Σε περισσότερα από 800 μέρη ολόκληρου του κόσμου, το περασμένο Σάββατο μεγάλοι και παιδιά πήραν μέρος στη μεγάλη διαμαρτυρία “March for Our Lives” βγαίνοντας στους δρόμους των πόλεών τους αγκαλιά με μικρά και μεγάλα banner που “απαγόρευαν” τα όπλα. Το γεγονός αυτό έστειλε ένα μήνυμα τόσο ισχυρό, που πολλοί διάσημοι αλλά και άνθρωποι της μόδας σήκωσαν τα μανίκια και έπιασαν δουλειά. 

Jeremy Scott

Σε ένα fitting για το SS’18 show του οίκου Moschino, ο Jeremy Scott υπερήφανα φόρεσε ένα μπλουζάκι που έφερε το εξής μήνυμα: “Demand Gun Control Now”.  “Ήμουν τόσο συνεπαρμένος από την ομιλία της Emma Gonzalez μετά το περιστατικό στο λύκειο του Πόρτλαντ, ήταν τόσο παθιασμένη. Με ενέπνευσε να προσπαθήσω να κάνω ο,τι μπορώ για να επιστήσω την προσοχή μερικών και να δείξω την υποστήριξή μου σε αυτούς τους πολύ ευφυείς και γενναίους μαθητές, που ίσως λειτούργησαν ως το σημείο ανατροπής σε ένα πρόβλημα που έχει συνεχιστεί για πολύ καιρό“.

nypost
nypost

Gucci

Ο οίκος Gucci δεσμεύτηκε να δωρίσει 500.000 δολάρια στο March for Our Lives, που διοργανώθηκε από τους επιζώντες μαθητές των πυροβολισμών στο σχολείο του Portland. Την εποχή της δωρεάς, ο Alessandro Michele, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, ανέφερε τα εξής: “Υποστηρίζουμε το March for Our Lives και τους ατρόμητους μαθητές σε ολόκληρη τη χώρα που απαιτούν η ζωή και η ασφάλειά τους να αποτελέσει προτεραιότητα”.

Cynthia Rowley

inc
inc

Η Cynthia Rowley συνεργάστηκε με το κίνημα Everytown for Gun Safety με σκοπό να δημιουργήσει ένα λευκό T-shirt περιορισμένης έκδοσης που έφερε μια παραμάνα.

Christian Siriano

allure
allure

Ο Christian Siriano συνεργάστηκε με τη Cynthia Rowley για η δημιουργία του Everytown Fashion Council. “Η ασφάλεια των όπλων είναι το πιο σημαντικό ζήτημα στην Αμερική. Εγώ εντάχθηκα στο E.F.C. γιατί δεν μπορούσα να κάθομαι περιμένοντας ότι κάποιος άλλος θα έλεγε αυτά που ήθελα να ακούσω. Μπορώ να προσθέσω τη φωνή μου στη χορωδία των ανθρώπων που απαιτούν άμεση δράση από τους εκλεγμένους αξιωματούχους μας”, δήλωσε στο Teen Vogue.

Jennifer Fisher

editorialist
editorialist

H Jennifer Fisher σχεδίασε μια capsule συλλογή που αποτελείται από 4 κομμάτια, με σκοπό να βοηθήσει στην υποστήριξη της ασφάλειας των όπλων και τα έσοδα της θα διατεθούν στο Everytown for Gun Safety. Για την απόφασή της αυτή, δήλωσε στο TeenVogue: ” Όταν έπρεπε να καθίσω στο τραπέζι του πρωινού και να εξηγήσω στα παιδιά μου ότι είναι ασφαλές να πηγαίνουν στο σχολείο, ήξερα πως ήταν καιρός να διατηρήσουμε τα πράγματα ως έχουν“.

Prabal Gurung X Skylight

frostsnow
frostsnow

Ο Prabal Gurung συνεργάστηκε με το Skylight στη Νέα Υόρκη για να δημιουργήσουν μια εγκατάσταση διήμερης τέχνης που θα τιμήσει τις ψυχές που χάθηκαν στους πρόσφατους πυροβολισμούς σε σχολείο της Αμερικής. Πρόκειται για μια προβολή, με τίτλο “Freedom From Fear“, η οποία περιλαμβάνει 4 ακτίνες λευκού φωτός που έφταναν ως το Franklin Roosevelt Four Freedoms Park στο νησί του Franklin Roosevelt, συμβολίζοντας έτσι τη λίστα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  “Και οι δύο αισθανόμασταν την ανάγκη να βρούμε έναν τρόπο να δημιουργήσουμε μια μεγαλύτερη συζήτηση επί του θέματος, με σκοπό να οδηγηθούμε στην αλλαγή. Αυτό έγινε ιδιαίτερα γρήγορα και έτσι είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την πλατφόρμα μας για να σταματήσουμε μια στιγμή και να σκεφτούμε , να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό αρκεί και ότι το να παραμένουμε σιωπηλοί έχει το ίδιο βάρος όσο και το να ήμασταν αυτοί που πούλησαν τα όπλα”, δήλωσαν.