Στη σημερινή -ψηφιακή- εποχή, αν είσαι single είναι μεγάλη η πιθανότητα να έχεις αναζητήσει την τύχη σου σε κάποιο dating app. Δεν είσαι η μόνη. Αν πάλι, δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία να σου πούμε ένα μπράβο που έχεις αντισταθεί μέχρι τώρα. Αυτοί που χρησιμοποιούν τα dating apps είναι πάντα ανοιχτοί σε συμβουλές για το πώς μπορούν να βελτιώσουν το προφίλ τους και να το κάνουν πιο ελκυστικό. Είτε λοιπόν είσαι μια από αυτούς ή ακόμη και αν σκέφτεσαι να μπεις τώρα στον κόσμο του online dating, οι συμβουλές-tips που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να μεγιστοποιήσεις τη δυναμικότητά σου στις εφαρμογές αυτές, να κάνεις το προφίλ σου φιλικό προς τους άλλους χρήστες αλλά ταυτόχρονα να τραβάς το ενδιαφέρον ώστε κάποια στιγμή να βρεις την ιδανική για εσένα επιλογή.

Να είσαι λακωνική στην περιγραφή σου

Τα bio συνήθως έχουν περιθώριο 2-3 γραμμές. Δεν είναι ανάγκη να προσπαθήσεις να στριμώξεις εκεί την ιστορία της ζωής σου. Γράψε κάτι πνευματώδες και αστείο ή ένα quote από μια ταινία ή σειρά, αν δε μπορείς να σκεφτείς κάτι μόνη σου. Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα μεγάλο bio, μένει αδιάβαστο με συνέπεια το προφίλ να καταλήγει αδιάφορο.

Να είσαι ευχάριστη και δραστήρια στις φωτογραφίες που ανεβάζεις

Δεν χρειάζεται να προσλάβεις επαγγελματία φωτογράφο ούτε να προσποιείσαι στις φωτογραφίες που θα σε βγάλει η κολλητή σου ότι περνάς τέλεια. Αλλά αν έχεις φωτογραφίες στις οποίες ασχολείσαι με μια δραστηριότητα που σου αρέσει και περνάς καλά κάνοντάς τη, όπως π.χ. τρέξιμο, ζωγραφική, πεζοπορία, καταδύσεις καλό θα ήταν να είναι οι επόμενες που θα ανεβάσεις μιας και αυτομάτως θα γίνουν αφορμή για συζήτηση. Σύμφωνα με τα στατιστικά του Tinder, έχεις 14% περισσότερες πιθανότητες για θετική ανταπόκριση απλά και μόνο με το να είσαι χαμογελαστή σε μια φωτογραφία.

Μην το παρακάνεις με τα σημεία στίξης και τα emoticon

Τα υπερβολικά πολλά θαυμαστικά, τα εισαγωγικά, οι παύλες (κυματιστές ή μη) και τα αψυχολόγητα emoticon στο bio σου -στην πρώτη εντύπωση δηλαδή που μπορεί να έχει κάποιος από εσένα- είναι απλά καταστροφικά. Μπορείς να τα αντικαταστήσεις με μια έξυπνη φράση που να περιέχει λεπτό χιούμορ. Μην με παρεξηγείς, ούτε έχει κάτι κακό ο ενθουσιασμός που κρύβουν τα θαυμαστικά ούτε το να εκφράζεσαι μέσω emoticon είναι μεμπτό. Το να είσαι ο εαυτός σου είναι το κυριότερο, απλά βεβαιώσου ότι τον παρουσιάζεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Κάνε γνωστά τη δουλειά και τα ενδιαφέροντά σου

Αμφιλεγόμενο ζήτημα αυτό. Άλλοι υποστηρίζουν το να αποκαλύπτεις τη δουλειά σου στα dating apps ενώ άλλοι όχι. Πολλές βέβαια από τις εφαρμογές αυτές έχουν άμεση σύνδεση με το Facebook άρα η “αποκάλυψη” γίνεται με έμμεσο τρόπο. Όπως και να έχει, όταν γνωστοποιείς τον κλάδο στον οποίο εργάζεσαι ή/και τα χόμπι σου είναι ένα πρώτο βήμα για να σε προσεγγίσει κάποιος, ειδικά αν υπάρχουν κοινά μεταξύ σας.

Μην ερωτευτείς με την πρώτη ευκαιρία

Κυρίως μην το δείξεις. Το προφίλ -όπως σε όλα τα social media, έτσι και εδώ- είναι μια επιμελημένη και προσεγμένη παρουσίαση ενός ανθρώπου. Το αν ανταποκρίνεται η εικόνα που προβάλλεται στην πραγματικότητα είναι κάτι που δεν μπορείς να διαπιστώσεις online. Όσο βοηθητικό και αν είναι το online dating, η προσωπική επαφή είναι αυτή που θα σου δείξει αν ταιριάζεις με αυτό τον άνθρωπο ουσιαστικά. Μπορεί να ισχύει και το «What you see is what you get», αλλά δε θα το μάθεις παρά μόνο αν τον συναντήσεις.

Στείλε το το μήνυμα

It’s a match! Και τώρα τι; Σκέψου να είσαι σε ένα μπαρ με ενδιαφερόμενους πιθανούς συντρόφους, που σε διεκδικούν. Αν εσύ δεν πεις ένα γεια ή δεν αφήσεις το περιθώριο για να ξεκινήσει μια κουβέντα, μπορεί χάσεις μια σημαντική ευκαιρία. Εάν κάποιος σε προσεγγίσει μέσω της εφαρμογής σημαίνει ότι ενδιαφέρεται για εσένα. Μέσω της ανταλλαγής κάποιων μηνυμάτων μπορείς να διαπιστώσεις αν υπάρχει κάτι για το οποίο αξίζει να συνεχίσετε. Ωστόσο κράτα τα μηνύματά σου σύντομα και γλυκά (εννοείται ορθογραφημένα και συντακτικά-γραμματικά σωστά) και άφησε τα πιο σημαντικά πράγματα να συζητηθούν στο πρώτο σας ραντεβού.

featured image: unsplash.com