Κάθε φορά που τελειώνει μία σχέση, αποφασίζεις, θεωρητικά πάντα, να πατήσεις ένα «restart» και να μην κάνεις τα λάθη του παρελθόντος. Λάθη που σε μείωσαν σαν προσωπικότητα, υποβάθμισαν τα πιστεύω σου και γενικότερα σου έβγαλαν έναν εαυτό που θα ήθελες να ξεχάσεις μια για πάντα. Αυτό, όμως, όπως θα έχεις καταλάβει κι από τις εμπειρίες σου στον έρωτα, δεν είναι τόσο εύκολο να το πετύχεις. Πάντα θα υπάρχουν εκείνοι οι άνθρωποι που θα σε κάνουν να αναθεματίζεις την ώρα και τη στιγμή που τους γνώρισες.

Για να μπορέσεις, λοιπόν, να βρεις επιτέλους τον απόλυτο έρωτα ή αλλιώς το άλλο σου μισό, σου παρουσιάζουμε 6 πικρές αλήθειες με τις οποίες πρέπει να συμφιλιωθείς όσο είναι καιρός!

*Σταμάτα να δέχεσαι πράγματα που σε ενοχλούν

Σίγουρα σε μία ερωτική σχέση θα υπάρξουν συμβιβασμοί κι από τις δύο πλευρές ώστε να βρεθεί μία ισορροπία. Όσο, όμως, βάζεις τον εαυτό σου στην άβολη θέση να συγχωρεί τα πάντα ξανά και ξανά, τόσο μειώνεις την αξία σου ως άτομο κι ως γυναίκα. Η κίνηση σου αυτή, μεταφράζεται ως έμμεση αποδοχή των πράξεων του. Όταν βλέπεις πως ένα λάθος επαναλαμβάνεται έστω και για μία ακόμη φορά, καλύτερα να χωρίσεις όσο είναι νωρίς.

*Μην περιμένεις την «επανασύνδεση» μετά από έναν χωρισμό

Για να φτάσεις στο σημείο να χωρίσεις, σημαίνει ότι κάτι μέσα σου ή μέσα του έχει αλλάξει. Με λίγα λόγια, η σχέση σας έχει περάσει σε δοκιμαστική φάση εδώ και πολύ καιρό κι απλά κάποια στιγμή έκανε το «μπαμ». Από το να κάθεσαι πάνω από το κινητό περιμένοντας μία κλήση ή ένα μήνυμα, καλύτερα να αποδεχτείς την όλη κατάσταση, να κρατήσεις τις όμορφες αναμνήσεις και να ασχοληθείς με τον εαυτό σου. Βρίσκοντας και πάλι τις προσωπικές σου ισορροπίες, ο έρωτας θα σου χτυπήσει την πόρτα και τότε θα είναι ο ιδανικός!

*Μην προσπαθείς να αλλάξεις τον άνθρωπό σου και μην επιτρέψεις να σε αλλάξει κι αυτός

Δεν υπάρχει ιδανικός άντρας ή ιδανική γυναίκα. Όλοι έχουμε τα ελαττώματά μας κι επιζητούμε έναν άνθρωπο δίπλα μας που να το σέβεται αυτό και να μας αγαπά για αυτό που είμαστε. Ένα λάθος που κάνουμε όταν η σχέση χάσει τις ισορροπίες της, είναι να προσπαθούμε ο ένας να αλλάξει τον άλλον σε μία προσπάθεια να ξυπνήσουμε και πάλι τη φλόγα του έρωτα. Μάθε, λοιπόν, πως στον έρωτα δε χωράνε «βελτιώσεις». Ερωτεύεσαι αυτό που βλέπεις την πρώτη φορά και σε ερωτεύεται για αυτό που πραγματικά είσαι!

*Το ότι σε θέλει, δε σημαίνει πως σε εκτιμάει κιόλας

Στο παιχνίδι του έρωτα και του φλερτ πολλές φορές, συνυφαίνουμε την έννοια του πάθους με την έννοια της εκτίμησης. Είναι φυσικό, να ζητάς από τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου να σε εκτιμά ή να σε θαυμάζει, αλλά πρέπει να ξεχωρίζεις ποιος είναι εκείνος που το λέει και το εννοεί. Ειδικά εμείς οι γυναίκες, στην προσπάθειά μας να δούμε τα πράγματα πιο ρομαντικά κι εξιδανικευμένα, ξεχνάμε πως το σεξ μπορεί να μην έχει απαραίτητα συναισθηματικές προεκτάσεις.

*Να έχεις προσδοκίες από τον σύντροφό σου

Έχοντας κάποιες εμπειρίες περί έρωτα και σχέσεων, αυτό που πρέπει να κάνεις όταν ξεκινάς κάτι καινούργιο, είναι να θέσεις πολύ ψηλά τον πήχη. Να δεις τι είναι αυτό που εσύ ψάχνεις πραγματικά και ποιο θες να είναι το συντροφικό σου μέλλον. Αν για παράδειγμα, επιζητάς τον γάμο, μη σπαταλάς τον χρόνο σου σε εφήμερες σχέσεις με ημερομηνία λήξης.

*Μην μπερδεύεις το ενδιαφέρον με την κτητικότητα ή την επιθετικότητα

Σίγουρα, όλοι μας επιδιώκουμε την αποκλειστικότητα σε μία σχέση. Ωστόσο, δεν πρέπει να επιτρέψεις σε κανέναν και δη στον ερωτικό σου σύντροφο σου να γίνει κτητικός ή επιθετικός εκδηλώνοντας το «ενδιαφέρον» του. Ένας άντρας που ξέρει ποιος είναι κι έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του, δεν ελέγχει κάθε πτυχή της ζωής της συντρόφου του. Ο καθένας πρέπει να έχει τον προσωπικό του χώρο και τον προσωπικό φιλικό του κύκλο, που εμπιστεύεται κι αγαπά.

Δες ακόμα: 6 σημάδια ότι αυτός είναι ο έρωτας της ζωής σου

featured photo: unsplash.com