Με το άνοιγμα (επιτέλους) των θεάτρων ανακοινώθηκαν οι πρώτες παραστάσεις για τη χειμερινή περίοδο. Σημείωσε τις παρακάτω παραστάσεις στο ημερολόγιό σου για έναν χειμώνα γεμάτο θέατρο.

«Οι άθικτοι», σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη στο ΝΕΟ Ακάδημο

Το βραβρευμένο μυθιστόρημα των Olivier Nakache & Éric Toledano “The Intouchables” παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε θεατρική διασκευή των Αντώνη Γαλέου και Φελίς Τόπη. Ο Αντώνης Καρυστινός στο ρόλο του Φιλίπ και ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης στο ρόλο του Αμπντέλ δραματοποιούν μια αληθινή ιστορία δύο ανθρώπων που συναντήθηκαν απρόσμενα κάτω από αντίξοες συνθήκες αναπτύσσοντας μια δυνατή φιλία. Η συγκινητική ιστορία του Φιλίπ και του Αμπντέλ, δύο ανθρώπων τόσο διαφορετικών, είναι μια ωδή στην ανθρωπιά και τη χαρά της ζωής. Πρεμιέρα: 7 Οκτωβρίου Εισιτήρια και πληροφορίες παράστασης εδώ

Ο «κουρέας της Σεβίλλης», θέατρο Ακροπόλ

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Theaternow 🎭 (@theaternow.gr)

Ο Φίγκαρο (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος) με τον Ντοτόρε Μπαρτόλο (Φάνης Μουρατίδης) και τοv 15μελή θίασο αναλαμβάνουν να μας ταξιδέψουν στις αρχές της γαλλικής επανάστασης. Πρόκειται για μια από τις πιο διάσημες οπερέτες παγκοσμίως.

Μέσα από σύγχρονα στοιχεία παρακολουθούμε τον καταφερτζή Φίγκαρο να βρίσκεται ανάμεσα στο ερωτικό τρίγωνο του γέρο Ντοτόρε Μπαρτόλο και του νεότερού του κόμη Αλμαβίβα για την αγάπη της Ροζίνας. Με τα τεχνάσματα του Φίγκαρο ο κόμης Αλμαβίβα καταφέρνει να κερδίσει την αγαπημένη του και έτσι ο έρωτας για ακόμα μια φορά είναι ο νικητής.

Εισιτήρια και πληροφορίες παράστασης εδώ.

«Το Τρίτο Στεφάνι» στο Θέατρο Παλλάς

60 χρόνια μετά από την πρώτη έκδοσή του, το εμβληματικό μυθιστόρημα του Κ. Ταχτσή επιστρέφει στο θέατρο Παλλάς σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Μέσα από τις ερμηνείες της Μαρίας Καβογιάννη (Εκάβη) και της Μαρίας Κίτσου (Νίνα) και το οπτικοακουστικό υλικό του Μίνου Μάτσα σκιαγραφείται η σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Εισιτήρια και πληροφορίες παράστασης εδώ.

«Προμηθέας» , σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ONASSIS STEGI (@onassis.stegi)

Το όψιμο έργο του Αισχύλου « Προμηθέας Δεσμώτης» μεταφέρεται στη σύγχρονη εποχή σε σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου. Στο πρόσωπο του Προμηθέα ο σκηνοθέτης αναγνωρίζει τον καθένα από εμάς επιχειρώντας, όπως ο ίδιος αναφέρει, να «μυθολογήσει τη καθημερινότητα». Πρόκειται για μια διαφορετική προσέγγιση στην υπόθεση μεταξύ των αθανάτων που σίγουρα θα προβληματίσει τον σύγχρονο θεατή.

Εισιτήρια και πληροφορίες παράστασης εδώ.

«c-Ω-n-t-α-c-t» : H 1η Covid Safe Παράσταση

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Tritaris (@chicwine.gr)

Σε μια εποχή όπου το social distancing έχει μπει στη καθημερινότητά μας ήρθε η πρώτη covid safe παράσταση στο πεδίο του Άρεως. Πρόκειται για μια θεατρική εμπειρία που εκτυλίσσεται στους δρόμους της πόλης συνδυάζοντας την ζωντανή κινησιολογική ερμηνεία των ηθοποιών με τους διαλόγους που ακούν οι θεατές με 3D ήχο από το κινητό τους. Σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλισσόβα, με πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Μαζιώτη και Ελίνα Γιαννάκη και με τις φωνές της Μαίρης Συνατσάκη και του Θοδωρή Αθερίδη παρακολουθούμε πώς αλλάζει η ζωή της Σάρας μετά την συνάντησή της με έναν άγνωστο άντρα. Πρόκειται για μια multinational παράσταση, αφού υπάρχει η δυνατότητα να την παρακολουθήσετε σε 4 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά). Εισιτήρια και πληροφορίες παράστασης εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι ελληνικές σειρές που περιμένουμε από τη νέα σεζόν