Αν κάτι μου έχει αποδείξει η έρευνα, είναι πως οι επιτυχημένοι άνθρωποι, δεν πέτυχαν περιμένοντας. Όχι. Πίστεψαν την ιδέα τους και βγήκαν εκεί έξω για να την κάνουν πραγματικότητα. Εσύ; Πώς σκοπεύεις να γίνεις επιτυχημένη;

Αν αυτό που ξέρεις είναι πως θέλεις να πετύχεις, αλλά δεν ξέρεις πώς, χρειάζεσαι κάτι που θα κάνει τα πράγματα λίγο πιο σαφή στο κεφάλι σου. Απάντησε στις παρακάτω δέκα ερωτήσεις και φτιάξε το δικό σου προσωπικό σχέδιο επιτυχίας.

> Πώς ακριβώς ορίζεις την επιτυχία;

Η επιτυχία είναι κάτι διαφορετικό για τον κάθε άνθρωπο. Το θέμα είναι να βρεις τι είναι για εσένα. Είναι το να κερδίσεις πολλά χρήματα; Είναι το να κάνεις τη δουλειά των ονείρων σου; Ή μήπως το να δουλεύεις με φίλους; Ό,τι και αν σημαίνει για εσένα το ουσιαστικό επιτυχία κάνε το συγκεκριμένο και σαφές.

> Είσαι leader ή follower;

Είτε ιδρύεις τη δική σου επιχείρηση είτε προσπαθείς να αναδειχθείς σε μια ήδη υπάρχουσα εταιρία, πρέπει να μάθεις να σκέφτεσαι σαν leader. Να παίρνεις πρωτοβουλίες, να αναλαμβάνεις ευθύνες, να εμψυχώνεις το δυναμικό σου, να αναλαμβάνεις τα δύσκολα projects και πολλά άλλα. Δες τον εαυτό σου με ειλικρίνεια και πάρε τη μεγάλη απόφαση. Τι από τα δύο είσαι; Ηγέτης ή ακόλουθος;

> Είσαι προετοιμασμένη να πάρεις ρίσκα;

Για να πετύχεις πρέπει να ρισκάρεις. Το κάνεις; Βγαίνεις καθημερινά από το comfort zone σου; Έχεις βρει μηχανισμούς διαχείρισης της αποτυχίας;

> Ποια είναι τα δυνατά σου σημεία;

Ναι, είναι εύκολο να σκεφτείς τις καλές και τις κακές σου πλευρές; Τις δυνατότητες και τις αδυναμίες σου. Αλλά τι γίνεται όταν πρέπει να σκεφτείς τι είναι αυτό που σε κάνει μοναδική;

10 απαντήσεις που πρέπει να δώσεις για να γίνεις επιτυχημένη
careergirldaily.com

> Τι σημαίνουν οι αποτυχίες για εσένα;

Ποια είναι η τελευταία φορά που απέτυχες και πώς το διαχειρίστηκες;

> Ποιο είναι το εναλλακτικό πλάνο σου;

Το να έχεις ένα εναλλακτικό πλάνο, ένα backup, είναι εξίσου σημαντικό με το να έχεις ένα όραμα. Τι θα γίνει αν αποτύχεις; Τι θα κάνεις; Να θυμάσαι πως το να αποτυγχάνεις να πλανάρεις, είναι σαν να πλανάρεις να αποτύχεις.

> Πώς ακριβώς σκοπεύεις να φτάσεις την επιτυχία;

Αυτή είναι η πιο σημαντική ερώτηση. Πώς ακριβώς σκοπεύεις να κάνεις την επιτυχία σου πραγματικότητα; Σπάσε το πλάνο σου σε κομμάτια. Σε μέρες, σε μήνες, ακόμα και σε χρόνια. Βάζε τικ σε όλα όσα πετυχαίνεις και μη χάνεις την αισιοδοξία σου.

> Με ποιες πηγές θα τα καταφέρεις;

Γνώσεις και skills. Σημαντικός συνδυασμός. Γέμισε το οπλοστάσιο σου με όπλα. Δες τι χρειάζεσαι; Να παρακολουθήσεις κάποιο course; Να αναπτύξεις μηχανισμούς διαχείρισης στρες; Να μάθεις μια έξτρα ξένη γλώσσα. Ό,τι κι αν είναι πρέπει να το ξέρεις και να το δουλέψεις.

> Ποιοι άνθρωποι μπορούν να σε βοηθήσουν για να φτάσεις στην επιτυχία;

Είτε είναι φίλοι, είτε οικογένεια είτε μέντορες και συνάδελφοι, χρειάζεσαι ανθρώπους που να μένουν στο πλάι σου. Να σε κρατούν λογική, προσγειωμένη και να σου δίνουν σωστές συμβουλές.

> Πώς θα διατηρήσεις την έμπνευσή σου;

Ο μόνος τρόπος να ξεχωρίσεις, είναι να έχεις έμπνευση. Να μη χάνεις το motivation σου. Ένας τρόπος να το πετύχεις αυτό είναι να μένεις motivated. Όχι, το Pinterest δεν είναι αρκετό.


featured image: Mojeh