Ο χώρος του γυμναστηρίου δεν είναι ευχάριστος για όλους. Αντιθέτως, μπορεί να αποβεί ιδιαιτέρως δύσκολος για όσους τείνουν να αγχώνονται σε περιβάλλοντα με πολύ κόσμο. Αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν ανησυχία για το αν κάνουν τις ασκήσεις σωστά. Ή όταν οι υπόλοιποι συναθλούμενοί τους τούς κοιτάζουν. Πιστεύουν πολλές φορές ότι τους κρίνουν. Και καθώς, δεν είναι εύκολο να κάνουν κάποιο άλλο είδος γυμναστικής, καταλήγουν να εγκαταλείπουν.

Αν κάτι ανάλογο βιώνεις κι εσύ, αυτές οι συμβουλές που ακολουθούν, θα σε βοηθήσουν να βρεις το θάρρος να συνεχίσεις.

1. Κράτα σημειώσεις

Υπάρχουν πολλά βίντεο που σε βοηθούν να σχεδιάσεις τις προπονήσεις σου εκ των προτέρων. Αφού κάνεις την έρευνά σου, κράτα μερικές σημειώσεις για κάθε άσκηση στο τηλέφωνό σου. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα νιώθεις άβολα προσπαθώντας να θυμηθείς, όσα έχεις δει την προηγούμενη μέρα.

2. Φτιάξε μια Playlist

Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο, θα αυξήσει την αυτοπεποίθησή σου – και η χρήση ακουστικών είναι ένας σίγουρος τρόπος να αποφύγεις την επικοινωνία με τους γύρω σου.

Τα 10 απαραίτητα για τον σάκο του γυμναστηρίου αν είσαι οπαδός του minimal

3. Απόφυγε τις ώρες αιχμής

Όταν το γυμναστήριο είναι γεμάτο και τα μηχανήματα που χρειάζεσαι δεν είναι διαθέσιμα, μπορεί να καταλήξεις να περιμένεις σε μια άκρη για ένα ασυνήθιστα μεγάλο χρονικό διάστημα. Κοιτάζοντας αμήχανα τον κόσμο που αθλείται και περιμένοντας να τελειώσουν μια άσκηση. Προσπάθησε, λοιπόν, να πηγαίνεις ώρες, όπως το μεσημέρι, που ο κόσμος είναι συνήθως λιγότερος. Για να είσαι σίγουρη, ρώτησε κάποιον στη ρεσεψιόν.

4. Πάρε μαζί έναν φίλο

Θα σε βοηθήσει να νιώσεις πιο άνετη και λιγότερο μόνη. Εάν είναι και άτομο που πηγαίνει στο γυμναστήριο τακτικά, ακόμα καλύτερα. Θα σου δείξει ασκήσεις και ίσως σε κάνει να υιοθετήσεις τη ρουτίνα του.

5. Επένδυσε στα ρούχα γυμναστικής

Πράγματι, τα ρούχα προπόνησης σου δίνουν κίνητρο και σε κρατούν ενεργοποιημένη. Επιπλέον, σε βοηθούν να χτίσεις την εμπιστοσύνη σου. Ή τουλάχιστον να φαίνεσαι σαν να ξέρεις τι κάνεις, ακόμα κι αν δεν το κάνεις. Δε χρειάζεται να κάνεις σπατάλες. Απλά φρόντισε να είναι κομμάτια που σου φτιάχνουν τη διάθεση να τα φοράς.

featured image: MyDomaine