Έφτασε η στιγμή που καλείσαι να αφήσεις πίσω το καλοκαίρι και να υποδεχθείς τη νέα σεζόν. Για έναν θεατρόφιλο αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποχωριστεί την Επίδαυρο και τα ανοιχτά θέατρα και να αρκεστεί στην ιδέα των κλειστών χώρων. Αυτός ο αποχωρισμός είναι μεν επώδυνος, ωστόσο, μπορεί να γίνει πιο γλυκός αν οι παραστάσεις που ακολουθούν αυτήν τη σεζόν είναι αρκετά καλές.

Αυτό το φθινόπωρο έχουμε πολλούς λόγους να ανυπομονούμε για τις παραστάσεις που έρχονται. Νέες και πολλά υποσχόμενες, τα sold out της περσινή χρονιάς που δεν προλάβαμε να δούμε, επαναλήψεις καλοκαιρινών παραστάσεων. Συνεχίζοντας την αναζήτηση οι λόγοι για να ανυπομονούμε όλο και πληθαίνουν.

«Μήδεια»

του Μποστ Σκηνοθεσία: Ν. Χανιωτάκη

Η γνωστή σατιρική κωμωδία του Μποστ επιστρέφει στο θέατρο «Θησείον». Το κείμενο έχει επιλεγεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια από σκηνοθέτες, με τελευταία εκείνη του Γιάννη Σκουρλέτη στα πλαίσια του SNF. Το θίασο αποτελούν αγαπημένοι ηθοποιοί, ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει ο Μάκης Παπαδημητρίου. Πρόκειται, λοιπόν, για μία από τις πιο αναμενόμενες παραστάσεις της χρονιάς, η οποία ξεκινά στις 13 Νοεμβρίου.

«Πόλεμος Και Ειρήνη»

του Λέον Τολστόι Σκηνοθεσία: Ι. Ανδρεάδη

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα παρουσιαστεί το εμβληματικό κείμενο του Λέον Τολστόι, ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Η Ιόλη Ανδρεάδη μας εξέπληξε ευχάριστα φέτος το καλοκαίρι με την παράσταση «Η μνήμη ενός μικρού παιδιού», η οποία θα ταξιδέψει μέχρι το Λονδίνο. Συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τις επιλογές της, αφού τόσο το κείμενο, όσο και ο πρωταγωνιστής Κώστας Καζάκος, αλλά και ο θίασος ο οποίος αποτελείται από νέους, κυρίως, ηθοποιούς μας κάνει να αδημονούμε μέχρι την πρεμιέρα στις 18 Νοεμβρίου.

“Himmelweg – Ο δρόμος για τον ουρανό”

του Χ. Μαγιόρκα Σκηνοθεσία: Έλενα Καρακούλη

Σε σκηνοθεσία της Έλενας Καρακούλη η παράσταση που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο Φεστιβάλ Αθηνών, στα πλαίσια του οποίου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι. Αυτήν τη φορά επιστρέφει στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» από 7 Οκτωβρίου. Μία ιστορία που συνδέει το παρελθόν με το παρόν, το Ολοκαύτωμα με το σήμερα, και βάζει ερωτηματικά στον τρόπο που επιλέγουμε να διαχειριστούμε τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας.

“Masterclass”

του Τ. ΜακΚνάλλι Σκηνοθεσία: Ο. Παπασπηλιόπουλος

Η παράσταση που έγινε το απόλυτο talk of the town την περσινή χρονιά, και που πολλοί δεν κατάφεραν να απολαύσουν, αφού γρήγορα έγινε sold out, ανεβαίνει ξανά από 9 Οκτωβρίου στο θέατρο «Δημήτρης Χορν». Η Μαρία Ναυπλιώτου καταφέρνει να φέρει εις πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο, αυτό της ερμηνείας μίας κορυφαίας προσωπικότητας παγκοσμίου φήμης, της Μαρία Κάλλας. Όλα αυτά υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου.

Όποια παράσταση και να επιλέξεις να δεις, νέα ή επανάληψη της προηγούμενης σεζόν, είναι σίγουρο ότι θα ανταμειφθείς.


featured image: ελculture