Ο οργασμός μπορεί να θεωρηθεί το κερασάκι στην τούρτα. Τι πραγματικά σημαίνει αυτό; Ότι δεν χρειάζεται να έχεις έναν για να απολαύσεις όλα τα υπόλοιπα. Αλλά σίγουρα είναι μία γλυκιά προσθήκη. Ας μιλήσουμε όμως για 6 επιστημονικά αποδεδειγμένα πράγματα που πρέπει να μάθεις σχετικά με τον οργασμό.

Δεν είναι πιο δύσκολο για τις γυναίκες

Κυρίως στις γυναίκες ο οργασμός παρουσιάζεται σαν κάτι μυστήριο, ασύλληπτο και πολλές φορές σπάνιο. Στην πραγματικότητα όμως το 95% των γυναικών έρχονται εύκολα σε οργασμό, ειδικά κατά τη διάρκεια του αυνανισμού. Είναι αλήθεια ότι πιο συχνά θα ακούσεις από γυναίκα ότι δυσκολεύτηκε να έρθει σε οργασμό, παρά από έναν άνδρα, αλλά αυτό δεν είναι θέμα βιολογίας. 

Οι γυναίκες ολοκληρώνουν πιο εύκολα, απλά αφότου έχουν μάθει για το οργασμικό χάσμα

Μία πρόσφατη έρευνα που έγινε λίγο καιρό πριν από το περιοδικό Sex Education μελέτησε τις γυναίκες πριν και μετά από μαθήματα σχετικά με το σεξ. Ένα ποσοστό αυτών παρακολούθησε μαθήματα γενικού ενδιαφέροντος, σχετικά με την ανθρώπινη σεξουαλικότητα από μία ανθρωπολογική οπτική και τα άλλο μισό των γυναικών μελέτησε ειδικά το οργασμικό χάσμα. Όπου  το 95% των ανδρών έρχονται σε οργασμό κάθε φορά που κάνουν σεξ, σε αντίθεση με τον γυναικείο πληθυσμό ο οποίος καταλαμβάνει μόνο το 65% (υπάρχουν έρευνες που αναφέρουν ότι το χάσμα μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερο).

Τα sex toys που θα βλέπουμε παντού από εδώ και πέρα
ELLE Australia

Οι γυναίκες που παρακολούθησαν το δεύτερο μάθημα είχαν στη συνέχεια περισσότερους και καλύτερους οργασμούς. Η γνώση άλλωστε είναι δύναμη! Η ποιοτική γνώση γύρω από το σεξ αλλάζει ζωές.

Φτάνουν και οι γυναίκες σε οργασμό στον ύπνο τους

Γνωρίζουμε ότι είναι πιθανό τα αγόρια να έχουν κάποια νυχτερινή ονείρωξη, που σημαίνει ότι φτάσανε σε πλήρη οργασμό. Αλλά το 1953, έρευνες επάνω στο σεξ από τον Alfred Kinsey έδειξαν ότι το 37% των γυναικών έχουν έρθει σε οργασμό τουλάχιστον μία φορά μέσα στον ύπνο τους έως και την ηλικία των 45 χρόνων. Ωστόσο μόνο μία στις πέντε θυμάται το ερωτικό της όνειρο. 

Δεν υπάρχουν οργασμοί μόνο σεξουαλικής φύσεως 

Άνθρωποι έχουν αναφέρει ότι μπορεί να έρθουν σε οργασμό από μη σεξουαλικές καταστάσεις, όπως από αναταράξεις, από το βούρτσισμα των δοντιών, στη γέννα, στον θηλασμό αλλά και στο άκουσμα κάποιον συγκεκριμένων ειδών μουσικής και με διάφορα άλλα ασυνήθιστα πράγματα. 

Πράγμα που σημαίνει ότι ο οργασμός δεν ευθύνεται εξολοκλήρου στην σεξουαλική επαφή αλλά αποτελεί μία νευροψυχολογική διαδικασία. 

Παραπάνω από το μισό των παντρεμένων ανδρών δεν καταλαβαίνουν αν η γυναίκα τους έχει προσποιηθεί τον οργασμό 

Ένα μεγάλο ποσοστό των ανδρών δυσκολεύεται να καταλάβει αν η γυναίκα δίπλα τους έχει προσποιηθεί ή όχι οργασμό. Αυτό οφείλεται κυρίως σε βιολογικούς παράγοντες.

Υπάρχει και ο οργασμός από τον τράχηλο της μήτρας

Ο τράχηλος της μήτρας που συνδέει τη μήτρα με την κόλπο, μπορεί να αποτελέσει ένα αρκετά ευαίσθητο σημείο για τις περισσότερες γυναίκες. 

Ένας τέτοιος τύπος οργασμού μπορεί να έρθει όταν η γυναίκα είναι αρκετά διεγερμένη, διαφορετικά μπορεί να είναι επίπονος. Η διαφορά βρίσκεται στο νευρικό σύστημα.

>> Ακολούθησε μας στο Instagram <<


Πηγή: mindbodygreen.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου Featured image: Elite Daily