11 σκέψεις που κάνεις και καταστρέφεις τη σχέση σου χωρίς να το θέλεις

11 σκέψεις που κάνεις και καταστρέφεις τη σχέση σου χωρίς να το θέλεις

Μαζί με την αγάπη, την συντροφικότητα και τις ευχάριστες κοινές στιγμές με τον σύντροφό σου, υπάρχουν και κάποια συννεφάκια που καμιά φορά μπορεί να χαλάσουν την ηρεμία. Κάποιος από τους δυο μπορεί να βλέπει τη σχέση διαφορετικά σε μια δεδομένη στιγμή. Είναι πολύ πιθανό οι ανασφάλειες να μετατραπούν σε φόβο και αρνητικές σκέψεις, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει άσχημες επιπτώσεις αν δεν μπουν όρια.

Αν σε απασχολήσουν κάποια από αυτά τα έντεκα ζητήματα, θεώρησέ το σαν σημάδι για να επανεξετάσεις το πώς αισθάνεσαι και για ποιο λόγο οδηγείσαι σε αυτές, πριν οι φαινομενικά αθώες αυτές σκέψεις προκαλέσουν ανεπανόρθωτα προβλήματα στη σχέση σου.

«Δεν μπορώ να ανταγωνιστώ αυτό που είχες με την πρώην σου»

Η πρώην είναι πρώην για κάποιο λόγο. Το να αναλώνεσαι σε σκέψεις σύγκρισης μόνο βοηθητικό δεν είναι, πόσω μάλλον επιβαρυντικό για τη σχέση.

«Θα τα θαλασσώσω και σε αυτή τη σχέση»

Είναι προφανές ότι αν σκέφτεσαι με αυτό τον τρόπο κατά πάσα πιθανότητα οι φόβοι σου θα επαληθευθούν. Με κάποιο τρόπο οδηγείς το σύμπαν σε αυτή την εξέλιξη. Και αυτό είναι άδικο, εκτός από εσένα και για τον σύντροφό σου.

«Πρέπει να με κάνεις ευτυχισμένη»

Εννοείται ότι ο σύντροφός σου πρέπει να φέρνει χαρά στη ζωή σου, αλλά το να είσαι εσύ ευτυχισμένη δεν είναι αποκλειστικά δική του "δουλειά". Αυτό είναι μεγάλη πίεση. Η ευτυχία είναι κάτι εσωτερικό που πηγάζει από μέσα σου και στο χέρι σου είναι να το κατακτήσεις.

«Τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν διαφωνούν ποτέ»

Από μια υγιή σχέση δεν λείπουν οι διαφωνίες. Το αντίθετο απλά δεν υπάρχει. Όσο περισσότερο γνωρίζονται δυο άνθρωποι, μαθαίνει ο ένας στον άλλο και οι απόψεις τους διαμορφώνονται με γνώμονα τον αλληλοσεβασμό.

«Είναι δύσκολο να με αγαπήσει κάποιος»

Ίσως αυτό που δεν έχεις ξεκαθαρίσει είναι τι σημαίνει να αγαπιέσαι. Αγάπη είναι να μπορείς να ακουστείς, να σε νοιάζονται και να σε καταλαβαίνουν.

«Είμαστε πολύ διαφορετικοί»

Υπάρχει μια γοητεία στις σχέσεις ανθρώπων που έχουν μεγαλώσει διαφορετικά, έχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα και ίσως και διαφορετικές αντιλήψεις σε ορισμένα θέματα. Πριν λοιπόν θεωρήσεις δεδομένο ότι κάποια εμπόδια είναι ανυπέρβλητα, αξίζει να προσπαθήσεις.

«Η σχέση μας δεν είναι εκεί που θα έπρεπε να είναι»

Το timing σε κάθε σχέση μπορεί να διαφέρει. Μην πέφτεις στην παγίδα να συγκρίνεις τη σχέση σου με σχέσεις φίλων σου, συναδέλφων κλπ.

«Δεν ξέρω αν μπορώ να σε εμπιστευτώ»

Μπορεί στο παρελθόν να είχες μια σχέση στην οποία να προδόθηκε η εμπιστοσύνη σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι έτσι και όσες σχέσεις σου θα ακολουθήσουν. Το αίσθημα αυτό είναι δύσκολο για εσένα και ταυτόχρονα άδικο για τον σύντροφό σου και είναι θέμα χρόνου αν υπερισχύσει, να τραβήξετε χωριστούς δρόμους.

«Η σχέση μας δεν είναι όπως ήταν»

Όπως και εσύ αλλάζεις με το πέρασμα των χρόνων έτσι και η σχέση είναι απόλυτα φυσιολογικό να αλλάζει. Αν αναλώνεσαι στο να σκέφτεσαι πώς ήταν η σχέση σου στο παρελθόν, χάνεις σημαντικές στιγμές από το παρόν της.

«Φοβάμαι να σου ανοιχτώ»

Όταν δημιουργείς ένα πλέγμα γύρω σου, το πιο δύσκολο πράγμα είναι να μπορέσεις να δημιουργήσεις δεσμούς. Αν αποφασίσεις ότι δεν μπορείς να αφεθείς, δεν θα μπορέσεις να δημιουργήσεις ουσιαστικούς δεσμούς.

«Πρέπει να αλλάξεις για εμένα»

Αν ο σύντροφός σου έχει ένα χαρακτηριστικό που δεν σου αρέσει, δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν το θέλει πραγματικά και ο ίδιος. Αξίες, συνήθειες και συμπεριφορές διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο και το πρώτο σου μέλημα είναι να τα σεβαστείς. Αν κάτι πρέπει να αλλάξει -στον άλλο ή στον εαυτό σου- χρειάζεται κατανόηση και αποδοχή.

Διάβασε επίσης: Όταν η κολλητή σου δίνει όλο τον χρόνο της στη νέα της σχέση

featured photo: thoughtcatalog.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.