Οι ρυθμοί της καθημερινότητας πολλές φορές δεν αφήνουν ελεύθερο χρόνο για μαγειρική. Με το να παραγγέλνει όμως κάποιος απ’ έξω κάθε μέρα, ξοδεύει παραπάνω από ότι πρέπει. Τι πρέπει να κάνει λοιπόν ένας millennial που δουλεύει; Ήρθε η ώρα να μάθει μερικά μυστικά. 

6 μυστικά που θα βοηθήσουμε έναν millennial να κερδίσει χρόνο στην κουζίνα και να μείνουν και χρήματα στο πορτοφόλι.

1. Μαγείρεψε περισσότερο και άφησα φαγητό για μετά

Τις πολύ γεμάτες μέρες, είναι τέλειο το να έχεις ήδη έτοιμο φαγητό. Είτε βρίσκεσαι σε διάλειμμα είτε περνάς την Κυριακή σου κάπου μακριά, τι καλύτερο από ένα σπιτικό γεύμα; Μπορείς να τα χωρίσεις σε μερίδες σε διάφορα σκεύη, ώστε να είναι έτοιμα να τα πάρεις μαζί σου. Αν δεν φας κάποια από τις μερίδες αμέσως, μπορεί να τις βάλεις στην κατάψυξη. 

2. Χρησιμοποίησε ξίδι για γρήγορο ξεπάγωμα 

Επειδή ο χρόνος δεν είναι ποτέ αρκετός και πολλά είναι τα φαγητά που δεν προλαβαίνουν να ξεπαγώσουν…. Έχουμε την λύση. Ρίξε λίγο λευκό ξίδι στην επιφάνεια του κρέατος, πριν το βάλεις στην κατάψυξη. Το ξίδι χαμηλώνει την θερμοκρασία ψύξης και αν έχεις κοτόπουλο θα ξεπαγώσει πιο γρήγορα από ότι φαντάζεσαι. Το ξίδι επίσης κάνει ακόμα πιο μαλακό το αποτέλεσμα. 

3. Παρήγγειλε online τα ψώνια από το supermarket 

Αν δεν έχεις καθόλου χρόνο, μην το σκέφτεσαι καθόλου. Αν παραγγείλεις τα τρόφιμα ηλεκτρονικά, θα είναι στην πόρτα σου μέσα σε λίγο μέρες; Τι καταφέρνεις με αυτό; Σου γλιτώνει χρόνο και χρήμα. 

4. Χρησιμοποίησε χαρτοπετσέτες ώστε να ξεπαγώσει το φαγητό πιο γρήγορα 

Όλοι ξεχνάμε να βγάζουμε πράγματα από την κατάψυξη. Δεν χρειάζεται όμως και να υποφέρεις! Απλά μούλιασε μερικές χαρτοπετσέτες και τύλιξέ το. Το αποτέλεσμα είναι φανταστικό.

5. Κάνε παγάκια με ζωμούς

Όταν προσπαθείς να μαγειρέψεις το βράδυ κάτι στα γρήγορα, συνειδητοποιείς ότι δεν υπάρχει χρόνος για μυρωδικά ή καρυκεύματα. Τι κάνεις; Μπορείς να καταψύξεις τις αγαπημένες σου μυρωδιές και γεύσεις, μαζί με λίγο ελαιόλαδο. 

6. Χρησιμοποίησε τον καταψύκτη 

Το να καθαρίζεις κρεμμύδια γίνεται πια εύκολο και γρήγορα. Βάζεις τα κρεμμύδια ή το τυρί στην κατάψυξη. Χρειάζεται μόνο 30 λεπτά πριν τα χρησιμοποίησες στο φαγητό. Βάζοντας το κρεμμύδι στην κατάψυξη, μειώνεις τις πιθανότητες να σε πάρουν τα ζουμιά. 

Το να μαγειρεύεις κάθε μέρα μοιάζει πολύ. Αν είναι κάποιο φαγητό μέσα στην εβδομάδα που θέλεις να φας οπωσδήποτε, τότε αυτό που έχεις κάνει μπορείς να τα χωρίσεις σε μερίδες και θα έχεις να φας και άλλες μέρες.