Αν υπήρχε ένα τζίνι του make up και μπορούσε να εκπληρώσει όποια ευχή ήθελες, η πρώτη που θα σκεφτόσουν θα ήταν να μένει το makeup σου αναλλοίωτο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ειδικά το ελληνικό καλοκαίρι που είναι πολύ ζεστό και υγρό, δεν αποτελεί την ιδανική συνθήκη για ένα makeup που διαρκεί πολλές ώρες αν δεν προσέξεις τα παρακάτω tips.

Προσάρμοσε ανάλογα την ενυδάτωση του δέρματός σου

Η σωστή προετοιμασία του δέρματός σου σε βοηθάει και να φαίνεται πιο υγιές αλλά και βελτιώνει τη διάρκεια του make up που θα φορέσεις. Οι ανάγκες του δέρματός σου αλλάζουν με την αλλαγή της εποχής. Άκουσέ το. Το καλοκαίρι συνήθως το δέρμα περισσότερο διψάει, παρά πεινάει. Λόγω της μεγαλύτερης εφίδρωσης αλλά και της αφυδάτωσης που μπορεί να υποστεί λόγω της μεγαλύτερης επαφής του με το νερό. Ίσως είναι πιο ιδανικό λοιπόν να αναζητήσεις ενυδατικές λιγότερο «βαριές» για το πρωί, που θα στοχεύουν στην αναπλήρωση των επίπεδων υγρασίας στο δέρμα σου και να ξεχάσεις τις πολύ πηχτές κρέμες με πολλά πεπτίδια για θρέψη. Καταπληκτικά προϊόντα για να εντάξεις στην ρουτίνα σου είναι και τα essences, που μπαίνουν πριν την ενυδατική σου και μεγιστοποιούν το αποτέλεσμά της. Φαντάσου τα σαν κάτι μεταξύ toner και serum. Είναι δηλαδή πολύ λεπτόρρευστα και ξεδιψούν το δέρμα σου σαν ήπιες 3 ποτήρια νερό!

Μην ξεχνάς την απολέπιση

Γιατί είναι καλές και πολύ σημαντικές οι ενυδατικές κρέμες, αλλά ακόμα πιο σημαντικό να αφαιρείς τα νεκρά κύτταρα του δέρματός σου ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν σωστά τα προϊόντα ενυδάτωσης αλλά και του make up. Φαντάσου ότι στην επιδερμίδα σου καθημερινά ζουν και πεθαίνουν εκατομμύρια κύτταρα και αυτή η φυσιολογική φθορά και αναγέννηση πρέπει να γίνεται ανεμπόδιστη. Πώς μπορείς να είσαι βέβαιη ότι βοηθάς αυτή τη διαδικασία στο έπακρο; Με το να μην αμελείς την απολέπιση της επιδερμίδας σου. Τους καλοκαιρινούς μήνες προσπάθησε να αποφύγεις τα πολύ έντονα οξέα αλλά και τα scrubs με τους πολύ χοντροκομμένους κόκκους καθώς υπάρχει πάντα ο φόβος των πανάδων. Σίγουρα όμως, μια λεία και μετά από καλή απολέπιση επιδερμίδα δημιουργεί τον τέλειο καθαρό καμβά για την εφαρμογή του μακιγιάζ σου αλλά και μεγιστοποιεί τη διάρκειά του.

Πώς θα κάνεις ένα σωστό priming για το makeup σου

Εάν η επιδερμίδα σου είναι μικτή ή λιπαρή θα είσαι μάλλον συνηθισμένη να φοράς primers που σε κάνουν να νιώθεις μεγαλύτερη ασφάλεια ότι το foundation σου θα είναι στο τέλος της ημέρας όπως το φόρεσες το πρωί. Άκου το παρακάτω tip που σου υπόσχομαι θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο που κάνεις priming άμα το δοκιμάσεις. Πρώτα, απέφυγε primers με πολλή σιλικόνη, τουλάχιστον τους πολύ ζεστούς μήνες. Ναι, δείχνουν αμέσως λεία την επιδερμίδα σου αλλά δεν βοηθούν καθόλου τους πόρους σου σε συνδυασμό με την ζέστη και την εφίδρωση. Μετά κάνε την εξής διαδικασία και με αυτήν τη σειρά: Τοποθέτησε την ενυδατική σου και το όποιο primer σου, πέρασε όλο το πρόσωπό σου με μικρή ποσότητα από μια διάφανη πούδρα, ψέκασε λίγο από το setting spray σου, και μετά βάλε το foundation σου. Thank me later!

Extra tip: Μετρίασε τις ποσότητες

Και κάνε την εφαρμογή του foundation σου με πινέλο. Το πινέλο σου δίνει την ευελιξία να απλώνει την σωστή ποσότητα χωρίς να δημιουργεί «μπαλώματα» και σε βοηθάει έτσι ώστε με λιγότερη ποσότητα να πετυχαίνεις ομοιόμορφο blending καθώς κάνει ένα μικρομασάζ στην επιδερμίδα σου προετοιμάζοντάς την καλύτερα να δεχθεί σωστότερα τα προϊόντα.