Οι μικροί χώροι συνήθως προσφέρουν μία cozy αίσθηση στο σπίτι, είναι όμως κάποια δωμάτια στα οποία χρειάζεται να έχεις χώρο. Η κουζίνα για παράδειγμα, όταν είναι μικρή γίνεται αυτόματα λιγότερο πρακτική και ενδεχομένως να μη σε εμπνέει να τη χρησιμοποιήσεις. Ωστόσο, αν πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου θα δεις ότι υπάρχουν τρόποι να την αναβαθμίσεις μόνη σου και να την κάνεις πιο λειτουργική.

Δεν χρειάζεται υψηλό budget, μόνο όρεξη και μερικές extra γνώσεις που σου δίνουμε παρακάτω.

Κάνε ένα σωστό declutter

kouzina

Είσαι σίγουρη ότι χρειάζεσαι όλα αυτά τα πιάτα, τα ποτήρια και τις κατσαρόλες που έχεις στο ντουλάπι της κουζίνας σου; Όντως τα χρησιμοποιείς όλα; Οι πιθανότητες είναι πως σε καθημερινή βάση χρησιμοποιείς τα ίδια σκεύη που σε έχουν βολέψει περισσότερο και έχεις καταχωνιάσει τα υπόλοιπα σε σημεία που δεν φτάνεις καν να τα πιάσεις. Ξεκαθάρισε τα και μείνε μόνο με τα απαραίτητα. Τότε θα δεις πόσο χώρο έχει πραγματικά η κουζίνα σου.

Βάλε περισσότερο φως

kouzina

Αν η κουζίνα σου δεν είναι φωτεινή βρες μερικά φωτιστικά που να ταιριάζουν στην αισθητική του χώρου και τοποθέτησε τα σε σημεία που φωτίζουν όλο το δωμάτιο. Όσο πιο φωτεινή είναι, τόσο πιο μεγάλη θα φαίνεται.

Χρησιμοποίησε αντικατοπτρισμό

kouzina

Φρόντισε τα ντουλάπια σου να είναι φτιαγμένα από υλικό που γυαλίζει. Έτσι θα δημιουργήσεις το τρικ του αντικατοπτρισμού που θα δημιουργεί την ψευδαίσθηση μίας μεγαλύτερης κουζίνας.

Οργάνωσε τα πράγματα στρατηγικά

kouzina

Ειδικά αν αποθηκεύεις τα εργαλεία της κουζίνας σου σε ράφια και όχι σε ντουλάπια, φρόντισε να τα τοποθετήσεις στρατηγικά. Η σειρά μεγέθους ή ο χρωματισμός τους είναι καλά κριτήρια έτσι ώστε να τα βάλεις με τέτοιο τρόπο που η κουζίνα σου όχι μόνο θα φαίνεται μεγαλύτερη, αλλά και πιο τακτοποιημένη.

Φτιάξε κρυφούς αποθηκευτικούς χώρους

kouzina

Χρησιμοποίησε τον χώρο πάνω από τα ντουλάπια για να βάλεις πράγματα και βρες οποιαδήποτε άλλη γωνία της κουζίνας σου που μπορείς να εκμεταλλευτείς. Μία έξυπνη λύση είναι να δημιουργήσεις ντουλάπια κουζίνας κάτω από το τραπέζι. Θα εξοικονομήσεις πολύ χώρο με αυτόν τον τρόπο.

Χρησιμοποίησε κάθε γωνία

kouzina

Και όχι μόνο γωνία. Πιάσε κάθε ελεύθερο σημείο σε όλους τους τοίχους και σκέψου πως μπορείς να το εκμεταλλευτείς. Μην βγάζεις το ταβάνι έξω από τη σκέψη σου, όσο να πεις είναι κ αυτό ένας ολόκληρος τοίχος. Επιπλέον, είναι η ιδανικότερη επιλογή που μπορείς να κάνεις αν θες φυτά στον χώρο σου. Κρέμασε μερικά από πάνω και έτσι θα έχεις την φρεσκάδα του πράσινου χωρίς να περιορίζεις τον χώρο σου.

Photos: www.housebeautiful.com