Έχει συμβεί σε όλους μας να μπούμε σε ένα σπίτι και να πούμε ότι έχει πολύ καλή ενέργεια. Αυτή η αίσθησή μας πηγάζει κυρίως από τη διακόσμηση του σπιτιού και από τους ανθρώπους που μένουν σε αυτό. Σε περίπτωση που πιστεύεις πως ο δικός σου χώρος δεν έχει θετική ενέργεια, μπορείς να το αλλάξεις. Και μάλιστα πολύ εύκολα.

Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις την ενέργεια του χώρου σου, χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Ξεκίνα με τα βασικά

Σίγουρα δεν σε εκπλήσσει το γεγονός πως το πρώτο βήμα για να αλλάξεις την ενέργεια του σπιτιού σου είναι να κάνεις ένα καλό ξεκαθάρισμα στα αντικείμενα που υπάρχουν μέσα σε αυτό. Βάλε σε τάξη όλη αυτήν την ακαταστασία, πέτα, ανακύκλωσε και χάρισε ότι δεν σου προσφέρει πλέον χαρά και ικανοποίηση όταν το αντικρύζεις. Έτσι θα μείνεις μόνο με τα πράγματα που θεωρείς πραγματικά χρήσιμα. Αυτό μπορεί να είναι εξαντλητικό, αλλά κάθε απόφαση που παίρνεις για κάθε αντικείμενο που απορρίπτεις, ”καθαρίζει” την ενέργεια του χώρου.

Όλα σχετίζονται με τον καθαρό αέρα

Άνοιξε όλα τα παράθυρα έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ρεύμα, ακόμα και εάν θεωρείς πως έξω κάνει κρύο. Ο καθαρός αέρας είναι το παν. Και μιλώντας για αέρα, πόσο καλά αναπνέεις; Πρέπει να θυμάσαι να παίρνεις μερικές ωραίες βαθιές ανάσες πιο συχνά.

Αλάτι, αλλά όχι για να φύγουν οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες

Απλώς πασπάλισε με αλάτι το χαλί σου. Μετά από περίπου μία ώρα, σκούπισέ το. Οι κόκκοι από το αλάτι έχουν την καταπληκτική ικανότητα απορρόφησης της αρνητικής ενέργειας. Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις ποτήρια με αλάτι στις γωνίες του δωματίου και να τα αφαιρέσεις μετά από μερικές ώρες.

Άλλαξε θέσεις στα έπιπλα

Το να αλλάζεις θέση στα έπιπλά σου ή στα διακοσμητικά έχει θετική επίδραση στο μυαλό σου. Αυτή η αλλαγή, θα σε κάνει να νιώθεις πιο ενεργή και χαρούμενη.

Μπορείς επίσης να αλλάξεις την εμφάνιση κάποιων επίπλων ή αντικειμένων. Η διακόσμηση είναι κάτι πολύ περισσότερο από την αισθητική. Πρόκειται για τη δημιουργία ευτυχίας, βρίσκοντας τρόπους να αγαπάς τόσο το σπίτι σου όσο και τους ανθρώπους μέσα σε αυτό.

Βάλε στον χώρο σου φυτά

Τα φυτά θα δώσουν στον χώρο σου χρώμα και ενέργεια. Σιγουρέψου όμως πρώτα πως θα τα φροντίζεις όπως πρέπει και δεν θα τα παραμελείς. Διαφορετικά, μάλλον θα συμβάλουν στην αρνητική ενέργεια του χώρου!

Κεριά σε κάθε δωμάτιο

Τα κεριά είναι ένα από τα πιο στοιχειώδη διακοσμητικά στοιχεία που μπορούμε να προσθέσουμε στο σπίτι μας. Εκπέμπουν θετική ενέργεια και αλλάζουν τελείως την αισθητική του χώρου όταν τα ανάβεις.