Όλες το έχουμε περάσει και όλες το έχουμε λίγο ή πολύ κάνει. Είναι ίσως το σημείο στο οποίο παραδέχομαι τόσο τους άντρες: το ότι θα ερωτευτούν και θα μπουν σε σχέση δεν ταράζει στο ελάχιστο τη σχέση με τους φίλους τους, τις βραδιές με ποδόσφαιρο και μπύρες και τα τριήμερα που θυμίζουν λύκειο. Εμείς, ως κοριτσάκια από την άλλη είναι σαν να βάζουμε όλη μας τη ζωή σε pause μόλις μπαίνει στη ζωή μας κάποιος. Τον σκεφτόμαστε όλη μέρα, κρατάμε τα ρεπό και τα Σαββατοκύριακά μας για εκείνον, πάμε μαζί του στα ωραία μπαρ και εστιατόρια της πόλης και τις φίλες μας τις βλέπουμε για ένα γρήγορο καφεδάκι μεταξύ δουλειάς και μαθήματος pilates. Κακό.

Πάμε να δούμε λοιπόν τι μπορείς να κάνεις αν η φίλη σου συμπεριφέρεται όπως παραπάνω από τότε που γνώρισε εκείνον. Καταρχάς το πρώτο που θα έπρεπε να διασαφηνίσουμε στο σημείο αυτό είναι πως εσένα το πρόβλημά σου δεν είναι εκείνος, αλλά η συμπεριφορά της φίλης σου. Γι’αυτό και τα μούτρα, τα ειρωνικά σχόλια κάθε που εμφανίζεται και οι κακίες προς το όνομά του κρίνονται εντελώς ανεπίτρεπτες. Κατά δεύτερον, όσο και αν σε έχει ενοχλήσει η φίλη σου ή όσο και αν το έχει παρατραβήξει, να θυμάσαι πως έχεις υπάρξει στη θέση της, έχεις ενθουσιαστεί και εσύ με κάποιον, έχεις αφήσει αυτό το συναίσθημα να σε παρασύρει και πιθανότατα έχεις αφήσει τους γύρω σου να νιώσουν παραμελημένοι. Ή αν δεν το έχεις κάνει ακόμη, πίστεψέ με είναι θέμα χρόνου να σου συμβεί. Κράτα πάντα αυτό κατά νου τις στιγμές που νιώθεις άσχημα και σκέφτεσαι ότι η κολλητή σου δεν σε καταλαβαίνει.

Το τελευταίο που πρέπει να κάνεις βέβαια είναι να συγκρατείς νεύρα και θυμό μηνών, διότι guess what, κάποια μέρα θα τα ξεσπάσεις με το πιο άσχημο, με το πιο λάθος τρόπο. Το ιδανικότερο θα ήταν να μιλήσεις μαζί της. Από κοντά. Να της μιλήσεις κυρίως με γεγονότα και μετά με συναισθήματα. Πες της πόσο σου έχει λείψει που πηγαίνατε για ένα ποτό μετά τη δουλειά κάθε Παρασκευή βράδυ ή πως πέρυσι τέτοια εποχή είχατε κιόλας κάνει τα πρώτα σας μπάνια, μη ξεκινήσεις να της κάνεις ψυχολογικό εκβιασμό, ΜΗΝ δίνεις χαρακτηρισμούς. Κατά βάθος και εκείνη ξέρει ότι κάπου κάτι έχει κάνει λάθος στο μεταξύ σας. Κάνε εσύ την αρχή για ένα υγιές και ενήλικο restart.

featured photo: unsplash.com