Το να πετύχεις το no-makeup makeup look, είναι στόχος για όλες όσες αγαπούν το μακιγιάζ αλλά δεν είναι «φίλες» με την ιδέα των έντονων αποτελεσμάτων.

Ως no-makeup makeup look ορίζουμε το φυσικό μακιγιάζ που η επιδερμίδα φαίνεται καθαρή και λαμπερή χωρίς να προδίδει πως έχεις περάσει κάποια ώρα στον καθρέφτη.

Πως θα το πετύχεις; Με αυτά τα 5 απλά βήματα:

Βήμα 1ο: Σιγουρέψου πως το δέρμα σου είναι προετοιμασμένο

Για να πετύχεις το no-makeup makeup look, θα πρέπει το δέρμα σου για αρχή να είναι καθαρό και ενυδατωμένο. Οπότε, πριν βάλεις κάποιο προϊόν μακιγιάζ, ξεκίνα με την skincare ρουτίνα σου. Απαραίτητοι σύμμαχοι σε αυτό, είναι η ενυδατική σου και η κρέμα ματιών.

Βήμα 2ο: Κάλυψε τις μικρό-ατέλειες τοπικά

Άσε στην άκρη το βαρύ foundation ή concealer και ξεκίνα με το να καλύψεις τις δυσχρωμίες -αν υπάρχουν. Έπειτα μπορείς να βάλεις μια ελαφριά στρώση από προϊόντα κάλυψης, αλλά προτίμησε να το κάνεις τοπικά. Υπάρχει όμως και η μία ακόμη λύση, εκείνη της κρέμας με χρώμα όπως είναι μία BB ή CC.

Βήμα 3ο: Επέλεξε μια σκιά ματιών σε θερμή απόχρωση

Χρησιμοποίησε ένα brow gel για να περιποιηθείς τα φρύδια σου και μετά, σειρά έχουν τα μάτια σου. Επέλεξε μια σκιά ματιών σε θερμή απόχρωση, ανάλογα με το χρώμα τους, και εφάρμοσέ τη στην εξωτερική γωνία και την κάτω γραμμή των βλεφάρων. Τέλος βάλε μια -ή και δυο, αν χρειαστεί- στρώσεις μάσκαρα και το eyelook σου είναι έτοιμο!

Βήμα 4ο: Κάνε απαλό contouring με bronzer και ρουζ

Εφάρμοσε ένα bronzer για να κάνεις ένα απαλό contouring στην περιοχή του μετώπου, στα μήλα και το πιγούνι σου. Στη συνέχεια, πρόσθεσε λίγο ρουζ, όμως το «λίγο» είναι η λέξη -κλειδί εδώ. Άλλωστε, οι υπερβολές δεν ταιριάζουν σ΄αυτό το στιλ makeup. Μια καλή λύση λοιπόν, είναι το κρεμώδες ρουζ, το οποίο θα δώσει και περισσότερη ζωντάνια.

Βήμα 5ο: Τελείωσε με ένα lip gloss

Για να ολοκληρώσεις το look, εφάρμοσε κάποιο διαφανές lip gloss ή σε naturel απόχρωση. Αν θες πιο πολύ σταθερότητα, τότε πριν το gloss πέρνα ένα μολύβι χειλιών σε nude απόχρωση σε όλη την έκταση των χειλιών σου.

featured photo: Unsplash