Ψάχνεις τρόπους που θα αποσπάσουν την προσοχή σου από την τρέχουσα κατάσταση; Αλλά και θα σε βοηθήσουν να περάσεις τον ελεύθερο χρόνο στο σπίτι; Επειδή είναι καλό να κάνεις δραστηριότητες που θα σου δώσουν θετική ενέργεια και ηρεμία-ειδικά εάν είσαι «Yogi girl»- τα παρακάτω apps είναι ιδανικά. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις εύκολα στο σπίτι (χάρη στα video tutorials τους) και να περάσεις όμορφα, κάνοντας παράλληλα γυμναστική.

Asana Rebel

Το Asana Rebel προσφέρει μια ποικιλία ασκήσεων που κυμαίνονται από τη yoga μέχρι το cardio. Βασίζεται σε τεχνικές που εμπνέονται από το HIIT και εφαρμόζονται στη yoga. Η εφαρμογή περιλαμβάνει προπονήσεις, διαλογισμό και ασκήσεις βελτίωσης του ύπνου. Επίσης, συμβουλές διατροφολόγων. Αλλά και μια ειδική συνεδρία με μουσική για συγκέντρωση και προπόνηση. Η συνδρομή κοστίζει 60 ευρώ ετησίως.

Alo Moves

Αποτελεί μια πλατφόρμα αφιερωμένη στη yoga, τη γυμναστική και τον διαλογισμό. Μπορείς να επιλέξεις πάνω από 1000 διαφορετικά μαθήματα με έμφαση σε διαφορετικούς τύπους yoga. Αλλά και ασκήσεις αναπνοής, διαλογισμού και τεχνικές stretching. Ενώ προσφέρει μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 14 ημερών!

Down Dog

Έχει πάρει το όνομά του από την πιο διάσημη yoga pose. Η εφαρμογή προσφέρει κυρίως μαθήματα yoga, αλλά και ασκήσεις HIIT και barre. Το Down Dog είναι τώρα δωρεάν μέχρι την 1η Απριλίου, για να προσφέρει ψυχαγωγία σε όλους εμάς που μένουμε σπίτι.

Headspace

Το Headspace είναι ένας «οδηγός για την υγεία και την ευτυχία». Προσφέρει μαθήματα διαλογισμού σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Είτε για την εξάλειψη του άγχους, είτε για θετική ενέργεια και βελτίωση του ύπνου σου. Ή για την κατανοήσεις πώς θα γίνεις ευτυχισμένη. Αποτελεί, δηλαδή, ένα σύνολο από good vibes. Επίσης, μπορείς να το δοκιμάσεις δωρεάν για 7 ημέρες.

9 στάσεις της yoga για να ανακουφίσεις τον πόνο κάτω χαμηλά στην πλάτη
Elite Daily

Nike Training & Running Club

Αν αγαπάς την προπόνηση ή το τρέξιμο, οι εφαρμογές Nike Training & Running Club διαθέτουν όλα όσα χρειάζεσαι. Βοηθάει να διατηρήσεις τη φόρμα σου, προσφέροντας περισσότερες από 150 δωρεάν προπονήσεις για όλες τις ανάγκες και προτιμήσεις. Επιπλέον, έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθείς την πρόοδό σου και να τη μοιράζεσαι στα social media.

Και ως εναλλακτική κανάλι για Yoga στο Youtube

Αν πάλι δεν θέλεις free trials και εφαρμογές αλλά προτιμάς να ψάχνεις στο διαδίκτυο ιδέες για yoga, υπάρχουν κανάλια του Youtube. Τέτοια είναι η Ακαδημία Praveen Yoga και η Yoga with Kassandra. Προσφέρουν δωρεάν μαθήματα yoga, για να κάνεις τις ασκήσεις βήμα προς βήμα στο σπίτι. Εδώ θα βρεις προπονήσεις για όλα τα γούστα και τα επίπεδα.

featured image: insider.com