Το κενό ανάμεσα στα ντουλάπια της κουζίνας και το ταβάνι, για πολλούς λάτρεις τις διακόσμησης, είναι άβολο. Δύσκολα αποφασίζει κανείς να το γεμίσει, μιας και το feeling είναι πως θα πρέπει να θυσιάσει αγαπημένα αντικείμενα που δύσκολα θα μπορεί να παρατηρήσει ή να απολαύσει. Από την άλλη, υπάρχει και το θέμα του χώρου. Δεν είναι εύκολο να βρεις items που να εφαρμόζουν ιδανικά στο κενό που σου δίνει εκείνο το σημείο της κουζίνας. Το θέμα είναι πως υπάρχουν ιδέες για να γεμίσεις το διακοσμητικό κενό, να δώσεις χαρακτήρα στην κουζίνα σου και να αξιοποιήσεις αντικείμενα που είτε δεν ήξερες πού να το τοποθετήσεις είτε δεν είχες χώρο για να τα “βολέψεις”.

Βάλε σε display μια συλλογή

countryliving.com

Εκείνο το σερβίτσιο ή η τσαγιέρα που ποτέ δε χρησιμοποιείς για τα καθημερινά σου γεύματα, μπορεί να είναι η εναλλακτική που ψάχνεις για αυτό το άβολο σημείο της κουζίνας. Στήσε το με τρόπο που να φαίνεται σαν να θες να καμαρώσεις για αυτή σου την ιδιαίτερη και καλόγουστη συλλογή.

Καλάθια αποθήκευσης

andchristina.com

Επένδυσε σε έναν ικανοποιητικό αριθμό ψάθινων καλαθιών και τοποθέτησέ τα στο σημείο. Θυμήσου πως μπορεί να μην έχεις πολλές επιλογές σε μεγέθη, αλλά έχεις τη δυνατότητα να “παίξεις” με τις υφές και τα υλικά. Και έχε υπόψη σου πως αν βρεις καλάθια που κλείνουν με καπάκι θα γλυτώσεις και το το έξτρα ξεσκόνισμα.

design-milk.com

Πρακτικά, καθημερινά αντικείμενα

thespruce.com

Το σετ πιάτων που δε χωράει στο ντουλάπι, το μίξερ, εκείνη η vintage κατσαρόλα της γιαγιάς σου που δε χρησιμοποιείς, μα δε θες και να την πετάξεις. Όλα όσα δε χωράνε πουθενά στην κουζίνα σου, μπορούν να βολευτούν εξαιρετικά, πάνω από αυτή.

Φυτά

decoratedlife.com

Δε θα μπορούσε να υπάρχει ένας άγραφος διακοσμητικός κανόνας που να λέει “όταν έχεις αμφιβολίες, απλά τοποθέτησε ένα φυτό”; Σίγουρα. Αν σε προβληματίζει το πότισμα και το πόσο άβολο θα είναι, σκέψου την επιλογή των ψεύτικων φυτών. Έχε στο μυαλό σου ως δεδομένο πως το feng shui διαφωνεί.

Art gallery

andchristina.com

Μια ακόμα καλή ιδέα είναι η δημιουργία ενός ιδιότυπου, οριζόντιου, κάπως αποδομημένου gallery wall. Δε χρειάζεται οι πίνακες που θα επιλέξεις να είναι σχετικοί με το φαγητό και τον καφέ. Απλά στόχευσε στη συνοχή.

Ένα quote

belleviewcottage.wordpress.com

Αν πάλι σου είναι απαραίτητο να υπάρχει μια πινακίδα που να σου θυμίσει τι ήρθες να κάνεις σε αυτόν τον χώρο, επίλεξε ένα sign με σχετικά quotes και λέξεις, ακριβώς όπως στη φωτογραφία.

featured image: Country Living Magazine