Το ‘’Σπίτι του Ήλιου’’ ή αλλιώς ‘’Casa del Sol“, είναι η τεκίλα που δημιούργησε και υπογράφει η ηθοποιός Eva Longoria και πρόκειται για μία παραδοσιακή μεξικάνικη συνταγή.

Το ποτό προέρχεται από απόσταγμα φτιαγμένο από την καλύτερη χειροποίητη 100% μπλε αγαύη από τα πλούσια και αμμώδη εδάφη της πολιτείας Jalisco στο Μεξικό.

«Μου αρέσει να αναδεικνύω σε κάθε ευκαιρία τις μεξικάνικες ρίζες μου αλλά και τη γυναικεία δραστηριότητα. Είμαι περήφανη που είμαι συνιδρυτής μιας μάρκας που όχι μόνο έχει ξεχωριστή γεύση αλλά έχει τις ρίζες της στην παράδοση και τον πολιτισμό».

Η ηθοποιός σε συνέντευξη της στο “HOLA USA” τόνισε ότι η τεκίλα έχει αυθεντικές μεξικάνικες ρίζες, ενώ επικεφαλής της παραγωγής είναι η Alejandra Pelayo και βαπτιστήρα του Francisco Alcaraz δημιουργού της τεκίλας “Patron”.

Όπως ανέφερε η ίδια «περίπου το 8% των παραγωγών είναι γυναίκες σε μια βιομηχανία που κυριαρχούν οι άνδρες».

«Είμαστε πολύ περήφανοι που συνεργαζόμαστε με ένα αποστακτήριο τρίτης γενιάς 100% μεξικανικής ιδιοκτησίας, με  γυναίκα CEO», τόνισε η Eva Longoria και εξήγησε για τη διαδικασία παραγωγής του ποτού πως:

«Η αγαύη δεν ποτίζεται τεχνητά μόνο από την βροχή», εξηγεί και συμπληρώνει:

«Χρησιμοποιούμε ίνες αγαύης τις οποίες τις θερμαίνουμε παραδοσιακά και όχι με αέριο. Αυτό είναι μία εξαιρετικά παραδοσιακή τεχνική».

Μάλιστα, αν και οι περισσότεροι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε (και να πίνουμε ίσως) την τεκίλα σε σφηνάκι, η ηθοποιός τονίζει πως «ο καλύτερος τρόπος για να δοκιμάσετε τεκίλα είναι σε ένα ποτήρι σαμπάνιας». Fancy!