Πως θα σου φαινόταν αν σου λέγαμε ότι αν εντάξεις μερικές συνήθειες στην καθημερινή σου ρουτίνα μπορείς να αναβαθμίσεις τη σεξουαλική σου ζωή; Η σεξουαλική μας ζωή δεν είναι ένα ανεξάρτητο κομμάτι της ζωής μας. Ίσα ίσα που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τόσο την πνευματική όσο και την φυσική μας κατάσταση. Για αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να δίνουμε βάση στο πόσο καλά περνάμε στο κρεβάτι μας όπως ακριβώς προσέχουμε τι τρώμε. Για να το καταφέρεις αυτό σου έχουμε 5 μικρά tips που σίγουρα θα σε βοηθήσουν.

Κράτα τη δουλειά εκτός κρεβατοκάμαρας

Σίγουρα είναι πολύ βολικό να απαντάς στα e-mail σου ξαπλωμένη στο κρεβάτι με το laptop στα πόδια σου όμως ίσως δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Μπορεί να το κάνεις με ευχαρίστηση, αλλά σταδιακά ο εγκέφαλός σου θα συνδέσει το δωμάτιό σου με την εργασία και εν καιρώ θα είναι δύσκολο να ξαπλώνεις στο κρεβάτι χωρίς να σκέφτεσαι την to-do work list σου.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κρατήσεις την τεχνολογία μακριά από την κρεβατοκάμαρά σου ειδικά τις ώρες πριν τον ύπνο. Έτσι θα σου είναι πιο εύκολο να κρατάς μακριά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σου και να αφιερώνεις ουσιαστικό και ποιοτικό χρόνο στον σύντροφό σου. Κατ’ επέκταση θα έχεις λιγότερο στρες και αυτόματα καλύτερη σεξουαλική ζωή.

Κάνε γυμναστική

Σίγουρα ξέρεις ήδη πόσο απαραίτητη είναι η άσκηση στη ζωή σου. Αυτό που ίσως να μην ξέρεις είναι ότι οι ενδορφίνες που παράγεις κατά την διάρκεια της γυμναστικής σου μειώνουν σημαντικά τα επίπεδα άγχους που είναι βασικός λόγος για τον οποίο η libido είναι πεσμένη. Ακόμα, ασκήσεις ευλυγισίας και αντοχής θα σου δώσουν -για ευνόητους λόγους- επιπλέον αυτοπεποίθηση.

Μίλα μαζί του

Είναι σημαντικό σε κάθε σχέση να ωριμάζεις και να μαθαίνεις μαζί με τον σύντροφό σου. Αυτό ισχύει και για τη σεξουαλική σας ζωή. Μπορεί να θες να δοκιμάσεις κάτι καινούριο ή να μιλήσεις για το τι σου αρέσει και τι όχι. Αυτό δεν είναι κάτι που θα συμβεί εξ’ αρχής, αλλά σταδιακά. Όσο πιο πολύ γνωρίζεστε, τόσο πιο άνετα θα νιώθετε και με τον καιρό τέτοιου είδους συζητήσεις θα είναι πιο εύκολο να γίνουν.

Ρώτα τους ειδικούς

Μη φοβάσαι να απευθυνθείς σε έναν ειδικό αν έχεις ερωτήσεις. Όσο χαζές και αν μπορεί να σου φαίνονται αν έχουν σημασία για ‘σένα είναι σημαντικές. Επιπλέον οι πιθανότητες είναι πως αν λύσεις τις απορίες σου θα νιώθεις και πιο άνετη και θα έχες περισσότερη αυτοπεποίθηση. Αν δεν θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο μπορεί πάντα να απευθυνθείς στις φίλες σου. Μπορεί να μην είναι ειδικοί αλλά θα έχουν διαφορετικές εμπειρίες από τις δικές σου.  Αυτό σίγουρα θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις μία άλλη οπτική στα πράγματα.

Κοιμήσου περισσότερο

Ο ύπνος μπορεί να χαρακτηριστεί και ως θεραπεία σε κάθε πρόβλημα. Ένας καλός ύπνος βοηθάει και το σεξ να είναι καλύτερο. Όχι μόνο είσαι πιο ξεκούραστη αλλά κατά τη διάρκεια του ύπνου παράγονται ορμόνες όπως οιστρογόνα και τεστοστερόνη που έχουν άμεση σχέση με τη σεξουαλική σου ζωή.

featured image: @beccatapert