Ανάμεσα από την επιλογή της διάταξης των συσκευών και του συνδυασμού των χρωμάτων, υπάρχουν πολλά που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά το σχεδιασμό μιας κουζίνας. Και γι ‘αυτό το λόγο σήμερα θα κάνουμε focus στο δημιουργικό κομμάτι. Όταν λέμε για τον τοίχο της κουζίνας ουσιαστικά αναφερόμαστε στο υλικό του. Τα υλικά αυτά μπορούν να καλύψουν ολόκληρο τον τοίχο σου, μπορούν να είναι σε ένα μέρος του ή μπορούν να καλύψουν την περιοχή μεταξύ του πάγκου και των ντουλαπιών σου. Και τότε είναι που έρχεται στην επιφάνεια ο μεγάλος κόσμος της υφής, των υλικών και των χρωμάτων.

Μάρμαρο αγαπημένο

stylebyemilyhenderson.com

Το μάρμαρο μπορεί να είναι τόσο παραδοσιακό όσο και σύγχρονο αναλόγως πως θέλεις εσύ να είναι, αυτό έχει να κάνει με τα υλικά που θα συνδυάσεις με αυτό. Το μάρμαρο, είναι φυσικό πέτρωμα κατά συνέπεια κάθε πλάκα είναι μοναδική. Θα προσθέσει στο χώρο σου πολυτέλεια και καθαρότητα. Θα πρέπει να προσέξεις όμως τις ιδιότητες του, είναι πολύ ευαίσθητο και χρειάζεται ιδιαίτερο καθαρισμό ειδικά όταν μιλάμε για κουζίνα.

Οι ρίγες

housebeautiful.com

Το λεγόμενο πλακάκι του μετρό. Μην σου έρχονται στο μυαλό άσχημες και βρώμικες εικόνες. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι μπορείς να δημιουργήσεις δύο λωρίδες με το πλακάκι της αρεσκείας σου και ενδιάμεσα να έχεις τον τοίχο σου ή ένα άλλο πλακάκι. Επαναλαμβάνοντας αυτή τη διαδικασία ουσιαστικά δημιουργείς ένα γραμμικό μοτίβο. Σε μία τέτοια περίπτωση καλό θα είναι να μην το παρακάνεις με τα χρώματα.

Τα αυτοκόλλητα

nicolefranzen.com

Τα πολύ μικρά πλακάκια, σαν ψηφιδωτό, που τα κολλάς και τα ξεκολλάς. Αν θες κάτι πιο οικονομικό που να μπορείς να το αλλάζεις πιο συχνά επέλεξε αυτοκόλλητα πλακάκια. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται σε μπάνια αλλά μπορούν να κάνουν εντυπωσιακό και τον τοίχο της κουζίνας σου. Προφανώς δεν θα τα κολλήσεις ένα ένα γιατί είναι αρκετά μικρά, συνήθως πωλούνται διατεταγμένα σε ένα πλέγμα και έτσι τα κολλάς όλα μαζί. Μπορείς να τα βρεις με παραδοσιακά υλικά αλλά και με νέα πολύ ενδιαφέροντα όπως γυαλί ή μέταλλο. Έχουν ένα γυαλιστερό φινίρισμα που είναι δυναμικό, παιχνιδιάρικο και γεμάτο υφή.

Τα μέταλλα

thedesignsheppard.com

Χαλκός και ανοξείδωτος χάλυβας. Τέτοια υλικά βρίσκουμε στις κουζίνες των εστιατορίων, ο λόγος είναι φυσικά ότι έχουν μεγάλη αντοχή στα πάντα και ότι καθαρίζονται εύκολα. Μπορεί να σου φαίνονται κάπως σαν υλικά για τον τοίχο σου. Ωστόσο, με τους κατάλληλους συνδυασμούς μπορούν να αναδείξουν τον χώρο και να τον κάνουν φιλόξενο, φιλικό και κομψό. Συνδύασε τον ανοξείδωτο χάλυβα με ξύλο σε ζεστές αποχρώσεις. Αν θες να δώσεις μια φρέσκια ματιά στον χαλκό, συνδύασε τον με νέα υλικά αλλά και ενδιαφέροντα χρώματα.

Όχι στην επανάληψη

studiocementtile.com

Επίλεξε ένα μη επαναλαμβανόμενο μοτίβο για να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα. Μην βάλεις τα πλακάκια σου να τελειώνουν στο ίδιο σημείο αλλά τοποθέτησε τα το ένα πιο πάνω και το άλλο πιο κάτω. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθεί κάτι μοναδικό, ιδιαίτερο και κομψό.

featured image: expert.agromat.ua