παίξεις το «game» –ο άλλος δεν έχει καν καταλάβει ότι παίζετε εν τω μεταξύ, τότε είναι που πρέπει να σώσεις όσο χρόνο μπορείς. Άφησε το κινητό κάτω, συγκεντρώσου, πάρε μια βαθιά ανάσα και προσπάθησε να συνειδητοποιήσεις ότι απλά δεν σε γουστάρει.

Θα σου πάρει τρεις με τέσσερις μέρες να ξεπεράσεις αυτό τον μικρό θάνατο και μετά, αν όλη αυτή η έμπνευση που έχεις πάρει από τα βιβλία αυτοβελτίωσης που ξεφυλλίζεις έχει πιάσει τόπο, θα δεις όλες αυτές τις δυνατότητες που σου προσφέρει αυτή η δυσάρεστη κατά τα άλλα κατάληξη του ουτοπικού –και μονόπλευρου- love story σου.

Το άγχος πέρασε και οι πεταλουδίτσες πήγαν στον παράδεισο

Τρως κανονικά, σκέφτεσαι φυσιολογικά, δεν νιώθεις αυτή την ενοχλητική υπερένταση της καψούρας. Θα ξαναπατήσεις το πόδι σου στο σούπερ μάρκετ και θα τσεκάρεις από πότε έχεις να αλλάξεις λάδια στο αυτοκίνητο. Θα σου πω εγώ: χρειάζονται αλλαγή εδώ και κανένα δίμηνο.

Συζητάς και για άλλα θέματα με τους φίλους σου

Σταμάτησε να είναι το topic των συζητήσεών σου με την παρέα σου. Τώρα μπορείτε να ασχοληθείτε και με άλλους ανθρώπους.

Αποχή από το stalking

Το κινητό σου ξεχνιέται και κανένα μισάωρο μέσα στην τσάντα, το προφίλ του στο Facebook σταματάει να βρίσκεται υπό παρακολούθηση, δεν σε νοιάζει και ανοίγεις και καμιά είδηση σε άλλο tab άμα λάχει. Και ξέρεις, το πότε μπήκε online τελευταία φορά δεν θα μπορούσε να σε απασχολεί λιγότερο.

Επιστρέφεις στο στέκι σου

Το αν και πού θα πάει για ποτό είναι δικό του θέμα πλέον. Δεν παλεύεις να τον πετύχεις, δεν σε νοιάζει πού έκανε check in. Εσύ πηγαίνεις για ποτό στο αγαπημένο σου μαγαζί, πίνεις τσίπουρο, κάνεις αγκαλιά τον Κώστα στο bar που έκανε μαύρα μάτια να σε δει και σου υπενθυμίζει να του αφήσεις τιπ φεύγοντας.

Δεν είσαι πια μπερδεμέν@

Ήθελες να υπάρχει ανταπόκριση. Μαζί σου. Αλλά τι ακριβώς ήθελες; Ήθελες σχέση; Ήθελες ένα one night stand; Ήθελες να γίνει @ FWB σου; Όχι μην κουράζεσαι να μου απαντήσεις. Δεν έχει καμία σημασία πια, γιατί απλά δεν σε γουστάρει.

Είσαι πιο παραγωγική στη δουλειά

Κάτι τα μηνύματα, κάτι που τ@ν σκεφτόσουν και που έκανες πλάνα για το πού θα βγεις το βράδυ για να τον πετύχεις, η δουλειά πήγαινε πίσω. Κάθε μέρα έτρεχες να προλάβεις τα της προηγούμενης και ήσουν τόσο αφηρημέν@ που δυο τρεις φορές άφησες τον καφέ να χύνεται έξω από την κούπα (όχι εγώ, μια φίλη μου). Τώρα, οριακά γίνεσαι workaholic (για να τ@ν ξεχάσεις) και μη σου πω ότι αυτή είναι και μια πολύ καλή περίοδος να πάρεις προαγωγή.

Δες ακόμα: 6 πρώην που δεν πρέπει με τίποτα να “ανακυκλώσεις”

first published: Ιούλ 19, 2020