Όταν γνωρίζουμε κάποιον και ξεκινάμε μία σχέση, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα διαρκέσει για όσο περισσότερο γίνεται. Ωστόσο, το να μη δίνεις μία ημερομηνία λήξης στη σχέση σου, δεν προϋποθέτει απαραίτητα ότι ο συγκεκριμένος σύντροφος, είναι κι ο «έρωτας της ζωής» σου! Πόσο εύκολο είναι, άλλωστε, να συνειδητοποιήσεις ότι ο άντρας που έχεις τώρα δίπλα σου, θα βρίσκεται κοντά σου για μία ολόκληρη ζωή; Ή να εντοπίσεις όλα εκείνα τα στοιχεία της προσωπικότητας του που μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένη για πολλά χρόνια ακόμη;

Εμείς, λοιπόν, σου βρήκαμε 6  απλούς τρόπους για να καταλάβεις εύκολα ότι ο σύντροφος σου είναι κι ο έρωτας της ζωής σου!

  1. Τον εμπιστεύεσαι τυφλά

Η εμπιστοσύνη είναι το Α και το Ω σε μία σχέση. Όταν υπάρχουν σύννεφα και αμφιβολίες γύρω από τις προθέσεις και τα κίνητρα του συντρόφου σου, τότε μάλλον κάτι δεν πάει και τόσο καλά μαζί του. Για να διαπιστώσεις ότι ο τωρινός σου σύντροφος είναι κι ο έρωτας της ζωής σου, ένα πολύ σημαντικό βήμα είναι να δεις αν τον εμπιστεύεσαι. Σε αυτό το κομμάτι της σχέσης δε χωράνε εκπτώσεις. Δεν υφίσταται η φράση «τον εμπιστεύομαι πολύ» ή «τον εμπιστεύομαι λίγο». Αν συνειδητοποιήσεις, λοιπόν, ότι του έχεις τυφλή εμπιστοσύνη, ξέρεις πως δεν πράττει με γνώμονα το προσωπικό του όφελος αλλά το κοινό σας καλό και κυρίως δε σε κάνει να υποπτεύεσαι την παραμικρή πτυχή της προσωπικής του ζωής, τότε σίγουρα είσαι πολύ κοντά στο να βρεις το άλλο σου μισό -αν δεν το έχεις βρει ήδη δηλαδή!

  1. Μαζί του είσαι ο εαυτός σου

Ο σύντροφός μας είναι ο άνθρωπος που περνάμε μαζί του τις περισσότερες ώρες της μέρας μας. Το παν, λοιπόν, για να έχεις μία ευτυχισμένη σχέση είναι να νιώθεις άνετα μαζί του και να μη φοβάσαι μήπως εκτεθείς στα μάτια του. Αν είσαι ο εαυτός σου, πράττεις όπως θα έπραττες μπροστά σε κάποιο άτομο που ξέρεις πως σε αγαπάει ανιδιοτελώς και κυρίως δείχνεις το πραγματικό σου πρόσωπο σε όλες του τις εκφάνσεις, είτε καλές είτε κακές, σημαίνει πως ο δεσμός σας έχει σταθερά θεμέλια. Μία σχέση που δε δοκιμάζεται από μικρότητες και προσπάθειες ν’ αλλάξει ο ένας τον άλλον, έχει μέλλον.

  1. Έχετε κοινά μελλοντικά σχέδια

Άλλος ένας σημαντικός παράγοντας για να αντέξει η σχέση σας στον χρόνο και να διατηρήσετε την σπίθα του έρωτα ζωντανή, είναι η κοινή σας πορεία. Σίγουρα, ο καθένας κάνει τα δικά του προσωπικά όνειρα και θέτει τους πιο υψηλούς στόχους για τον εαυτό του αλλά αυτό δε σημαίνει πως σταματά να υπολογίζει και τα «θέλω» του ανθρώπου που έχει δίπλα του. Το παν είναι αφενός να νιώθεις πλήρης με τις προσωπικές σου επιλογές αφετέρου να μη χάσεις τον σύντροφο που τόσο αγαπάς και σ’ αγαπάει. Για να επιτευχθούν και τα δύο σκέλη, όμως, πρέπει να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις κι από τους δυο σας ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή.

  1. Νιώθεις πλήρης σε κάθε πτυχή αυτής της σχέσης

Πολλές σχέσεις όσο περνάει ο καιρός, παραμελούν διάφορους τομείς που είναι απογοητευτικοί και δίνουν μεγαλύτερη σημασία σε κάποιους άλλους για να αναπληρώσουν τα κενά που προκύπτουν. Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να ακούσεις από άτομα σε μακροχρόνιες σχέσεις το «δεν ταιριάζουμε τόσο πολύ στον σεξουαλικό τομέα» ή «δε διασκεδάζουμε όσο θα ήθελα». Αυτές είναι αδυναμίες της σχέσης που αν απλώς τις προσπερνάς, τις κάνεις να διογκώνονται και να σε φθείρουν ακόμη περισσότερο. Σε περίπτωση, λοιπόν, που εσύ νιώθεις πλήρης από τη σχέση σου για μεγάλο χρονικό διάστημα που είστε μαζί, φρόντισε να διατηρήσεις αυτή την κατάσταση και γιατί όχι να αρχίσεις να βλέπεις και τον δεσμό σου με άλλο μάτι!

6 σημάδια ότι αυτός είναι ο έρωτας της ζωής σου
unsplash.com
  1. Σε έχει βοηθήσει να εξελιχθείς

Οι σχέσεις είναι από τα μεγαλύτερα «σχολεία» στη ζωή ενός ανθρώπου. Ο έρωτας και η αγάπη μπορούν να σε κάνουν να ξεπεράσεις τα όρια σου και να κάνεις τα αδύνατα, δυνατά για ν’ αποδείξεις στον σύντροφο σου ότι αξίζει να σε θαυμάζει για τα επιτεύγματα σου. Ο έρωτας της ζωής σου θα είναι αυτός που θα σε παρακινήσει για το κάτι καλύτερο και θα σε κάνει να συνειδητοποιήσεις τις δυνατότητες σου. Θα σε βοηθήσει να πετύχεις και θα χαρεί περισσότερο από τον καθένα με την επιτυχία σου!

  1. Διατηρείς μέσα στη σχέση και τον προσωπικό σου χώρο

Το ότι βρίσκεσαι σε μία σχέση, δε συνεπάγεται ότι χάνεις την ανεξαρτησία σου και καταργείται ο προσωπικός σου χώρος. Η σχέση που αξίζει και πρέπει να αντέξει στον χρόνο, είναι αυτή που ο ένας σέβεται την ιδιωτικότητα και την ελευθερία του άλλου. Ο καθένας σας κάνει πράγματα για τον εαυτό του, περνά χρόνο με τους φίλους τους και θέτει ως σημαντική προτεραιότητα της ζωής του να είναι πρώτα καλά μέσα του για να μπορεί να υποστηρίξει και μία ευτυχισμένη σχέση. Γιατί είναι σίγουρο πως αν η ύπαρξη του καθενός από εσάς βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην ύπαρξη της σχέσης σας, τότε πολύ σύντομα τα σχέδια που έκανες για εκείνη θα ναυαγήσουν!

featured image: unsplash.com