Ας είμαστε ειλικρινείς. Όταν έχεις μεγάλο στήθος, η επιλογή σωστού σουτιέν μπορεί να είναι επώδυνη από πολλές απόψεις. Από άποψη στήριξης, εμφάνισης αλλά και άνεσης. Πολλές εταιρίες δεν υποστηρίζουν καν μεγάλα νούμερα αλλά και όταν το κάνουν το design δεν είναι και ό,τι πιο fashion forward. Δε χρειάζεται όμως να αποδεχτείς τη μοίρα σου, σου αξίζει να βρεις το σουτιέν που ονειρεύεσαι! Ίσως όμως να υπάρχουν πράγματα αγνοείς ή κανόνες που δεν τηρείς, οι οποίοι σε δυσκολεύουν στην προσπάθεια σου να φτιάξεις μια συλλογή με σουτιέν που είναι πραγματικά κατάλληλα για εσένα.

Είναι πολύ πιθανό να φοράς το λάθος νούμερο

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο το να φοράει μια γυναίκα λάθος νούμερο σουτιέν. Ειδικά αν έχεις μεγάλο στήθος, ενδέχεται να καταπιέζεσαι για να χωρέσεις σε ένα σουτιέν που είτε είναι μικρότερο είτε δεν υποστηρίζει το στήθος σου όπως θα έπρεπε. Αν οι τιράντες του πέφτουν διαρκώς από τους ώμους σου, αν η μπανέλα σε πιέζει ή αν τα cups έχουν κενό, τότε πραγματικά το σουτιέν αυτό δεν είναι για εσένα. Θα πρέπει να αγοράσεις ένα άλλο σε νούμερο που είναι βέβαια πολύ κοντινό σε αυτό που ήδη φοράς.

6 tips για την επιλογή σουτιέν για κορίτσια με πλούσιο στήθος

Δώσε έμφαση στο κλιπ

Το 80% της στήριξης του σουτιέν οφείλεται στο πίσω μέρος του. Το σωστό για σένα σουτιέν θα πρέπει να εφαρμόζει ομοιόμορφα από το στήθος μέχρι την πλάτη σου και να μην ανασηκώνεται ή δημιουργεί κενά όταν σηκώνεις τα χέρια σου (αν συμβαίνει κάτι τέτοιο σημαίνει ότι είναι μεγάλο). Καλό είναι να κουμπώνεις το σουτιέν σου στο πιο χαλαρό σημείο έτσι όταν με τον καιρό χάνει την ελαστικότητα του και ανοίηει, να μπορείς να συνεχίσεις να το φοράς κουμπώνοντας το πιο σφιχτά.

Μάθε πώς είναι το να φοράς το σωστό σουτιέν

Τα cups πρέπει να εφαρμόζουν σωστά στο στήθος χωρίς να κάνουν κενά ή να το πιέζουν (αν το στήθος πιέζεται είτε τα cups είναι μικρά είτε οι τιράντες πολύ κοντές). Το κομμάτι που ενώνει τα δύο cups πρέπει να εφαρμόζει ευθεία πάνω στο στέρνο ενώ η περίμετρος του σουτιέν πρέπει να ακολουθεί τη γραμμή του στήθους και να εφαρμόζει σωστά πάνω στα πλευρά. Οι τιράντες δεν πρέπει να πέφτουν (κάτω από τις τιράντες σου πρέπει να μπορείς να χωρέσεις δύο δάχτυλα) αλλά ούτε και να σε “κόβουν” στους ώμους. Δεν υπάρχουν για να στηρίζουν το στήθος σου άλλωστε. Αυτή είναι δουλειά του κλιπ.

Να αλλάζεις σουτιέν τακτικά

Ο κανόνας λέει πως πρέπει να αγοράζεις ένα καινούριο σουτιέν κάθε έξι μήνες. Όπως και οποιοδήποτε άλλο προϊόν ένδυσης, έτσι και αυτά φθείρονται από την καθημερινή χρήση. Σημάδια όπως τιράντες που πέφτουν, φθαρμένες άκρες, ίνες που ξεφτίζουν και μια πιο χαλαρή στήριξη του στήθους σου δείχνουν καθαρά πότε είναι η στιγμή να αποχωριστείς το αγαπημένο σου σουτιέν. Για να το  διατηρήσεις σε καλή κατάσταση όσο περισσότερο γίνεται – επειδή οι ίνες χρειάζονται χρόνο για να ξεκουραστούν και να ξαναβρούν την ελαστικότητα τους – καλό θα είναι να εναλλάσσεις ανάμεσα σε τρία σουτιέν που χρησιμοποιείς στην καθημερινότητα σου.

tumblr_ncz613mddx1t1prrio1_500

Πάρε σοβαρά το σχήμα του στήθους σου

Όταν αγοράζεις ένα σουτιέν, εκτός από το μέγεθος του στήθους σου οφείλεις να λαμβάνεις υπόψη σου και το σχήμα του. Αν, για παράδειγμα, το στήθος σου είναι “δάκρυ” τότε ίσως να έπρεπε να επιλέξεις ένα σουτιέν balconette, ενώ αν είναι πιο στρογγυλό τότε ένα τρίγωνο σουτιέν θα εφάρμοζε καλύτερα.

Πρόσεξε τα υφάσματα

Είναι μύθος πως μόνο τα “βαριά” σουτιέν είναι κατάλληλα για το μεγάλο στήθος. Διάφορα brands – επιτέλους – πειραματίζονται και με άλλα υλικά όπως η δαντέλα ή το mesh, που δε θυσιάζουν την άνεση για μια καλύτερη εμφάνιση. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι το σουτιέν, άσχετα από τι είναι είναι φτιαγμένο, να δίνει στήριξη και σταθερότητα στο στήθος σου. Θα πρέπει να προσέξεις την ποιότητα των ινών και ιδιαίτερα της πλάτης καθώς και την ύπαρξη εσωτερικών cups που θα δίνουν σχήμα στο μπούστο σου. Τέλος, είναι βασικό οι τιράντες να αρκετά φαρδιές ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν το στήθος σου και να του δίνουν μια άνετη ανόρθωση.