Τα 30 θεωρούνται ηλικία-σταθμός για μία γυναίκα. Πόσες φορές έχουμε ακούσει τη φράση, “Μέχρι να γίνω 30, θέλω να…”; Ωστόσο όλα αυτά που θέλουμε δεν έρχονται εν μία νυκτί, πρέπει να προσπαθήσουμε και να δουλέψουμε γι’ αυτά. Αν κάτι καθορίζει τη ζωή μας, αυτό είναι η συνήθειές μας. Όσο χρονών όμως κι αν γίνεσαι πάντα, θα θέλεις να αποκτάς καλύτερες συνήθειες για μία καλύτερη ζωή. Έτσι αποφάσισα να κάνω μία λίστα από συνήθειες που σίγουρα θα πρέπει να έχεις πριν γίνεις 30.

https://www.instagram.com/p/Bv4ppKGANKl/

Καθημερινή οργάνωση 

Κάθε μέρα θα πρέπει να ξοδεύεις μία ώρα για να βάζεις τη ζωή σου σε μία τάξη. Ξεκίνα το πρωί ξοδεύοντας δέκα λεπτά, και αντίστοιχα συνέχισε μέσα στη μέρα. Εξίσου σημαντικό είναι το να οργανώνεις το σπίτι σου. Η συνήθεια του να οργανώνεις τις σημειώσεις σου, τη ζωή σου, την ντουλάπα σου, θα σε βοηθήσουν να ξέρεις πάντα το πού βρίσκεσαι. Το χάος δεν προτείνεται όταν προσπαθείς για το καλύτερο.

Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου

Αν κάτι σε δυσκολεύεις ή αν κάτι δεν μοιάζει σωστό, τότε για να συνεχίσεις θα πρέπει να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Παραδέξου τα λάθη σου και αποδέξου τις αδυναμίες σου. Είναι φυσιολογικό να έχεις. Πρέπει όμως να μάθεις πώς να τις κάνεις τα δυνατά σου σημεία. 

Το να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου σχετικά με ό,τι κάνεις, ό,τι αισθάνεσαι αλλά και το πού βρίσκεσαι θα σε βοηθήσει να γίνεις ακόμα καλύτερη. 

Το budget 

Το να διαχειρίζεσαι καλύτερα τα οικονομικά σου είναι μία από τις συνήθειες που σίγουρα πρέπει να έχεις. Η διαχείριση και το να ξέρεις ακριβώς την οικονομική σου κατάσταση θα σε κάνει να αναπτυχθείς. Πολλοί είναι εκείνοι που δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν. Το μυστικό είναι ένα: ξεκίνα ακριβώς από εκεί που βρίσκεσαι. Εξέτασε τους λογαριασμούς σου, δες τα έσοδα και τα έξοδα και έχεις όλα όσα χρειάζεσαι. 

Από πού μπορείς να κόψεις; Πού μπορείς να κάνεις οικονομία; Αργά ή γρήγορα θα το βρεις.

Φρόντισε τον εαυτό σου

Το να φροντίζεις τον εαυτό σου είναι πολλά περισσότερα από το να κάνεις ένα αφρόλουτρο. Στην ουσία απαιτεί να δεις τι πραγματικά χρειάζεσαι και να βρίσκεις χρόνο γι’ αυτά. Είτε αυτό σημαίνει το να βρίσκεις χρόνο από τα social media, είτε το να αποβάλεις αρνητικούς ανθρώπους από τη ζωή σου ή απλά να φροντίζεις καλύτερα τον εαυτό σου. 

Γυμναστική

Είτε το να γυμνάζεσαι είναι κομμάτι των στόχων σου, είτε όχι, το να είσαι σε φόρμα είναι αρκετά σημαντικό. Σε βοηθάει με το άγχος, να αναλύεις καλύτερα τις πληροφορίες  και σε κάνει να έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση. Βρες χρόνο στην καθημερινότητα σου και ευχαρίστησε τον εαυτό σου στη συνέχεια.

Κράτα ατζέντα 

Να ξέρεις συνεχώς σε τι σημείο βρίσκεσαι. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι κρατώντας μία ατζέντα. Γράψε τι πήγε καλά στη μέρα σου, τι σε δυσκόλεψε. Σκέψου τι μπορείς να βελτιώσεις και τι να απολαύσεις. Κάθε βράδυ μπορείς να ρίχνεις μία ματιά και θα δεις πόσο θα αλλάξεις με τον καιρό προς το καλύτερο. 


Μετάφραση: Εύα Τόλιου Πηγή: Career Daily Featured image: byrdie.com