Η εργασία από το σπίτι έχει ενσωματωθεί πια στη ζωή μας σαν να ήταν από πάντα και παρόλο που κάθε νέα συνήθεια γίνεται σύντομα ρουτίνα, υπάρχει η ελπίδα ότι σε αυτή την περίπτωση η παραγωγικότητα και η δημιουργικότητά μας δε θα ελαττωθεί.

Πολλά πρωινά ξυπνάμε με την αίσθηση ότι δε θέλουμε να βγούμε από τα σκεπάσματα, οπότε η εργασία εξ αποστάσεως είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε, ενώ άλλες ηλιόλουστες μέρες η διάθεσή μας είναι στα ύψη και η παραγωγικότητα μας στα καλύτερά της!

Ωστόσο, για να προλάβεις τις συνέπειες της ρουτίνας και τον κίνδυνο να επαναπαυθείς στην καθημερινότητα, θα βρεις παρακάτω 5 συμβουλές για πιο αποδοτική τηλεργασία τα πρωινά, για μεγαλύτερη βελτίωση και εξέλιξη.

Κάνε διαλογισμό

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν σε ξυπνάει το ξυπνητήρι; Αν αρπάζεις το κινητό σου και ελέγχεις αυτόματα τα emails και τις ειδήσεις, χάνεις τον καλύτερο χρόνο για να προγραμματίσεις τον εγκέφαλό σου για την ημέρα που θα ακολουθήσει. Κατά τη διάρκεια της ζώνης μεταξύ ύπνου και πλήρους εγρήγορσης, το μυαλό σου είναι σαν σφουγγάρι, έτοιμο να απορροφήσει πληροφορίες.

Αν θέλεις να βελτιώσεις τη διάθεσή σου και να προετοιμαστείς για να αντιμετωπίσεις τα πάντα, κάνε προτεραιότητά σου κάθε μέρα έναν σύντομο διαλογισμό. Μπορείς να βρεις δωρεάν στο διαδίκτυο πολλά βίντεο, τα οποία διαρκούν μόλις πέντε λεπτά. Όταν προγραμματίζεις τον εγκέφαλό σου να βλέπει την ευκαιρία σε κάθε πρόκληση, αναπτύσσεις την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι για να χτίσεις τα όνειρά σου.

Πάρε ένα υγιεινό πρωινό

Εφόσον εργάζεσαι από το σπίτι, είναι η τέλεια ευκαιρία να ετοιμάσεις ένα υγιεινό πρωινό γεμάτο θρεπτικά συστατικά και πρωτείνη. Αν ο χρόνος σου είναι περιορισμένος μπορείς να κάνεις meal prep και να αποθηκεύεις στο ψυγείο ή την κατάψυξη τις προμήθειές σου. Φρόντισε να ενσωματώσεις φρέσκα φρούτα και λαχανικά στα γεύματά σου για να παίρνεις τις απαραίτητες βιταμίνες.

Κάνε πρωινή προπόνηση

Αν δεν μπορείς να πας σε ένα γυμναστήριο τις πρωινές ώρες, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψεις τους στόχους σου για γυμναστική. Μπορείς να κάνεις προπονήσεις στην ιδιωτικότητα του σπιτιού σου. Ξεκίνησε τη μέρα σου με μερικά λεπτά σχοινάκι και λίγη γυμναστική.

Η τακτική άσκηση προσφέρει πλήθος οφελών για την υγεία και προλαμβάνει πολλές χρόνιες ασθένειες. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει το μυαλό και το σώμα σου να ανακάμψει από στρεσογόνα ή τραυματικά γεγονότα.

Φτιάξε μία to do list

Μέρος της ρουτίνας σου στο τέλος της ημέρας θα πρέπει να είναι η σύνταξη μιας λίστας με τις εργασίες της επόμενης ημέρας. Όταν κάθεσαι να εργαστείς το πρωί, επανεξέτασε αυτή τη λίστα και βάλε σε προτεραιότητα το πιο δύσκολο σημείο της. Μόλις καταφέρεις να διεκπεραιώσεις το πιο εντατικό καθήκον της ημέρας, οι υπόλοιπες ώρες εργασίας σας θα μοιάζουν ήδη πιο χαλαρές.

Catch up με συναδέλφους

Όταν εργάζεσαι σε ένα γραφείο, ανταλλάσσεις κάθε πρωί συζητήσεις με τους συναδέλφους σου. Μία από τις πιο δύσκολες πτυχές της εργασίας εξ αποστάσεως είναι η μοναξιά και η αίσθηση αποσύνδεσης από την ομάδα σου. Αν διατηρείς με την ομάδα σου, ομαδικά chats, ένα σύντομο μήνυμα για να μάθεις πως κυλάει η μέρα τους ή ο όγκος εργασίας, θα ανέβαζε τη διάθεση όλων.