Το μπάνιο σίγουρα είναι ένας χώρος του σπιτιού που έχεις πολλά από τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης και υγιεινής. Είμαι σίγουρη πως βάζεις την οδοντόβουρτσα σου δίπλα στον νεροχύτη -όπως και εγώ και όλος ο κόσμος- αλλά έχει αποδειχθεί πως η υγρασία και η ζέστη, μαζί με τα σταγονίδια που υπάρχουν στον αέρα κάθε φορά που χρησιμοποιείς το καζανάκι σου (ναι σόρι) είναι το ιδανικότερο περιβάλλον για τα βακτήρια. Το συμπέρασμα; Υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν πρέπει να έχεις στο μπάνιο σου, βέβαια θα μου πεις – και με το δίκιο σου- ότι δεν γίνεται να έχεις την οδοντόβουρτσα σου στο κομοδίνο αλλά σίγουρα πρέπει να βρεις ένα άλλο μέρος, λιγότερο awkward, όπως ένα ντουλάπι στο μπάνιο.

*Φάρμακα

Όποιον και να ρωτήσεις θα σου πει πως έχει το γνωστό ντουλαπάκι στο μπάνιο στο οποίο αποθηκεύει τα φάρμακα. Όμως η υγρασία από το ντούζ, καθώς και οι συχνές αλλαγές θερμοκρασίας, ωθούν τα φάρμακα στο να  αλλοιωθούν. Το ιδανικό θα ήταν να αποθηκεύονται σε ένα δροσερό, ξηρό μέρος, όπως για παράδειγμα σε ένα ψηλό ντουλάπι στην κουζίνα.

*Πινέλα μακιγιάζ

Για μια ακόμη φορά η υγρασία επιδρά ως αρνητικός παράγοντας. Το περιβάλλον ενδείκνυται για τα μικρόβια και τα βακτήρια και καθώς τα πινέλα έρχονται σε επαφή με το πρόσωπο σου, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στο δέρμα σου. Ιδιαίτερη προσοχή θέλει το beauty blender σου, το οποίο απορροφά πολύ υγρασία σε μετά το καθάρισμα. Εάν πλένεις τα πινέλα σου τακτικά, ιδανικά μετά από κάθε χρήση, και τα αποθηκεύεις σε ένα άλλο μέρος, όπως το boudoir σου, στο υπνοδωμάτιο και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

*Το Άρωμα σου

Από την πρώτη κιόλας χρήση το αγαπημένο σου άρωμα σταδιακά αρχίζει να χάνει την απόδοση του. Η έκθεση σε ζεστά, υγρά περιβάλλοντα επιταχύνει όλη αυτή τη διαδικασία, κάτι που σίγουρα δεν θέλεις για το καινούργιο σου άρωμα.

petitecandela

*Το αντηλιακό σου

Πέρα από το γεγονός ότι το SPF του αντηλιακό σου έχει ημερομηνία λήξης, το ίδιο το προϊόν χάνει την απόδοση του με το πέρασμα του χρόνου λόγω του ατμού. Η ζέστη μπορεί ακόμα και να προκαλέσει αλλοιώσεις στη φόρμουλα του αντηλιακού όπως και στα περισσότερα ”κρεμικά” προϊόντα.