Υπάρχουν διάφορες συνήθειες που σου τρώνε ενέργεια, και κάποιες άλλες που σου γεμίζουν με αυτή. Αν όμως νιώθεις ότι στερεύεις φυσικά και συναισθηματικά, ήρθε η ώρα να μάθεις τι να κάνεις για να νιώσεις αμέσως καλύτερα. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζεις αυτές τις συνήθειες και  τα προβληματικά σημεία σου και να σταματήσεις να αισθάνεσαι εξουθενωμένη. 

Σταμάτα να ζεις στο παρελθόν 

Το να ζεις με ενοχές σου στερεί περισσότερη ενέργεια από ό,τι φαντάζεσαι. Το να μη μπορείς να πας ένα βήμα παρακάτω, σε κρατάει σε έναν φαύλο κύκλο λύπης ή τύψεων. Πρέπει να αποδεχτείς ότι το παρελθόν είναι πια παρελθόν. Κανείς μας δεν μπορεί να γυρίσει το χρόνο πίσω και να αλλάξεις καταστάσεις. Είτε μιλάμε για εκείνη τη δουλειά που δεν πήρες είτε για εκείνη τη σχέση που δεν κράτησε: Πρέπει να τραβήξεις μία γραμμή και να πας παρακάτω. 

Η έλλειψη ύπνου

Όταν δεν κοιμάσαι αρκετά εξαντλείς κάθε αντοχή σου. Αν καταλήγεις να κοιμάσαι τις πρώτες πρωινές ώρες, ήρθε η ώρα να αλλάξεις το πρόγραμμά σου και να αποκτήσεις περισσότερη ενέργεια. Προσπάθησε να μπεις σε μία ρουτίνα όπου θα πηγαίνεις για ύπνο και θα ξυπνάς τις ίδιες ώρες κάθε μέρα. Επίσης, θα σε βοηθούσε πολύ το να μην έχεις μπροστά σου καμία οθόνη για περίπου μισή ώρα. Το φως της οθόνης του κινητού σου ή του laptop σου θα διαταράξει τους ρυθμούς σου, και θα μειώσει την ποιότητα του ύπνου σου. 

Το Junk Food

Όλες μας είμαστε πολυάσχολες, αλλά αν η σχέση σου με το “junk food” έχει γίνει πιο στενή από ό,τι πρέπει τότε αυτό σημαίνει ότι καταναλώνεις περισσότερο αλάτι, ζάχαρη και λιπαρά που δεν μπορεί να διαχειριστεί ο οργανισμός σου. Ακόμα κι αν εκείνη τη στιγμή νιώθεις μέσα στην ενέργεια, δεν θα κρατήσει για πολύ. Το να ετοιμάζεις τα γεύματά σου και να τα παίρνεις μαζί σου είναι πολύ πιο υγιεινό. Τα υγιεινά και τα μη κατεργασμένα λιπαρά θα σου δώσουν σιγά σιγά την ενέργεια που σου λείπει. 

Σταμάτα να ανησυχείς για το τι πιστεύουν οι άλλοι

Είναι φυσιολογικό να ανησυχείς για το τι πιστεύουν οι άλλοι, αλλά αυτό μπορεί να καταλήξει σε ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα αν σου γίνει μόνιμη σκέψη. Δεν πήρες αρκετά like στην τελευταία φωτογραφία που ανέβασες; Δεν παρατήρησε κανείς το καινούργιο σου κούρεμα; Γιατί εκείνη η γυναίκα σε κοιτάζει επίμονα; Το να ζεις σε μία μόνιμη κατάσταση άγχους είναι πραγματικά εξαντλητικό. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ξεχάσεις τι σκέφτεται ο κόσμος και να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου όπως είναι. 

Όλοι μας ταλαιπωρούμαστε από συνήθειες που είτε μας βασανίζουν σε μεγαλύτερο ή σε μικρότερο βαθμό. Δεν είσαι όμως μόνη σου. Μόλις εντοπίσεις το πρόβλημα, μπορείς να βάλεις στόχο να ξεπεράσεις αυτές τις καθημερινές σου συνήθειες γεμίζοντας ενέργεια, με το γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. 

Πηγή: careergirldaily.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου Featured image: Elite Daily