Αν έχεις ήδη τελειώσει τον 3ο κύκλο του 13 Reasons Why που κυκλοφόρησε πριν κάποιες μέρες, πρώτον είσαι πραγματικός φαν. Δεύτερον, μπορείς να συνεχίσεις να διαβάζεις παρακάτω. Αν δεν έχεις τελειώσει ακόμα το binging, καλύτερα να αποχωρήσεις τώρα. Μην πεις ότι δεν σε προειδοποίησα. Τελειώνοντας τη σεζόν θα παρατήρησες κι εσύ ένα αίσθημα ολοκλήρωσης που κατέκλυσε τους πρωταγωνιστές μας. Δεν συνέβη κάτι τέτοιο, όμως, και με τους θεατές. Μπορεί το βασικό ερώτημα: “Ποιος σκότωσε τον Μπράις;” να απαντήθηκε, πολλά άλλα όμως βγήκαν στην επιφάνεια.

1. Θα μαθευτεί τι έγινε με τον Tyler και την επίθεση στον σχολικό χορό;

Μπορεί η αναφορά να ήταν μικρή, αλλά έκανε το θαύμα της. Μέσα στον πανικό για τον θάνατο του Bryce, βλέπουμε μια πολύ μικρή σκηνή όπου ένας ψαράς ανασύρει τα όπλα του Tyler από τη θάλασσα. Είναι τα όπλα που ο Clay και ο Tony μας διαβεβαίωναν ότι είχαν ξεφορτωθεί. Θα αλλάξει όμως κάτι τώρα που τα όπλα αυτά έπεσαν σε λάθος χέρια;

2. Θα προσπαθήσει ο Winston να βρει δικαίωση για τον Monty;

Αφού βόλεψε όλη την παρέα ο φόνος του Bryce να πέσει πάνω στον Monty, μόνο ένας πικράθηκε από το αποτέλεσμα. Αυτός είναι ο Winston, ίσως ο μοναδικός άνθρωπος που είδε μια καλή πλευρά του Monty. Κι αυτή με ορισμένες εξαιρέσεις. Ο Winston όμως όπως φάνηκε είναι πλουσιόπαιδο που σημαίνει ότι έχει τα μέσα να φέρει τα πάνω κάτω. Το θέμα είναι: ήταν τόσο κολλημένος με τον Monty, ώστε να θέλει να το κάνει για χάρη του;

3. Συμπάθησε κανείς την Ani;

Εδώ λέμε μόνο αλήθειες. Ειλικρινά, υπάρχει άνθρωπος που να συμπάθησε τον χαρακτήρα της Ani; Η νέα προσθήκη της σεζόν αποδείχθηκε πανούργα, ολίγον τι ψεύτρα και κάπως εκμεταλλεύτρια. Για να μην είμαστε άδικοι όμως, είχε και τα καλά της. Αν δεν ήταν εκείνη δεν θα έπιναν στο τέλος όλοι τον καφέ τους άνετοι και χαλαροί. Τώρα αν αυτό είναι καλό ή κακό, θα δείξει.

4. Ο Bryce τελικά είχε μετανιώσει ή όχι;

Λογικά λυπήθηκες σε αυτή την σεζόν τον Bryce έστω και για ένα δευτερόλεπτο. Δεν είναι κακό που πίστεψες έστω για λίγο ότι άξιζε μια δεύτερη ευκαιρία. Ως ένα σημείο φάνηκε όντως να εννοεί αυτά που έλεγε περί μετάνοιας. Όταν ήρθε όμως στο τέλος αντιμέτωπος με τον Zach, είδαμε τον παλιό κακό Bryce. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που ο Alex οδήγησε τα πράγματα εκεί. Το ερώτημα για το αν τελικά αλλάζει ο άνθρωπος, ας το αφήσουμε να αιωρείται πάνω από τα κεφάλια μας.

5. Ο Justin θα πάει σε κέντρο αποτοξίνωσης;

Εύκολη η απάντηση σε αυτή την ερώτηση – ελπίζουμε. Ο Justin πλέον έχει μια οικογένεια που νοιάζεται και κάνει τα πάντα για εκείνον. Είναι φυσικό κι επόμενο να τον βοηθήσουν να απεξαρτηθεί. Εκτός απροόπτου πάντα.

6. Ο Tony θα ξαναβρεθεί με την οικογένειά του;

Ίσως από τις πιο θλιβερές στιγμές, όταν ο Tony μαθαίνει για την οικογένειά του. Αν κάπως πρέπει εκεί στη σειρά να μας αποζημιώσουν για όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, είναι να ενώσουν τον Tony με τους δικούς του.

7. Ο Alex θα τιμωρηθεί για ό,τι έκανε;

Το βασικότερο. Παρά τα όσα έγιναν, ο Alex εξακολουθεί να είναι ένας δολοφόνος. Θυμάστε πως κάναμε όταν μάθαμε για τον Bryce που θεωρητικά “σκότωσε” τη Hannah ή για τον Tyler που πήγε να σκοτώσει όλους τους συμμαθητές του. Γιατί ξαφνικά γίναμε τόσο ανεκτικοί με τον Alex. Μην ξεχνάς ότι ο πατέρας του ξέρει την αλήθεια.

8. Θα συνεχίσει η Jessica να είναι με τον Justin;

Αμφίβολο το μέλλον του ζευγαριού. Πόσο μάλλον αν ο Justin φύγει σε κάποιο κέντρο αποτοξίνωσης. Τουλάχιστον θα μείνουν φίλοι. Τα συνηθίζουν αυτά εκεί.

9. Η Ani τα έχει με τον Clay;

Ξεκάθαρο δεν έγινε ποτέ και για το καλό του Clay ελπίζουμε να μην γίνει. Μπορεί η Ani να παραδέχθηκε στην μητέρα της ότι είναι με τον Clay, εμείς όμως δεν καταλάβαμε κάτι τέτοιο. Η συμπεριφορά τους μέχρι το τέλος δεν έλεγε ξεκάθαρα ότι είναι μαζί. Ταμπέλες θα μου πεις, ε; Έχεις δίκιο.

10. Πότε έγινε καλός ο κύριος Porter;

Να και κάτι που δεν περιμέναμε. Όχι δεν έπαθε κάτι. Απλά τον έφαγαν οι τύψεις και είπε να βοηθήσει.

11. Ο Zach θα τη γλυτώσει εντελώς για ό,τι έκανε;

Αν το καλοσκεφτείς, αν δεν ήταν ο Zach εκείνο το βράδυ στην αποβάθρα τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε γίνει. Εκείνος το ξεκίνησε και ο Alex απλά το τελείωσε. Κανείς δεν θα πει τίποτα για αυτό;

12. Ο Monty όντως πέθανε;

Αν κάτι έχουμε μάθει τόσα χρόνια με τις σειρές, είναι να μην πιστεύουμε τίποτα που δεν βλέπουμε. Πτώμα του Monty δεν είδαμε, μόνο ακούσαμε. Και οι εκπλήξεις είναι το καλύτερο μας.

13. Θα συνεχίσουν όλοι οι χαρακτήρες και στην τέταρτη σεζόν;

Χωρίς πολλά hints συνεχίζουν οι χαρακτήρες για την 4η σεζόν. Το ποιοι θα ακολουθήσουν, άγνωστο.

 Δες ακόμα:

3 σειρές που πρέπει να δεις αν σου άρεσε το 13 Reasons Why