Είναι αλήθεια πως όλοι έχουμε μέρες που μπορεί να μας φαίνεται πως τα προβλήματά μας είναι άλυτα και μας δυσκολεύουν όλο και περισσότερο. Υπάρχουν φορές που τις δυσκολίες μπορεί να τις προκαλεί το άγχος, ο τρόπος που λαμβάνεις τα μηνύματα και τις συμπεριφορές των γύρω σου ή ακόμη και η ψυχολογική κούραση. Άνθρωποι είμαστε και πού και πού νιώθουμε αδύναμοι ή απλά χρειαζόμαστε μια καλή συμβουλή από κάποιον που ξέρει ή θα θέλαμε να ξέρει κάτι περισσότερο για να μας βοηθήσει. Αυτός ο κάποιος μπορεί να είναι ένα βιβλίο. Έτσι έχουμε να σου προτείνουμε μερικά αγαπημένα μας βιβλία αυτοβελτίωσης για να αγοράσεις ώστε να πάρεις έμπνευση, να δεις τη ζωή διαφορετικά και να γίνεις το κορίτσι που πάντα ήθελες να είσαι.

Θετική σκέψη – Vera Peiffer

Εκδόσεις Διόπτρα

dioptra.gr
dioptra.gr

Ένα βιβλίο για τη δύναμη του μυαλού και της σκέψης μας. Η συγγραφέας τονίζει πως κάθε σκέψη έχει σημασία καθώς λειτουργεί σαν μαγνήτης σε αντίστοιχες πράξεις και γεγονότα που μπορεί να συμβούν στη ζωή μας. Με τη λογική ότι προσελκύεις ό,τι σκέφτεσαι, μόνο ο θετικός τρόπος σκέψης θα βελτιώσει εσένα και τη ζωή σου. Έτσι λοιπόν με τις κατάλληλες ασκήσεις και τεχνικές, θα μάθεις να σκέφτεσαι θετικά ώστε να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο.

13 πράγματα που οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι δεν κάνουν – Έιμι Μόριν

Εκδόσεις Ψυχογιός

psichogios.gr
psichogios.gr

Υπάρχουν 13 πράγματα, δεκατρείς συνήθειες που διακρίνουν τους δυνατούς ψυχικά ανθρώπους από τους πιο αδύναμους. Σκέψεις απαισιοδοξίας και αρνητικά συναισθήματα μπορεί να μας οδηγήσουν σε λάθος αποφάσεις. Ο συγγραφέας μέσα από μελέτες και έρευνες καταλήγει σε συμβουλές και ιδέες για να τονώσεις την ψυχική σου δύναμη και να νιώσεις καλύτερα από ποτέ.

Ζήσε όπως η γάτα – Γκαρνιέ Στεφάν

Εκδόσεις Λιβάνη

public.gr
public.gr

Η γάτα με την ανεξάρτητη και δυναμική συμπεριφορά της μπορεί να μας διδάξει μερικά πολύ σημαντικά μαθήματα για την ουσία της ζωής μας ώστε να μπορούμε να χαλαρώνουμε συχνά και χωρίς ενοχές.

Ξεπερνώντας το άγχος – Κέννερλυ Έλεν

Εκδόσεις Πεδίο

ianos.gr
ianos.gr

Δε θα μπορούσε φυσικά από αυτή λίστα να λείπει ένα βιβλίο για τη διαχείριση του άγχους μας. Τα άγχη μας συνήθως προέρχονται είτε από τις έμφυτες τάσεις του χαρακτήρα μας είτε από εξωτερικά ερεθίσματα που μας το προκαλούν. Με το βιβλίο αυτό αρχικά θα καταλάβεις καλύτερα την ταυτότητα του προβλήματος και τι το προκαλεί και έπειτα με ειδικές ασκήσεις θα σε βοηθήσει να μάθεις να το αντιμετωπίζεις και να το ελέγχεις.

featured image: unsplash.com