Τα θέματα των σχέσεων μας απασχολούν πολύ και πάντα. Είναι αυτά που θα συζητήσουμε πάνω από τα Σαββατιάτικα ποτά μας με τη παρέα του φίλου μας ή στο τραπέζι του Κυριακάτικου brunch με τις κολλητές. Όμως ας μιλήσουμε ειλικρινά, οι περισσότερες από τις συμβουλές που κατά καιρούς δίνουμε ή ακούμε είναι ολότελα για τα σκουπίδια. Πάμε να δούμε το top 7 όσων κάναμε και μας οδήγησαν στον όλεθρο.

1. Μην απαντάς αμέσως στο μήνυμα

Η ίδια φίλη συμβουλεύει: “Ιδανικά απάντα μετά από 2-3 ώρες. Ή ακόμη καλύτερα το επόμενο πρωί.” Ή ΚΑΙ ΌΧΙ. Πόσο χαζό μετά από μια ωραία βραδιά να περιμένεις ένα μήνυμα, και όταν τελικά το παίρνεις να το αφήνεις αναπάντητο για ώρες; Είστε δύο άνθρωποι που θέλουν να επικοινωνήσουν ο ένας με τον άλλο και απλά δεν το κάνεις για να μη φανείς απελπισμένη; Χαζό. Και ανούσιο.

2. Η αγάπη θα έρθει εκεί που δεν το περιμένεις

Λάθος. Το να βρεις κάποιον να σε ελκύει μπορεί να συμβεί εκεί που δεν το περιμένεις. Η αγάπη δεν συμβαίνει απλώς, είναι αποτέλεσμα μιας υπαρκτής σχέσης με βάθος, κατανόηση και κοινές αξίες. Παίρνει χρόνο να δημιουργηθεί και  αν είσαι τυχερός μπορεί να κρατήσει για πάντα.

3. Όσο πιο μεγάλος τόσο πιο ώριμος θα είναι

Δεν θα χρειαστεί να βγεις με πολλούς άντρες για να καταλάβεις πως η ωριμότητα και η βιολογική ηλικία είναι δύο πράγματα που δεν συνδέονται απαραίτητα. Η ωριμότητα που ψάχνουμε είναι στοιχείο του χαρακτήρα και αφορά την εμπιστοσύνη που μπορεί να σου εμπνεύσει κάποιος, το επίπεδο συνεννόησης που έχετε και το σεβασμό που σου δείχνει.

4. Να δείχνεις πάντα το καλύτερό σου πρόσωπο

Οκ, όλοι στην αρχή μιας γνωριμίας έχουμε μπει σε αυτή τη διαδικασία. Είμαστε πάντα όμορφες και περιποιημένες, δεν γκρινιάζουμε ποτέ για τις πολλές ώρες δουλειάς του, δεν ζηλεύουμε και είμαστε πάντα δεκτικές σε οτιδήποτε μας προτείνει. Για λίγο. Μέχρι να είμαστε και επίσημα μαζί, να περνάμε πολλές ώρες μαζί και να δείξουμε όλα αυτά που με κόπο κρύβαμε. Δεν νομίζεις πως θα ήταν καλύτερα ο άλλος να ξέρει εξαρχής τι πακέτο έχεις;

5. Όταν βρεις τον ιδανικό, θα νιώσεις πεταλουδίτσες

Θα πετάξουν μονόκεροι στον ουρανό, θα δεις αστράκια μέρα μεσημέρι, θα ενωθούν ξανά οι Hi-5 για μία και μοναδική συναυλία. Οι προσδοκίες σου είναι στα ύψη και αυτό είναι ίσως μακριά από τη πραγματικότητα. Πολλές φορές  ακόμη και αν μιλάμε για μια γνωριμία που θα οδηγήσει σε έναν θυελλώδη έρωτα, οι πρώτες επαφές, τα πρώτα τηλεφωνήματα και τα πρώτα dates είναι άβολα ή άτονα. Αυτό δεν σημαίνει πως στα επόμενα δεν θα ενθουσιαστείς.

6.  Αν είναι γραφτό, θα γνωρίσεις κάποιον

Ε λοιπόν άκου κάτι, αν μείνεις σπίτι με φόρμες και περιμένεις να σου χτυπήσει την πόρτα το παιδί με τις πίτσες και να είναι και ο έρωτας της ζωής σου, μάλλον θα περιμένεις πολύ. Αν δεν βγαίνεις έξω, αν δεν είσαι κοινωνική, αν κυκλοφορείς με τα μούτρα κατεβασμένα στο πάτωμα και η παρέα σου αποτελείται από 3 άτομα, τότε δεν δίνεις πολλές ευκαιρίες στον εαυτό σου να κοινωνικοποιηθεί και να ανοίξει νέους ορίζοντες. Και δύσκολα θα γνωρίσεις κάποιον.

7. Ο ιδανικός θα σε αποδεχτεί για αυτό που είσαι 

Φυσικά και δεν πρέπει να αλλάζουμε για έναν άντρα, για κανέναν άντρα, πρέπει να αλλάζουμε για εμάς. Και όταν λέμε αλλαγή, εννοούμε βελτίωση των συναισθηματικών μπλοκαρισμάτων μας, των φόβων μας, των ατελειών μας που μας κρατάνε πίσω. Και ναι, οφείλεις να ζητάς από τον άλλον να σε θέλει ολόκληρη, οφείλεις όμως επίσης να γίνεσαι κάθε μέρα και μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

 featured photo: Instagram, @alissa_neels_jake