Παρόλο που μπορεί να σε απασχολεί μόνο η εμφάνιση, υπάρχουν κάποια σημαντικότερα facts που ίσως δεν ήξερες για το στήθος σου.

Ως γυναίκες, το στήθος αποτελεί ένα σημαντικό θέμα. Από την εφηβεία ή και νωρίτερα μέχρι και, για πάντα. Το πώς μοιάζει, ποιο σουτιέν είναι καλύτερο, αν είναι αρκετά μεγάλο ή μικρό. Ενώ μπορεί να μπαίνεις σε σύγκριση με άλλες γυναίκες, ξεχνάς πόσο μοναδική είναι η καθεμία. Υπάρχουν λοιπόν μερικά facts που ενδεχομένως να μη γνώριζες μέχρι σήμερα για το στήθος σου:

#1 Η θηλαία άλως είναι μοναδική σε καθεμία

Αυτή είναι η ελαφρώς πιο σκούρα περιοχή γύρω από τη θηλή σου. Δεν είναι δεδομένο ότι το σχήμα και το μέγεθός της είναι στην τέλεια συμμετρία όσο κι αν η βιομηχανία του θεάματος το προάγει. Ενώ ο μέσος όρος είναι 4 εκατοστά, δεν είναι ίδια στα δύο στήθη. Πρέπει να ελέγχεις και αυτή την περιοχή στο στήθος σου. Αν υπάρχει κάποιο πρήξιμο ή εσωτερικές τρίχες ή κάτι που μπορεί να είναι ένδειξη μόλυνσης, πρέπει να επισκεφτείς τον γιατρό σου.

#2 Το ίδιο ισχύει και για τις θηλές σου

Δεν χρειάζεται να συγκρίνεις με άλλες γυναίκες και αυτό το σημείο. Είτε είναι πιο μεγάλες ή μικρές, φουσκωτές ή μη, hairy ή όχι, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Η κάθε γυναίκα είναι μοναδική και κανένα κομμάτι του σώματός της δεν θα έπρεπε να εμπορευματοποιείται με τον οποιονδήποτε τρόπο.

#3 Το στήθος σου δεν είναι συμμετρικό και αυτό είναι ΟΚ

Δεν υπάρχει το “ιδανικό” στήθος. Με τις τέλειες, ακριβείς αναλογίες και αψεγάδιαστο σχήμα. Κάθε στήθος είναι μοναδικό, με το δικό του σχήμα και αναλογίες. Δεν χρειάζεται να μπαίνεις στη διαδικασία να το αλλάζεις για να μοιάσεις σε κάτι άλλο που στο κάτω κάτω, είναι εκ φύσεως διαφορετικό. Μάλιστα, το 91% των γυναικών έχουν ασύμμετρο στήθος και όχι άψογα συμμετρικό.

#4 Το βάρος του στήθους διαφέρει σε κάθε γυναίκα και επηρεάζει τη μέση της

Όπως είναι διαφορετικό το βάρος του σε κάθε γυναίκα, έτσι είναι και η επιρροή του στους πόνους της μέσης. Έτσι, είναι λογικό οι γυναίκες με μεγάλο στήθος να πονούν περισσότερο στη μέση.

#5 Το κάπνισμα ίσως συμβάλει στη δημιουργία καρκίνου του μαστού

Το κάπνισμα συνδέεται με τον υψηλό κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, πριν ή και μετά την εμμηνόπαυση. Εκτός από αυτό, το κάπνισμα συμβάλλει και στη μείωση της ελαστίνης στο δέρμα, πράγμα που επηρεάζει και το πόσο ελαστικό είναι το στήθος σου.

#6 Τι έχει να πει ο ανδρικός πληθυσμός τελικά;

Σύμφωνα με έρευνα, οι άνδρες που προτιμούν γυναίκες με μεγάλο στήθος έχουν μεγαλύτερη προδιάθεση να γίνουν πατέρες. Ενώ επίσης, οι ίδιοι τείνουν να είναι χαμηλότερης οικονομικής κατάστασης. Τα αντίθετα ευρήματα ισχύουν για όσους προτιμούν μικρότερο στήθος.

Όπως και να έχει, είσαι μοναδική και δεν χρειάζεται να φτάσεις τα standrad κανενός.