Ο καναπές είναι από τα έπιπλα του σπιτιού που θεωρούνται επένδυση, τόσο για το κόστος, όσο και για το μέγεθός τους. Είναι λοιπόν σημαντικό και να κάνεις την σωστή επιλογή καναπέ αλλά και να ξέρεις πως να τον διατηρήσεις σε καλή κατάσταση για όσο περισσότερο γίνεται. Εμείς σου έχουμε μερικά tips και μερικά λάθη που θα πρέπει να διορθώσεις για να καταφέρεις να διατηρήσεις τον καναπέ σου όπως την πρώτη μέρα που έφτασε στο σπίτι.

Δεν κάθεσαι σε όλες τις θέσεις

Σίγουρα έχεις τις γωνιές που σε βολεύουν περισσότερο μέσα στο σπίτι όμως η το να κάθεσαι στο ίδιο σημείο κάθε φορά μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα για τον καναπέ σου. Εν καιρώ θα καταλήξει να έχει βαθουλώματα και θα φαίνεται ανόμοιο και κατ’ επέκταση αντιαισθητικό. Για να το αποφύγεις αυτό φρόντισε να κάθεσαι το ίδιο σε όλες τις θέσεις που προσφέρει, έτσι θα διατηρηθεί σε καλή κατάσταση για περισσότερο.

Δεν καθαρίζεις με τον σωστό τρόπο

Είναι πολύ σημαντικό να διαβάζεις τις οδηγίες καθαρισμού του καναπέ σου πριν δημιουργηθεί κάποιος λεκές. Ο λάθος καθαρισμός μπορεί, ανάλογα με το ύφασμα, να αφήσει στάμπα ή και να ξεθωριάσει τα χρώματα. Για αυτό καλό είναι να ξέρεις πως θα το καθαρίσεις πριν χρειαστεί να το κάνεις.

Σκέψου τα υφάσματα εξωτερικών χώρων

Αν στην αυτογνωσία σου περιέχονται λέξεις όπως άγαρμπη είναι πολύ πιθανό να έχεις ταλέντο στο να λερώνεις και τα έπιπλα. Αν θες να αποφύγεις λοιπόν αυτές οι ζημιές να έχουν επιπτώσεις στον καναπέ σου διάλεξε υφάσματα εξωτερικών χώρων. Μπορεί να είναι φτιαγμένα για εξωτερικούς χώρους, ωστόσο ακριβώς για αυτό είναι και πιο ανθεκτικά.

Δεν γυρνάς συχνά τα μαξιλάρια του καναπέ σου

Τα μαξιλάρια είναι για τον καναπέ σου ότι είναι για εσένα η τσάντα σου: το πιο σημαντικό αξεσουάρ. Φρόντισε να τα γυρνάς συχνά σε διαφορετικές πλευρές ή και να τους αλλάζεις θέση. Αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη διατήρησή τους και βέβαια θα κάνει τον καναπέ σου πιο εμφανίσιμο.

Δεν αφαιρείς τη σκόνη

Είναι ένα έπιπλο που αντικειμενικά γεμίζει σκόνη. Ακόμα και αν χρησιμοποιείς καλύμματα πρέπει να χρησιμοποιείς το ειδικό εξάρτημα στην ηλεκτρική σκούπα και να τον σκουπίζεις. Ειδικά αν έχεις κατοικίδια είναι απαραίτητη αυτή η διαδικασία. Μαζί με αυτό θα ήταν καλό να έπλενες και τις μαξιλαροθήκες ώστε να φρεσκάρονται.