Είτε δυσκολεύεσαι να έχεις έναν καλό ύπνο, είτε είσαι απόλυτα ικανοποιημένη αλλά θέλεις να τελειοποιήσεις αυτή τη σημαντική για το γενικότερο wellbeing σου διαδικασία, διάβασε παρακάτω. Εδώ θα βρεις τις τροφές που καλό είναι να αποφεύγεις πριν τον ύπνο, για να μη μειώσεις ούτε στο ελάχιστο την ποιότητά του.

Μαύρη σοκολάτα

minimalistbaker.com

Ενώ ξέρεις καλά πως ένας εσπρέσο δεν είναι καλή ιδέα πριν τον ύπνο, δεν δείχνεις να αντιλαμβάνεσαι με τον ίδιο τρόπο και τη μαύρη σοκολάτα. Σίγουρα δε θες να βγάλεις από τη ζωή σου τη γεύση και τα αντιοξειδωτικά της, αλλά μην ξεχνάς ότι περιέχει καφεΐνη. Δεν υπάρχει λόγος να τη στερηθείς από τη διατροφή σου, απλά μείνε μακριά της τέσσερις με πέντε ώρες πριν τον ύπνο.

Έτοιμη σούπα

whatsgabycooking.com

Δεν αρνείται κανείς πως η αγαπημένη σου κρεμμυδόσουπα σε φακελάκι, που σου παίρνει γύρω στα δέκα λεπτά να ετοιμάσεις, δεν είναι σούπερ για τις μέρες που δεν έχεις κουράγιο να ετοιμάσεις βραδινό. Ωστόσο, επειδή ο ύπνος είναι ένα βασικό κομμάτι του wellbeing σου, θα σου προτείναμε να την προτιμήσεις ως γρήγορο μεσημεριανό για τις μέρες που δουλεύεις. Οτιδήποτε συσκευασμένο, από πατατάκια, σως σόγιας και αλατισμένους ξηρούς καρπούς, περιέχει πολύ νάτριο. Και το νάτριο δεν είναι καλός φίλος με την ενυδάτωση και η ενυδάτωση με τον καλό ύπνο.

Σάλτσα ντομάτας

dhmaya.com

Τα ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας είναι από τις αγαπημένες επιλογές όλων. Αν εσύ το παρακάνεις, μάλλον εκεί οφείλονται οι καούρες που νιώθεις το βράδυ. Οι σάλτσες με βάση τη ντομάτα και τα εσπεριδοειδή περιέχουν πολλά οξέα, και έτσι είναι πιθανό να προκαλέσουν προβλήματα στην πέψη τους. Απόλαυσε την αγαπημένη σου μακαρονάδα καλύτερα το μεσημέρι.

Αλκοόλ

Τα 3 ιδανικότερα cocktails για τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού
simplywhisked.com

Μπορεί να πιστεύεις ότι ένα ποτήρι κρασί το βράδυ, όσο διαβάζεις το βιβλίο σου, θα σε βάλει σε mood ύπνου, αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Στην πραγματικότητα, το αλκοόλ σε εμποδίζει να μπεις σε πιο βαθιά stages ύπνου. Έτσι προτίμησε να απολαύσεις το ποτό σου τουλάχιστον τρεις ώρες πριν πέσεις στο κρεβάτι.

Πικάντικα φαγητά

Ποια είναι η τελευταία φορά που αποφάσισες να προσθέσεις άφθονο κάρυ στο φαγητό σου και κατέληξες να μην κλείσεις μάτι; Όποια και να είναι, δεν ήταν τυχαίο και δεν είσαι η μόνη. Οι πικάντικες τροφές είναι πιθανό να προκαλέσουν γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Γεγονός που μπορεί να γίνει ακόμα χειρότερο αν ξαπλώσεις κατευθείαν μετά τον ύπνο.

Πληροφορίες & featured image: purewow.com