Αν σου έρθει άλλο ένα επαγγελματικό email, μία πρόσκληση για εκδήλωση που είχες υποσχεθεί στη φίλη σου ότι θα πας αλλά το έχεις ξεχάσει ή κάποια αποπληρωμή χρέους, το κεφάλι σου θα εκραγεί! Έχεις κατακλυστεί από πλήθος υποχρεώσεων τις οποίες δε μπορείς να αμελήσεις και νιώθεις πως κάθε φορά που επιστρέφεις σπίτι σου θέλεις να μείνεις μόνη σου χωρίς να ακούς κανέναν;

Εμείς σου προτείνουμε έξι τρόπους που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις αυτήν την πίεση στη στιγμή.

1. Ανάβαλε μερικές από αυτές για πολύ αργότερα

Η λύση για να μην τσακωθείς με τη φίλη σου που δε θα πας στην εκδήλωσή της, είναι να της παρουσιάσεις τον πραγματικό λόγο της απουσίας σου κι έπειτα να αναβάλεις το event για πολύ αργότερα (στην ουσία για… ποτέ). Η αναβολή, ωστόσο, θα ακουστεί καλύτερα στα αυτιά της από την ακύρωση!

2. Ανάθεσε σε κάποιον άλλον την αποπληρωμή των λογαριασμών σου

Κάποιος καλός και συμπονετικός φίλος θα βρεθεί που θα αναλάβει αυτό το δύσκολο κι επίπονο έργο της καθημερινότητάς μας. Εσύ αυτό που έχεις να κάνεις είναι να του δώσεις τα χρήματα και να τον εμπιστευτείς με κλειστά μάτια!

3. Πες και μερικά «όχι»

Σίγουρα, από τις 20 προτάσεις που ενδέχεται να έχεις μέσα στο μήνα για εξόδους, επαγγελματικά ραντεβού και γενικότερα συναναστροφές με άλλους ανθρώπους, δεν σε ενδιαφέρουν όλες το ίδιο. Γίνε, λοιπόν, πιο επιλεκτική κι απόρριψε αυτά που σου περνούν αδιάφορα.

4. Απόλαυσε τις μικρές χαρές της ζωής

Μία βόλτα με τον σκύλο σου ή ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο με αρωματισμένα άλατα, θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις και να αποφορτιστείς απ’όλη την πίεση που δέχεσαι. Προσπάθησε εκείνες τις ώρες να κλείσεις το κινητό σου και να περάσεις λίγο ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σου.

5. Επίλεξε μία αυτοματοποιημένη απάντηση σε όλα σου τα social media

Όταν κάθε 2 λεπτά χτυπά το κινητό σου από μηνύματα που μπορεί να δέχεσαι στο Facebook, το Instagram, το LinkedIn ή το email σου, είναι λογικό να έχεις τα νεύρα σου. Για να αποφύγεις την σύγχυση, σου προτείνουμε να επιλέξεις μία αυτοματοποιημένη απάντηση σε όλα ώστε αφενός να δείξεις καλή πρόθεση κι ευγένεια αφετέρου να πάρεις τον χρόνο σου για να απαντήσεις!

6. Κλείνε το κινητό σου μία μέρα της εβδομάδας

Είμαστε τόσο εξαρτημένοι από τα κινητά μας που έχουν γίνει, στην κυριολεξία, η προέκταση των χεριών μας. Αν θες να ξεφύγεις από τον κόσμο του διαδικτύου, των αδιάκοπων κλήσεων και των δεκάδων μηνυμάτων, η λύση είναι να απενεργοποιήσεις το κινητό σου έστω για μία φορά την εβδομάδα. Θα δεις πως με αυτόν τον τρόπο, οι μπαταρίες σου θα γεμίσουν κι η διάθεσή σου θα ανέβει.

Δες ακόμα: Τρόποι για να χαλαρώσεις από τη δουλειά και τις υποχρεώσεις
featured photo: unsplash