Εμείς εδώ στο Savoir Ville έχουμε συγκεντρώσει τα πέντε λάθη που οι γυναίκες με στυλ δεν θα έκαναν ποτέ στη διακόσμηση του σπιτιού τους.

1. «Ναι» στις αντιθέσεις

myscandinavianhome.com

Οι άνθρωποι με γούστο και στυλ, γνωρίζουν πως οι αναλογίες είναι το παν. Έχουμε την τάση να τοποθετούμε αντικείμενα ίδιου ύψους και μήκους στη σειρά, με αποτέλεσμα να δημιουργούμε μια εικόνα μονότονη. Οι αντιθέσεις είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά, οπότε μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις έναν μεγάλο πίνακα ζωγραφικής δίπλα σε μικρά φωτιστικά ή να τοποθετήσεις ψηλές, μεγάλες κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο, δίνοντας έτσι ύψος στον χώρο.

2. Μακριά η τηλεόραση

Instagram/ @jensane

Πολλοί από εμάς τοποθετούμε την τηλεόραση στο κέντρο του σαλονιού/υπνοδωματίου και ούτω καθεξής. Τι θα έλεγες να προτιμήσεις κάποιο άλλο αντικείμενο σαν κεντρικό στοιχείο του χώρου σου; Εναλλακτικά, ένα όμορφο, μακρύ τραπέζι μπορεί να τοποθετηθεί στη θέση της, όπου μπορείς να απολαύσεις την παρέα των φίλων και της οικογένειάς σου.

3. «Όχι» στην αντιγραφή από το Pinterest

casuable.com

Μία συχνή παγίδα είναι οι εικόνες που βλέπουμε από το Instagram και το Pinterest –τα social media γενικότερα- οι οποίες γίνονται αυτόματα «τάσεις», τις οποίες εφαρμόζουμε τυφλά. Ο χώρος σου αντιπροσωπεύει εσένα την ίδια και αποτελεί περιβάλλον που εξυπηρετεί τις ανάγκες σου, πρακτικά αλλά και αισθητικά. Παρατήρησε τα χρώματα, τα υφάσματα, τα σχήματα που σε κάνουν να νιώθεις δημιουργική και εφάρμοσε τα. Η προσωπική σου πινελιά είναι αυτή ακριβώς που θα δώσει προσωπικότητα στον χώρο.

4. Ξεφεύγουν από το κλασσικό λευκό

theenglishroom.biz

Είναι μύθος πως οι λευκοί τοίχοι κάνουν τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος. Αυτό μπορεί να δουλέψει μόνο εάν υπάρχει πολύ φυσικό φως. Αν το διαμέρισμά σου είναι χαμηλοτάβανο, προτίμησε σκούρα, έντονα χρώματα στον διάδρομο ή στο μπάνιο, όπως κεραμιδί και σμαραγδί, για να προσθέσεις ζεστασιά στο χώρο σου αλλά και βάθος.

5. Οι αναλογίες είναι το παν

myhomedecorguide.com

Το συνηθέστερο διακοσμητικό «λάθος» είναι οι αναλογίες στο χώρο. Συνήθως διαλέγουμε πολύ μεγάλες πολυθρόνες σε ένα μικρό χώρο ή κάποιο μικροσκοπικό χαλί που δεν ταιριάζει στο συγκεκριμένο σημείο. Είναι πολύ σημαντικό να παίζεις με τα μεγέθη, κάνοντας τη διακόσμηση πιο sophisticated, σπάζοντας τους κανόνες όπου μπορείς.

Δες ακόμαΒρήκαμε τα 4 πράγματα που δεν πρέπει να έχεις στο μπάνιο σου
featured photo: Vogue