Όταν σκέφτεσαι τις πόλεις της Πορτογαλίας, ειδικά όταν δεν τη γνωρίζεις σαν προορισμό, είναι δύσκολο να δεις κάτι εκτός από την Λισσαβόνα και το Πόρτο. Ακόμα κι αν αυτές οι δύο πόλεις είναι αδιαμφισβήτητα όμορφες, υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορείς να εξερευνήσεις. 

Υπάρχει ωστόσο κάτι σημαντικό που πρέπει να θυμάσαι κάθε φορά που επισκέπτεσαι ένα από αυτά τα μέρη: είναι αρκετά μικρά. Πολλές φορές τα έχουν χαρακτηρίσει και μικροσκοπικά, σε σύγκριση πάντα με τα άλλα μέρη που έχεις επισκεφτεί. Μπορείς να ταξιδέψεις από τη μία μεριά στην άκρη το απόγευμα όσο ο ήλιος θα δύει. 

Για να δούμε ποιες είναι οι 5 πόλεις της Πορτογαλίας που είναι γεμάτες από υπέροχα κτίρια και ατέλειωτη ιστορία: 

Μπράγκα 

Μία πόλη που παντρεύει το παλιό με το καινούργιο. Η Μπράγκα είναι η κατάλληλη πόλη να επισκεφτείς αν έχεις βαρεθεί τη Λισσαβόνα και το Πόρτο. Είναι μία από τις ιστορικές πόλεις, με αξιοθέατα στο κέντρο της που παραπέμπουν κάπου στη Ρωμαϊκή εποχή .

Ακόμα κι αν η ιστορία είναι ένας σημαντικός λόγος να την επισκεφτείς, είναι μία αρκετά ζωντανή περιοχή λόγω του πανεπιστημίου. Στη σειρά θα βρεις bar και εστιατόρια.

Είναι τέλεια για περιήγηση το πρωί και φαγητό και ποτό το βράδυ. Μόνο μία ώρα μακριά από το Πόρτο και περίπου 6,20 € να πας ως εκεί, αλλά και για να γυρίσεις. 

Φουντσάλ

Πρωτεύουσα του αρχιπελάγους της Μαδέρας, η Φουντσάλ είναι ίσως μία από τις πιο περίεργες πόλεις στη λίστα. Ακόμα κι αν είναι ένας σταθερός προορισμός σε πακέτο διακοπών, υπάρχουν πολλά να κάνεις αν είσαι νέος και αναζητάς την περιπέτεια. 

Το λιμάνι και η μαρίνα του το κάνουν ένα ιδανικό μέρος για βόλτα. Στο δρόμο σου συναντάς διάφορα καφέ και εστιατόρια όπου μπορείς να καθίσεις. Όσο περπατάς όμως έχε το νου σου για τη street art στις πόρτες των κτιρίων.

Κοΐμπρα 

Εκεί θα βρεις το παλαιότερο πανεπιστήμιο στην Πορτογαλία. Η φοιτητική ζωή ήταν ένα σημαντικό κομμάτι της περιοχής για αιώνες. Ωστόσο, δεν είναι μόνο μία υπέροχη πόλη να περπατήσεις. Τα ιστορικά κτήρια της διάσπαρτα χτισμένα σε μια πλαγιά που αντανακλώνται κάτω στον ποταμό Mondego, πράγμα την κάνει ένα μοναδικά όμορφο μέρος. 

Μπορείς να επισκεφτείς το Πανεπιστήμιο της Κοΐμπρα, ώστε να δεις την απίστευτη κληρονομιά της πόλης αλλά και τον πύργο ο οποίος είναι χτισμένος στο υψηλότερο σημείο της πόλης. Βρίσκεται ανάμεσα στη Λισσαβόνα και το Πόρτο, οπότε είναι το ιδανικό μέρος για μία στάση. 

Γκιμαράες

Περπατώντας στους δρόμους του Γκιμαράες, είναι λες και βρίσκεσαι σε παραμύθι. Αυτή ήταν η πόλη που γέννησε την Πορτογαλία και υπήρξε πρωτεύουσά της για ένα μικρό διάστημα. Επίσης, εκεί γεννήθηκε ο πρώτος βασιλιάς της, ο Don Afonso Henriques.

Έβορα

Προστατευόμενη πόλη από την UNESCO WORLD από το 1986. Η παλιά πόλη της Έβρα είναι το στολίδι της περιοχής. Θα βρεις εκεί τον Ναό της Άρτεμις και διάφορες Ρωμαϊκές αρένες. Η πόλη ήταν επίσης η έδρα των βασιλιάδων της Πορτογαλίας από τον 15ο αιώνα, και δεν έχει χάσει έκτοτε το μεγαλείο της.

Η Έβορα είναι μία από τις πρωτεύουσες-πόλεις του Αλεντέχο, μια από τις ανεξερεύνητες περιοχές της Πορτογαλίας. Γεμάτη με αμπέλια, γεμάτη άδειες εκτάσεις και έναν εξαιρετικά χαλαρό τρόπο ζωής. Νοίκιασε ένα αυτοκίνητο και σίγουρα κάνε μία στάση και στην Έβορα και ετοιμάσου να δοκιμάσεις την πλούσια κουζίνα της περιοχής.

first published:  Σεπ 12, 2019