Όλοι προσπαθούν να ενσωματώσουν και φέτος πιο υγιεινές συνήθειες και μια ιδανική ρουτίνα γυμναστικής. Ωστόσο, ενώ η απώλεια βάρους μπορεί να είναι ένα θετικό και υγιές βήμα για ορισμένους, δεν πρέπει ποτέ να γίνεται λόγω των στρεβλών προτύπων ομορφιάς της κοινωνίας ή λόγω της πίεσης από τον περίγυρο.

Κύριος γνώμονας για την απώλεια βάρους είναι η υγεία και η ευεξία γι’ αυτό και θα ήταν ιδανικό να συνομιλήσεις με έναν γενικό γιατρό ή άλλον εκπαιδευμένο ιατρικό επαγγελματία, πριν ξεκινήσεις οποιοδήποτε ταξίδι απώλειας βάρους. Έτσι θα διασφαλίσεις ότι θα προσεγγίσεις τις αλλαγές στη διατροφή και την άσκηση με ασφάλεια και σταθερότητα.

Αξίζει να σημεωθεί, ότι πολλές από εμάς τις γυναίκες, περιμένουμε να νιώσουμε ως δια μαγείας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, τη στιγμή που θα κλείσουμε το φερμουάρ ενός νέου τζιν στο “νούμερο των ονείρων μας” για να συνειδητοποιήσουμε ότι… τίποτα δεν έχει αλλάξει σε συναισθηματικό επίπεδο!

Αντί γι’ αυτό, γιατί να μην επιδιώξεις να πετύχεις έναν στόχο με μακροπρόθεσμα οφέλη, σε όλες τις πτυχές της υγείας σου; Αυτό σίγουρα μοιάζει πολύ πιο ελκυστικό! Παρακάτω, θα δεις στόχους γυμναστικής, που δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την εμφάνισή σου και έχουν να κάνουν με το πώς αισθάνεσαι. Let’s go!

Γυμνάσου με βάρη για να αποκτήσεις δύναμη και αντοχή

Τίποτα δεν έχει σημασία όταν σηκώνεις βάρη, καθώς όλη σου η προσοχή είναι στραμμένη εκεί, οπότε είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ξεφύγεις από το άγχος. Όταν με τον καιρό χτίσεις τη δύναμη και την αντοχή σου, η αίσθηση της επιτυχίας αυτής δε θα μοιάζει με καμία άλλη. Τα οφέλη βέβαια δεν περιορίζονται μόνο στα παραπάνω, θα βελτιώσεις επίσης τη στάση του σώματός σου, θα ενισχύσεις διανοητικά την αυτοπεποίθησή σου και θα έχεις περισσότερη ενέργεια. Δεν ξέρεις πώς να κάνεις το πρώτο βήμα; Επικοινώνησε με έναν Personal Trainer ή έναν προπονητή, καθώς είναι σημαντικό να διασφαλίσεις ότι θα αποφύγεις τους τραυματισμούς.

Βάλε στόχο την κατάκτηση μιας συγκεκριμένης άσκησης

Η επιδίωξη να κατακτήσεις ή να βελτιώσεις μια συγκεκριμένη άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος να θέσεις μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους στόχους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κάνεις αυτούς τους στόχους ρεαλιστικούς και να αφιερώσεις χρόνο για να φτάσεις στο τελικό αποτέλεσμα.

Βελτίωσε την ευελιξία και την κινητικότητά σου

Είναι κάτι που συχνά παραμελούμε, αλλά η βελτίωση της κινητικότητάς μας, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς της φυσικής κατάστασης. Βοηθάει στην πρόληψη των τραυματισμών και βελτιστοποιεί την προπόνησή μας. Η ευλυγισία και η κινητικότητα ωστόσο, είναι δύο διαφορετικά πράγματα: η πρώτη σου επιτρέπει να επιμηκύνεις έναν μυ, ενώ η δεύτερη σου επιτρέπει να κινείσαι με διαφορετικούς τρόπους.

Κίνησε το σώμα σου καθημερινά

Το να επιδιώκεις να κάνεις κάποια σωματική δραστηριότητα κάθε μέρα, θα ενισχύσει όχι μόνο τα γενικά επίπεδα φυσικής σου κατάστασης, αλλά πιθανότατα και τη διάθεσή σου. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις κάποια εφαρμογή, για να παρακολουθείς την καθημερινή σου κίνηση και άσκηση, ώστε να γίνεις υπεύθυν@ για τον εαυτό σου.

Φρόντισε την υγεία της καρδιάς σου

Η γυμναστική έχει να κάνει με την ισορροπία, πράγμα που σημαίνει ότι ιδανικά θα πρέπει να συμμετέχεις σε μέτρια άσκηση για τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε φορά, 5 ημέρες την εβδομάδα, ή σε έντονη άσκηση 2 έως 3 φορές την εβδομάδα. Μπορείς να μετρήσεις τον καρδιακό σου ρυθμό ηρεμίας και τον καρδιακό σου ρυθμό κατά τη διάρκεια διαφορετικών εντάσεων προπόνησης, για να δεις τα επίπεδά σου. Όσο πιο fit γίνεσαι, τόσο χαμηλότερος θα είναι ο καρδιακός σου ρυθμός κατά τη διάρκεια έντονων δραστηριοτήτων, καθώς ο καρδιακός σου μυς ενισχύεται μέσω της άσκησης.