Η δουλειά από το σπίτι μπορεί να γίνει αρκετά απαιτητική. Ειδικά αν μοιράζεσαι το χώρο του σπιτιού. Ακόμα και με το σύντροφο σου. Αν δουλεύετε από τον ίδιο χώρο, τότε πρέπει να εξασφαλίσεις ένα υγιές κλίμα.

Ουσιαστικά, είναι σαν να δουλεύετε στο ίδιο γραφείο. Θα πρέπει λοιπόν, να αντιμετωπίσεις αυτή την κατάσταση επαγγελματικά. Τουλάχιστον για κάποιες ώρες, προκειμένου να αποφευχθούν ανεπιθύμητες συγκρούσεις.

Δημιουργήστε ανεξάρτητους χώρους εργασίας

Ο χώρος εργασίας επηρεάζει σημαντικά το κίνητρο ή και την παραγωγικότητα σου. Καλό είναι να έχετε ξεχωριστούς χώρους όπου θα εργάζεστε και θα αφιερώνεστε στα projects σας. Μπορεί κάποιος να δουλεύει σε γραφείο και ο άλλος στο σαλόνι. Ότι είναι πιο βολικό για τον καθένα. Μπορείς επίσης, να διακοσμήσεις κατάλληλα και το χώρο σου. Έτσι θα νιώθεις πως είσαι σε έναν δικό σου και μόνο χώρο ιδεών.

Ελέγξτε καθημερινά τις do-lists σας

Όταν κάνεις ckeck στα καθημερινά σου καθήκοντα μαζί με κάποιον άλλον, νιώθεις μία παραπάνω ευθύνη. Τόσο για εσένα όσο και για τη λίστα του άλλου, Στο τέλος της κάθε ημέρας, δείτε τι υπάρχει για την επόμενη μαζί. Αυτό θα σας βοηθήσει να είστε ενήμεροι για το χρόνο που θα χρειάζεται ο καθένας και το πώς θα τον διαχειριστείτε.

Συμφωνήστε σε αυτά που σας αποσπάνε

Πρέπει να υπάρχει μία λίστα με κανόνες. όταν συνυπάρχετε σε ένα χώρο, πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Ακόμη και αν είναι ο σύντροφος σου, αν σε ενοχλεί να ακούς η δυνατή μουσική όσο δουλεύεις, πρέπει να το πεις. Αντίστοιχα, αν τον ενοχλεί πώς μιλάς συχνά στο τηλέφωνο για το διάλλειμα σου, θα πρέπει να είσαι ενήμερη. Βρείτε ένα ευέλικτο πρόγραμμα που θα σας κρατά όσο περισσότερο focused γίνεται.

Η συνεργασία μπορεί να φανεί χρήσιμη

Μπορεί να δουλεύετε σε ξεχωριστά κομμάτια αλλά μερικές φορές, μία τρίτη γνώμη μετρά περισσότερο. Πέρα απο αυτό όμως, το αίσθημα της μοναξιάς κορυφώνεται στην εργασία από το σπίτι. Μπορεί να σου λείπει η παρέα στο γραφείο. Δεν χρειάζεται να νιώθεις έτσι. Συνεργάσου με το σύντροφο σου και κάνε σαν να είσαι ένας συνάδελφος σου.

Κάντε μαζί διάλειμμα για φαγητό

Αν καταπιάνεσαι όλη την ημέρα με τη δουλειά σου, take a break. Αυτό είναι καλό για την ψυχική σας υγεία. Ορίστε λοιπόν μία συγκεκριμένη ώρα που θα έχετε το office break σας και εκμεταλλευτείτε την. Μπορείτε να πιείτε καφέ, να μαγειρέψετε, να αποφορτιστείτε από την οθόνη του laptop σας. Όπως και να έχει, ο χρόνος αυτός μπορεί και πρέπει να είναι ποιοτικός.

featured photo: Τwenty20.com/jesslowcher/